zondag 31 december 2023

Uit de airfryer(s): aardappelpartjes en röstirondjes, gebakken krieltjes-salade, opnieuw opgebakken broodjes; uit de grote oven: rollade, bladerdeegplakjes; uit de slowcooker: pulled porc; prei- en groentesoep uit de soepmaker; het kerstdiner en meer lekkers.

Sperziebonen met olijfolie, balsamico-crème en blauwe kaas.

De week startte met somberheid, wind en regen buiten. Op zondag vast wat voorbereid voor het kerstdiner op dinsdag. In de soepmachine 2 x preisoep gemaakt. Per keer 350g prei, 50g aardappel, 50g ui, 1 teen knoflook, 750ml bouillon, beetje peper en verse tijm uit de kruidentuin. Een vinaigrette van olie, mosterd, kappertjes en een scheutje citroen om in de kom te doen na inschenken (verhouding is 1 theelepel mosterd. 1 theelepel kappertjes, een eetlepel olie en een ½ eetlepel citroensap). Verse peterselie om erover te strooien. 

Door bezig te zijn met zowel de voorbereidingen in de keuken als met de inrichting qua stoelen en tafels,  geen inspiratie voor een mooie maaltijd. Maar de vriezer is hier altijd gevuld met lekkere resten dus... We aten een kom soep van zaterdag en daarna Libanese pilaf met groentepasta beiden uit de diepvries opgewarmd in de magnetron. En nog een blikje gehaktballetjes uit de voorraad. Toch een smakelijk maaltje. 

Op 1e kerstdag veel keukenwerk voor de volgende dag. Maar we moesten wel ook eten. Ik had een recept gezien en op voorhand vast pastrami gekocht. Het recept was gevulde broodjes met zuurkool, pastrami en kaas. Ik had zuurkool in de diepvriezer: zuurkool en zuurkool. Beiden zaten bij elkaar in een doos. Dat ontdooid. De pastrami was in plakjes en ik had witte tarwe/maïs boterhammen. We vonden de zuurkool koud erg lekker en hebben daarom een koude maaltijd gegeten met plakjes en zuurkool op de boterham. 


Dan 2e kerstdag het kerstdiner met kinderen met partners, kleinkinderen groot en klein en achterkleinkind. 

Van de Fattoria la Vialla kwamen het startdrankje en de antipasti zoals ingelegde stukjes kappertjes, paprika, olijven, pepertjes, artisjokken, olijvenpasta en plakjes ham, crackertjes, zoutjes. 

Vrijwel alle andere boodschappen kwamen van mijn vaste biologische leverancier Hofweb. De rollades en procureur bestelde ik bij JPPuurvlees

Eerst 6 doosjes paddenstoelenmix en 4 kleine uien kleingesneden voor de paddenstoelen-tompouce. Ik heb het recept verdubbeld. De plakjes bladerdeeg pas later gebakken en het geheel opgediend op zwarte bordjes. Heel goed gelukt, echt lekker. En ja hoor, veel te veel.

De koude groentesalade is gemaakt met gekookte en afgekoelde broccoli, wortel en bonen en verder rode en gele paprika en ei. Op een schaal met ijsbergsla-bladeren. Een vinaigrette geklopt van olie, azijn, peper en zout.

Voor de krieltjessalade met linzen ongeveer 1 kilo krieltjes geschrapt in de machine en gaar gekookt. De oven overgeslagen. Koud laten worden, in plakjes gesneden en gemengd met de truffelmayonaise, linzen, 200g spekjes en fijngesneden sjalotten. Op een blad blaadjes van de little gem uitgespreid. Daarop de salade. Geserveerd op kamertemperatuur. Heel veel over maar erg lekker.

De groenten, bloemkool en spruiten, beiden diepgevroren gekocht, zo'n 10 minuten gekookt, bietjes ontdooit. De aardappelhapjes, rösti rondjes en aardappelpartjes, eveneens kant en klaar gekocht en gebakken in de airfryerXL en XXL.

In de grote Copperline wonderpan schoudergebraad gemaakt met 2 runderlende rollades van ieder 1 kilo ontdooit en aangebraden in olie en boter. Oven voorverwarmd op 150°. Na het bruinen 250g wortel (daar even Onionchef met het roze mes voor gebruikt want erg groot en hard), 2 sjalotten, 2 kleine uien, 3 stengels bleekselderij (draadjes eraf gehaald) en 6 tenen knoflook in stukjes in de pan even goudbruin gebakken. Dan 2 koppen rozé zonder alcohol en 2 koppen runderbouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 laurierblad en 6 takjes tijm erbij. Dan de rollades er weer in en 2½  uur laten garen op 90°. In de ene de kerntemperatuurmeter geprikt. Daarna nog 15 minuten in de folie. Heerlijk rosé, en een geweldige saus van de groenten. Zie ook mijn weblog over de pan. Ik heb de link naar runderlenderollade low en slow er even bijgezet hier. 

Voor de pulled porc, maandag gemaakt, had ik 1 kilo procureur. Paste net in de ene pan van de duo-slowcooker. Eerst 2 uien in plakjes onderin. Ik heb van de kruidenmix en de saus direct een gecombineerde saus gemaakt met extra nog 150ml tomatenketchup. Klein scheutje omspoelwater erbij en 8 uur op laag gezet. Voor het eten opgewarmd in een pan in iets minder saus. Werd zeer gewaardeerd.

De muffins met marmelade-gembersaus heb ik gemaakt met deze cakejes. Ik heb deze jam gebruikt. Recept 4 x dus ook 4 x boter en iets meer citroensap. Erg lekker, alles op.

Moe maar tevreden iedereen na koffie of thee en chocolaatjes en drankjes weer naar huis. Het was erg gezellig en ik was heel blij dat alles weer goed gelukt was. 

Woensdag opruim- en afwasdag. Maar gelukkig kwam de hulp die dat grotendeels ging doen. We hadden heel laat ontbeten en voor we naar de Oud en Nieuw show met daarin o.a. zoon en schoonzoon gingen, aten we alleen wat brood. Na afloop thuis nog een stukje koude rollade, zo lekker.

Donderdag van alle gekookte groenten (behalve de bietjes), wortel, bonen, spruiten, bloemkool en broccoli, in de soepmachine met heet water, wat peterselie en peper en zout op de mixstand heerlijke groentesoep gemaakt voor de vriezer. Ook de rest paddenstoelen-ragout en de rest van de groentesaus van de rollades ingevroren.

In de namiddag een schaaltje antipasti uit de Italiaanse potjes met een paar crackertjes. Voor de avond wat groentesaus van de rollade in een pan. Daar stukjes rollade in opgewarmd. De rest van de rösti en aardappelpartjes opnieuw opgebakken in de airfryerX, een kleine 5 minuten. Sla met paprika met een beetje heerlijke truffelmayonaise. 

Voor de maaltijd vrijdag heb ik het bakaccessoire van de airfryerXXL ingesmeerd met een beetje vet van de spekjes, een rest ei even geklopt met wat melk. De rest krieltjes-salade in het bakje, ei erover en bedekt met geraspte kaas. Vanuit koud dus op 180° 20 minuten laten bakken. Een goed idee. Eenvoudig maar erg lekker voorafgaand aan weer een uitje naar de grote stad. 


Op de laatste dag van deze blogweek sperziebonen. Een heerlijk recept met olie, balsamico-crème en blauwe kaas. Griekse bakworstjes gebakken in de echt heel lekkere jus van de pulled porc. Een eerder ingevroren broodje ontdooit en even opgebakken in de airfryerXL er bij om te 'soppen'. Een stukje blauwe kaas toe met laatste stukje brood en lekkere rode wijn. 


En vandaag, de laatste dag van dit jaar, komt de jongste zoon met gezin logeren om de herrie in de stad te ontlopen. En het leuke daarvan is dat schoondochter gaat koken voor ons! Daarover dus volgende week pas meer... Fijne laatste avond van dit jaar en goede start in 2024. 


zondag 24 december 2023

Uit de airfryer(s): witlof/radicchio gratin, frietblokjes van zoete aardappel, frittata (uit de oven); uit de slowcooker: gevulde Chinese kool; varkenshaas met gebakken tomaatjes; een heerlijke kerst-thema-maaltijd van de zorgorganisatie.

Frittata vóór het bakken.

Salade van 1 stronkje witlof, de rest van de slowcooker-worteltjes, 2 kleine aardappeltjes in stukjes en een restje van de broccoli-guacamole gegeten als vooraf. Paste niet zo goed bij de andere keuze vond ik. Niet slecht maar ook niet overweldigend lekker. Maar ach, wel lekker veel groenten. 

Een varkenshaas van 240g ontdooid. Het kan in de airfryer, maar toch gekozen voor bakken in de pan. Scheutje olie en klontje zoute boter en lekker stevig aangebakken. Daarna tot 61° kerntemperatuur en laten rusten. Na het bakken een paar handjes tomaatjes met een fijngesneden sjalot en 2 tenen knoflook laten 'smelten' in de jus. Beetje verse oregano en selderij erop gestrooid. Penne gekookt. Heerlijk gegeten. 


Maandag pittige Chinese kool. Iets meer dan de helft van een flinke kool 2 kleine uien, ½ rode peper. Ui en peper eerst, daarna de kool eerbij in de pan van de tomaatjes van de dag ervoor met een heel klein beetje jus. Soja saus erdoor. Gemengde noten, kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes en sambal op tafel. Een paar eieren gekookt. Rijst gekookt in de rijstkoker en apart opgediend. Heerlijke vleesloze maaltijd.


Deze maand op dinsdag de themamaaltijd van de plaatselijke zorgorganisatie. Een echt kerstdiner!


Aperitief, we kregen een glas champagne bij het afhalen.
De Vitello Tonnato was overheerlijk met leuke kleine dingetjes eromheen.


Wildbouillon met bospaddestoelen en croutons was vooral een lekker drinksoepje.
Dan de kiprollade met appel en demi glacé van kip, met een stoofpeer, mousse van knolselderij en een aardappeltaartje. Allemaal echt erg smakelijk.


De cake in laagjes met mascarpone-crème en bessendecoratie was vervangen door een ijsje. Er is ons niet verteld waarom, maar het was zeker heel lekker hoewel ik best het cakeje had willen proeven. En ook nog een kersenbonbon bij ons eigen kopje koffie. We dronken er natuurlijk een heerlijk glas wijn bij uit de eigen voorraad.

Woensdag onverwacht een paar uur naar de grote stad om op te passen. Ik kreeg oliebollen mee naar huis en we aten daarna brood met spiegelei, vleeswaren en kaas. 


De volgende dag maakte ik van 1 stronkje witlof en 1 kleine bol radicchio een gratin in de airfryerXXL. Uiteindelijk werd het toch anders. Beide groenten heel 15 minuten gekookt. Daarna laten afkoelen en in tweeën gesneden. Alle helften ingepakt in plakken rauwe ham en komijnekaas. Daarover wat geraspte kaas en in het bakschaaltje zo'n 15 minuten op 180°. Een rest penne gebakken in olie waarin eerst 1 kleine ui en 1 grote sjalot waren gefruit. 
We hebben genoten van de kaas en de ham en de witlof. De penne met uitjes smaakte ook prima. Maar van de radicchio is het meeste toch naar de compost gegaan want wat was dat bitter zeg. Niet voor herhaling vatbaar dus.


Op vrijdag gevulde Chinese kool uit de slowcooker. Het recept was alleen een aanleiding. Ik had een halve dwars doorgesneden kool liggen. Heb 2 gekruide hamburgers, samen 220g, ontdooid en daar met een ei en flink wat paneermeel 8 worstjes van gemaakt. Alle losse blaadjes een paar minuten in kokend water gelegd. Omdat het blad klein was niet echt ingepakt maar losjes het gehakt tussen blaadjes gelegd. Onderin de pot een uitje in stukjes. Acht pakjes in twee lagen met daartussen een tak rozemarijn, een tak tijm en 4 gehalveerde pruimtomaatjes. Rondom nog een paar kleine blaadjes, een lepeltje bouillonpoeder en 150ml water. Een grote zoete aardappel in blokjes gesneden, een lepel olie en een lepel frietkruiden erdoor en met het smart sensing programma voor friet gebakken in de airfryerXXL. Na een gezellige borrel bij de buren met heerlijke wijnen en niet gefotografeerde kaasjes, gemakkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel. Niet alles op, een rest voor een soepje.



De laatste dag van deze blogweek maakte ik een late lunch voor een schoonzus die op visite was. Een soepje vooraf van verschillende restjes uit de diepvries en van de kool van de dag ervoor. In de soepmaker gemengd. In de pan opgewarmd en stukjes gehakt erin. Verder een frittata met worst en tomaat. Ik had als worst een droge worst met zwarte- en cubebe peper van Brandt en Levie in dunne plakjes gesneden. Verder 1 rode ui, 1 sjalot, 2 tomaten en 3 tenen knoflook in plakjes. Gekozen voor 5 eieren, geklopt met melk, zout, peper en zoete gerookte paprikapoeder. Uiteindelijk toch in de oven gebakken, want ik wilde een grotere schaal dan de bakpan van de airfryerXL.
Nog een schaaltje sla van little gem met olijven en balsamico-azijn en olijvenpasta.
Lekker en gezellig.

En vandaag, zondag, de eerste voorbereidingen voor een groot diner op 2e kerstdag met kinderen, hun partners, grote kleinkinderen al dan niet met partner en de achterkleinzoon, en de kleine kleinkinderen, de jongetjes van 4 en 6. Groot feest, maar daarover volgende week. 





zondag 17 december 2023

Uit de airfryer(s): resten-stamppot, rösti-rondjes, opgebakken pizzapunten; uit de slowcooker: rode kool met prei, worteltjes met sinaasappel; uit de soepmaker: rode koolsoep met gember; en ook nog Griekse kaas met spekjes.

Er was niet echt veel over van de workshop gelukkig. Wel ook nog wat andere resten. Veel heerlijke bloemkoolsoep. Een beetje puree en ook nog een beetje andijviestamppot. Wat jus met een stukje verse worst. Ook nog een beetje rucola. Eerst in de namiddag een kom soep. Een resten-pannetje gemaakt van de 2 stampotjes met wat jus, rest geraspte Griekse kaas erop en in de airfryerXXL in het bakaccessoire opgebakken, 20 minuten op 160°. Beetje rucola erbij, prima maaltijd.

De volgende dag moest de rest van de ontdooide rösti's wel echt op dus deze in de airfryerXXL met het smart sensing programma gebakken. Daarbij een guacamole van broccoli. Ik stoomde een hele broccoli in roosjes en plakjes, 10 minuten. In de kan 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, scheut limoensap, bosje koriander (nog in de kruidentuin), 1 kleine ui, ½ theelepel in de vijzel gemalen komijn, 3 kleine gedroogde pepertjes en een snippertje zout. Met de afgekoelde broccoli alles fijngemaakt met de staafmixer dus ook de ui en pepertjes. Iets minder peper had gemogen van mij, overigens niet voor de ander aan tafel. :). Verder een echt heerlijk recept. Op tafel verder nog een schaaltje met cherry pruimtomaatjes.


Er lag nog ½ supergrote rode kool. Daarvan 450g in de soepmaker gedaan met een stukje verse gember, bouillonpoeder en water tot het onderste streepje. Zag er prachtig uit, maar ik vond het niet heel erg lekker. Er stond nog een beetje heerlijke bloemkoolsoep. Die erdoor gedaan en dan mmmm. Prima soepje.


In de slowcooker de andere 450g kool samen met 2 stengels prei, 2 tenen knoflook, 4 kleine tomaatjes, scheutje rode wijnazijn, bouillonpoeder en 150m water. Die 6½  uur op laag gezet. Deze keer niet direct een recept gebruikt maar even gekeken bij verschillende recepten maar ik wilde niet met ui en appel dus maar gewoon geprobeerd op deze manier. Het was heerlijk met gekookte aardappeltjes uit de ecostoof en 100g gebakken spekblokjes met een beetje zoute boter toegevoegd als jus. 


Woensdag was er ineens weer een dag dat ik geen zin had in koken. Pizza's besteld dus. 


Donderdag de dag eerder ontdooide biefstukpuntjes gebakken in oude jus met een extra klontje boter. Spruitjes zo'n 10 minuten gekookt. De broccoli-guacamole op tafel. Als voorgerecht een paar punten pizza opgebakken in de airfryers XL op de grillplaat en XXL op de pizzaplaat, 6 minuten op 160°. Echt perfect knapperig. Donker desembrood bij de biefstuk om een beetje te soppen. Lekkere maaltijd.


De volgende dag maakte ik witlofsalade van 2 stronkjes met wat mayonaise. Daarbij gekookte eieren. En in een pannetje met een heel klein beetje jus 150g spekjes gebakken en daarin 150g in kleine stukjes gesneden Griekse kaas. Prachtig zoutig plakkaat. Opnieuw met een stukje donker brood. Was echt erg lekker om de kaas op deze manier te verwerken. 


Op de laatste dag van deze blogweek 450g snackworteltjes gaar gemaakt in de slowcooker. Met sap uit 1 sinaasappel, paar lepeltjes honing, klontje zoute boter, halve schil van de uitgeperste sinaasappel in 2 stukken en een takje tijm. Op laag gezet en na 6 gekeken en geproefd. Nog een uurtje laten staan, dus 7 uur op laag in totaal. Heerlijk. We aten er gekookte aardappeltjes bij, deels uit de ecostoof. En voor partner een blikje Calamares. Geen idee waar ik het vandaan had, al dan niet gekocht of gekregen, maar voor een visliefhebber was het een leuke combi en hij vond het gelukkig erg lekker (mij niet gezien, ha, ha).


En vandaag, zondag, ik denk een salade maar met wat??? Nog geen idee. Daarover volgende keer weer.



zondag 10 december 2023

Uit de airfryer(s): gebarsten tomaten met champignons, kliekjestaartje, rösti rondjes; heerlijke rode kool uit de slowcooker; Sinterklaasfeest met de kleine jongetjes; Bûche de Noël gebakken in de grote oven, een recept van de aviko-kerstkeuken.

De tomaten en de champignons moesten echt op. Ik maakte gebarsten tomaten met champignons. Ik had alleen maar romantomaten, 480g. Omdat ik bedacht dat snijden niet goed was heb ik die als hele in het bakaccessoire gelegd tussen 130g grote, gehalveerde kastanjechampignons. Er lag al een tijdje een bol verse knoflook. Ik wist niet dat dat vrij snel zou schimmelen (ik koop altijd gedroogde), dus de hele bol, 50g, schoongemaakt, in stukjes gesneden en over de tomaten en champignons gestrooid. Door de grote tomaten had ik wel meer dan 200ml olie nodig. In de airfryerXXL op 200°, na 10 minuten even door elkaar geschud, de gehakte rozemarijn erbij en nog 10 minuten terug. In een pannetje met wat bouillon van de boerenkool en wat boterjus, een rest penne opgewarmd. En een schaaltje met komkommersalade van donderdag op tafel. Het was echt een bijzonder lekkere maaltijd. Met een echt goed glas stevige rode wijn die goed overeind bleef tegen de sterke smaak van knoflook en tomaten. Twee tomaten die over waren in een doosje, de knoflook uit de olie gezeefd en bij de tomaten gedaan. De olie apart bewaard. We zullen zien.


En ja hoor, van de rest van de kliekjestaart van vorige week samen met de 2 tomaten met veel knoflook die over waren een nieuw restjes-ding gemaakt op maandag. Alles goed door elkaar gemengd, de stukjes bladerdeeg eruit gehaald, geraspte kaas erop en 30 minuten op 160° opgebakken in het bakschaaltje voor de airfryerXXL. Van een paar stengels paksoi zonder blad een slaatje gemaakt met wat mayonaise. Apart een biefstukje gebakken in boter, grotendeels voor de ander. En de rest van een bietensalade ook opgemaakt. Ook van resten kan een heerlijke maaltijd worden gemaakt. 


De volgende dag naar de grote stad om Sinterklaasfeest te vieren met de jongste zoon en schoondochter en de 2 jongetjes van 4 en 6. In de middag de pakjes zodat ze nog lang konden spelen en daarna gezamenlijk eten. Een heerlijke middag en avond. Eerst natuurlijk koffie met Sint-lekkernijen, daarna stokbrood, crackertjes en kaasjes met een glaasje wijn en dan ook nog een Turkse pizza voor we weer naar huis gingen. 

Woensdag heel veel werk aan het eten gehad. Blik erwtensoep open gemaakt en witte boterhammen uit de diepvries gehaald :-).

De volgende dag ben ik maar eens begonnen aan het klein snijden van een zeer grote rode kool. De helft van de kool gebruikt verdeeld over 2 potten van de duo-slowcooker. In iedere pot ongeveer 500g kool, 1 appel, ½ rode ui, 1 kleine teen knoflook, 1 eetlepel bruine suiker, ½ eetlepel honing, ½ eetlepel tomatenketchup, kleine eetlepel rode wijnazijn, beetje groentebouillonpoeder, iets meer water per pot, 1 laurierblaadje, ½ kaneelstokje, 1 jeneverbes en 1 kruidnagel. Omdat ik iets te laat begonnen was en het wel veel werk was, na 7½  uur op laag eens even gekeken want het was etenstijd. Echt prima. Lekker met gekookte aardappels en Griekse geitenkaas.


Vrijdag aten we stamppot rauwe andijvie. Verse worsten in boter gebakken voor de jus. En kaas voor mij.


Op de laatste dag van deze blogweek deed ik met de vriendin van oudste zoon mee aan Aviko's kerstkeuken (deze link zal na zaterdag misschien weer verdwijnen, maar ik zet hem er toch maar even in). Ik koop eigenlijk nooit aviko producten want we eten vrijwel volledig biologisch. Maar ik vond het een leuk idee en de box was maar 44 euro voor 4 personen. 
De box met ingrediënten kwam een dag eerder. En ik had een link gekregen om in te loggen en samen te koken en te eten. 

Voor alle 3 de gerechten was ook het recept in de box, dus we konden het vooraf goed bestuderen. Met zo'n box krijg je natuurlijk afgepaste hoeveelheden dus allemaal kleine doosjes met kruiden, suiker, bloem, bakpoeder etc.

Een soep van bloemkool met zoete aardappel en ricotta-tijm croutons. Voor de soep 2 tenen knoflook even gebakken in wat olie, daarna 400g bloemkool en 300g zoete aardappelblokjes erbij en met 1 liter water en een bouillonblokje ongeveer 15 minuten gekookt, gepureerd met de staafmixer en een scheut slagroom erdoor geroerd. De 8 rösti rondjes gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma voor friet. Ricotta, geroosterde pijnboompitten en tijm over de rondjes verdeeld. 


Aardappel-groentetaartje met varkensoester. Spekjes, 125g, gebakken met 1 sjalot en 1 rode paprika. Zo'n 250g heel dunne sperziebonen in stukjes van 1 cm gesneden en 5 minuten gekookt en daarna door de gebakken groenten geroerd. Aardappelpuree zachtjes opgewarmd. Die bij de groenten gedaan en 2 eetlepels crème fraîche erdoor geroerd en goed doorgewarmd. De oesters kort gebakken in boter. Omdat ik geen 4 kookringen had, gekozen voor de eenpersoons pannetjes om de taartjes op te bouwen. Puree onderin, rucola daarop en de rest van de puree daar weer op. Vlees apart opgediend. Vooraf in de ochtend sinaasappelmayonaise gemaakt door 2 eetlepels zest, oranje schil geraspt, door de 2 eetlepels mayonaise te roeren. Dit bij het vlees geserveerd.


Oven aan op 200°. Voor de Bûche de Noël met mokkacrème 150g zoete aardappelblokjes gepureerd met 2 eetlepels water. In de mixer 3 eieren gemixt met 100g suiker, zakje vanillesuiker en puntje kaneel en hier 2 lepels van door de puree geschept. Dan 75g bloem en ½ theelepel bakpoeder gezeefd boven het eimengsel, door elkaar gespateld en daarna de puree erbij en voorzichtig gemengd. Op een bakplaat bekleed met bakpapier uitgestreken naar ongeveer 25 bij 35 cm en 10 minuten gebakken. Daarna opgerold met een theedoek bestrooid met suiker en laten afkoelen. 
Voor de crème 2 zakjes oploskoffie met 1 eetlepel basterdsuiker opgelost in 2 theelepels heet water en laten afkoelen. In de mixer 225g zachte boter met 250g poedersuiker geklopt en daar 250g mascarpone lepel voor lepel doorheen. Dan druppelsgewijs de koffiesiroop erdoor gemixt. De gebakken bodem terug gerold en van binnen besmeerd met ⅔ van de botercrème en weer opgerold. Ook de buitenkant ingesmeerd en versierd met wat cacaopoeder en kerstchocolade. Nog nooit zoiets gemaakt, maar het lukte prima.


Wij hadden gekozen niet mee te doen met de chatmogelijkheid. Het inloggen ging prima. Het was een beetje rommelig druk, maar we hadden ook niet heel veel hulp nodig. Erg leuk om samen te doen met schoondochter. En het waren echt heerlijke gerechten waar ook de beide heren erg van genoten. Leuk om een keer gedaan te hebben Aviko

En vandaag, zondag, eens kijken wat er nog is. En ruimte maken in de diepvries voor het bestelde vlees voor kerst wat maandag arriveert. Daarover volgende keer maar weer.