zondag 28 juni 2020

Een heerlijke borrelbox; soep uit de soepmachine; plaattaartje, omelet, drumsticks uit de airfryer; gebakken sliptongen; aardappelsalade; voor het eerst weer buiten de deur gegeten; ook nog prei met rijst uit de slowcooker.

Soep van resten met room.
De week begonnen met het maken van een restensoep in de soepmachine. Ik had de visbouillon van zaterdag ingevroren omdat er nog een restje soep stond. Daarbij een klein beetje gesneden witlof, een doosje uitjes van de viswinkel geleverd bij de haring, een rest gestoofde komkommer, het nat van de mozzarella van vrijdag en nog een restje van de meireepjesmaaltijd. Water er bij en even later weer een lekkere pan soep. 

Maar...., toen kwam toch nog heel onverwacht de borrelbox binnen die ik weken geleden wel besteld had, maar niets meer van gehoord. Grote verrassing en de bedoelde lunch met soep en avondmaaltijd konden vervallen :-). Heerlijke hapjes, mooi verzorgd, echt erg leuk en lekker.


Een kom soep aten we maandag als lunch buiten, heerlijk met een scheutje room.
Voor 's avonds maakte ik een klein plaattaartje. Ik had nog wat bladerdeeg liggen. Ook 80g salami die nodig op moest. Het deeg uitgerold. In gesmeerd met crème fraîche gemengd met korianderpesto uit de diepvries. Daarop de salami, verder belegd met 2 tomaten, 1 rode ui, takjes verse tijm en zwarte peper. Op de pizzaplaat in de airfryer XXL, 160°, 10 minuten. Toen was het deeg nog niet gaar dus nog 5 minuten op 180°. Dat hielp niet genoeg. De kanten waren lekker krokant, de vulling heerlijk, maar de bodem echt mislukt. Ik weet niet goed waarom. We aten er gerookte meervalfilet bij en even in wat boter gestoofde zeekraal. Alles bij elkaar een prima maal hoor. 

De volgende dag aten de zoon en schoondochter met de 2 kleine jongetjes mee. Een gerookte makreel, 3 sliptongetjes gebakken in wat boter, een kleine omelet gemaakt in de airfryer, salade van 3 soorten sla met dressing, tomaten, een beetje vers gemaakte appelmoes, een paar aardappels gekookt, wat brood afgebakken in de airfryer. Een tafel vol met verschillende hapjes lekker buiten.
Veel heel gezellig gedoe dus geen foto'a behalve één na afloop.

En dan voor het eerst sinds de corona-lockdown weer buiten de deur gegeten. Begonnen bij het ons zeer vertrouwde Restaurant Gewoon in ons eigen dorp. Die hebben een geweldig terras, dus goed toeven. Ik at een stukje gebakken camembert als voorgerecht en partner een visbordje. Daarna een schnitzel gordon bleu voor mij en een diamanthaas-spies voor de ander. Als dessert een dame blanche voor partner en voor mij amandel-chocoladetaart met een bolletje ijs en wat room. Tenslotte nog een Irish koffie voor mij en koffie met een drankje voor de ander. Het was echt heerlijk om even "uit" te zijn. Lekker en heel gezellig.
We waren blij er even uit te zijn. Nu we weer contact hebben met kinderen en kleinkinderen was dit wel de beetje griezelige volgende stap. 

Op donderdag kwamen dochter en schoonzoon lunchen. Een lekkere aardappelsalade paste wel bij de warmte buiten in de schaduw. Ongeveer 600g vastkokende aardappels, 3 stengeluitjes, 1 rode ui, veel verse bieslook, peterselie en maggiplant en een paar zilveruitjes. Het 'sausje' gemaakt van 3 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels mayonaise en 2 theelepels piccalilly. Voor versiering 2 eieren hard gekookt. Woensdagmiddag gemaakt zodat de smaken goed konden mengen. Verder gemakkelijk, een blikje gerookte mosselen en een blikje makreelfilet open gemaakt. Ook nog een grillworst en boter op tafel. En een bordje met geitenkaas en camembert. Lekker vers afgebakken kaas-maïsbroodjes er bij en een heerlijk meegebracht zoetje. Hier nog een site met leuke tips voor aardappelsalade en een aantal recepten.

Om de grote flespompoen van de ondergang te redden, maakte ik een pompoentaart. Met gemberkoek want geen parel-kandijkoek in huis en een flesje gimber in plaats van gembersiroop maar verder volgens recept. In de grote springvorm, dus in de grote oven.

Er was veel prei in huis. Voor vrijdag maakte ik voor ons en de grote kleinzoon van 2½ pasta met prei en spekjes. Wetend dat hij de pasta graag apart eet spekjes en prei gebakken en daar een ei door geroerd. Pasta gekookt. Verse worstjes gebakken in jus en die als saus gebruikt. Yoghurt met honing en aardbeien toe. Lekker gegeten hoor.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, aten de ouders en de kleinste ook weer mee. Er waren twee keuzes,  prei met rijst in de slowcooker. Met 3 preien, 1 ui, 75g rijst en 1 tomaat. Smaakte prima. En pittige Chinese kool. Iets meer rijst gekookt om door de gebakken ui te doen. Verder volgens recept. Erg lekker. In de Airfryer XXL met het speciale programma 6 kipdrumsticks gebakken. Meegebrachte haringen als late lunch. Als dessert schapenyoghurt gemengd met mascarpone, beiden 250ml, 100g aardbeien erdoor en lekker laten inwerken in de koelkast. En de pompoentaart tussendoor.
De gasten brachten een rode wijn mee, natuurwijn, nooit eerder geproefd. Apart, anders dan we gewend zijn maar zeker niet slecht.

Inmiddels tot mijn grote verdriet vrijdag mijn MacBook gesneuveld doordat er water in kwam. Startte wel maar letters deden het niet. Uit gedaan, dom dus, want kan nu niet meer opstarten omdat de toegangscode niet klopt omdat sommige letters het niet doen. Ik kan op mijn iPad lang niet alles gemakkelijk regelen voor de wekelijkse  blogpost. Maar goed, met frisse moed maar door tot er mogelijk een oplossing is via een computerwinkel of desnoods een nieuwe kopen.

En vandaag, zondag, beetje uitrusten en de resten combineren met elkaar. Daarover volgende week weer. 







zondag 21 juni 2020

Uit de airfryer: garnalenkroketjes, omelet, dorades; uit de slowcooker: gevulde Chinese kool; tuinmelde, zalmrolletjes, meiraapjes en een mooi menu voor een gast.


Tuinmelde, ik had er nooit van gehoord voor ik het in de groentetas binnen kreeg. Ik heb er ook niet aan gedacht dat het als het op donderdag vers binnenkwam op zondag al deels niet meer goed zou zijn. Het was dus maar een klein beetje melde en dat gold ook voor de raapsteeltjes. Beiden even gebakken los van elkaar, de melde in de pan na de raapsteeltjes en met een sjalot en een teen knoflook. Dit recept had ik bedacht voor deze zondag. Met een flinke rest pasta uit de diepvries in de pan een leuke maaltijd. 

En daarvoor hadden we al garnalenkroketjes gegeten. Ze zijn niet gemaakt voor de airfryer dus met een beetje olie gespraid en 8 minuten op 180°. Erg lekker met een slokje whisky ook al worden ze niet echt heel bruin.

Maandag weer verse groenten op tafel. Deze keer een broccolirecept uit de magnetron maar zonder vis. Eerst 260g broccoli gekookt volgens voorschrift. Intussen 5 plakjes chorizo gebakken in een pan. Deze onderin de pan gelegd toen de broccoli klaar was, daarop 100g hamblokjes, dan 160g tomaat in plakjes, dan de broccoli er op en een mengsel van 1 ei, 100ml room, witte peper en nootmuskaat er overheen. Beetje paneermeel en boter en terug in de magnetron. Omdat er geen rauwe vis in de pan zat en de broccoli al gekookt was, heb ik na 10 minuten gekeken hoever het eimengsel was gestold en was goed. 
De rest van de pompoen/aardappelpuree opgebakken in een pan en de 2 worstjes van de dag ervoor ook in een pannetje opgewarmd in oude jus. Het was allemaal goed spul hoor, maar ik vond het geen succes. De combinatie broccoli-tomaat, mmmm, maar ook de op deze manier erg ver doorgekookte broccoli, mmmm.
Nou ja, niet elke maaltijd is een succes :).

We aten de volgende dag meiraapjes. Dat was ongeveer 300g. Eerst in stukjes even in boter gebakken en daarna met honing en een scheutje water even laten sudderen. Ik had cashewnoten en heb wat broodkruim gemaakt in de keukenmachine en even gebakken in een klein beetje boter. Beiden over de raapjes gestrooid voor het opdienen. Er bij een in de magnetron gepofte grote nieuwe aardappel in de schil en een in boter gebakken biefstuk. Wat een heerlijke maaltijd.

Omdat ze niet langer konden blijven liggen eerst in de middag maar eens 2 stevige kromkommers gestoofd. In dit geval met eigen recept. Met 2 fijngesneden sjalotjes, even gefruit, dan de komkommers in halve maantjes gesneden daar bij. Niet de zaadlijsten verwijderd, want dat vond ik in dit geval niet nodig en verspilling. De komkommers met sjalot een tijdje laten sudderen. Dan wat citroensap en 2 lepels dadelstroop erbij en nog even laten gaan. Daarna op hoog vuur ver ingekookt. Ook koud erg lekker. 
De 2 stengels rabarber die er nog lagen ook gekookt, met sap en rasp van een sinaasappel en wat suiker

Vooraf 's avonds zalmrolletjes. Ik had 100g gerookte zalm liggen in 3 plakjes. Eerste besmeerd met smeerkaas, bestrooid met witte peper en knoflookbieslook. Tweede er op en opnieuw besmeerd en bestrooid. Derde er op en strak opgerold in een stukje plastic folie. Uurtje in de koelkast. Lekker hoor.

We aten een in de airfryer XL op de bakplaat gebakken omelet met 3 eieren, witte peper, knoflookbieslook, beetje geraspte verse gember en 1 ui, 1 tomaat en 3 tenen knoflook fijngemaakt in de Onionchef met het roze mes. Bovenop nog een paar stukjes smeerkaas. Er bij de gestoofde komkommer en naanbrood uit de magnetron. 

Geïnspireerd op dit recept heb ik bladeren van een Chinese kool "gevuld" met een heerlijk, heel even aangebraden, worstje met parmezaan en peterselie. Onderin de slowcooker. De pan gevuld met de soep uit de diepvries die ik op 20 april gemaakt had in plaats van nieuwe saus te maken. Leek me wel een goed experiment. Op laag 7 uur laten sudderen. Zeer geslaagd experiment. Was natuurlijk ook lekkere soep, maar wat een geweldige toevoeging aan de kool en de worstjes. En niet weer zo'n extra doos met alleen saus in de diepvries. Met het 2e naanbrood. 

We zijn heel voorzichtig een beetje uit de corona-isolatie aan het komen. Nog steeds doe ik geen boodschappen maar wel eters zo nu en dan. Deze vrijdag is dat een zwager.



Het hapje vooraf was besteld en gebracht op donderdag. Heerlijk verse vis.

De aardbeien-caprese 's morgen klaargezet tot aan noten en basilicum. Ik had 380g aardbeien en koos voor 10 lepels olie en 2½ lepel balsamicocrème met dadels en vijgen. Mespuntjes vanillepoeder en peper en zout er door geklopt. Vlak voor het serveren de eerder geroosterde walnoten en basilicum er op.

Eén dorade was in de diepvries, de andere meegekomen met de bestelling. Beiden gebakken in de airfryer XXL met de smart functie voor vis. Volgens het recept uit het boekje. De koppen zaten er nog aan en ze waren behoorlijk groot en het paste maar net. Spannend of het zou lukken. Nou geweldig hoor. De machine deed er 23 minuten over. Heerlijk.

Voor de risotto ben ik uitgegaan van dit recept omdat ik het in de rijstkoker wilde maken. De shiitake, sjalot en knoflook eerst gebakken. Maar de inspiratie voor de groene asperges kwam van een ander recept. En omdat ik meer asperges wilde dan in dat recept heb ik deze apart ook van tevoren gewokt. Toen de risotto klaar was de shiitake met knoflook, de gewokte groene asperges en een paar lepels crème fraiche er voorzichtig door geroerd en warm laten worden. Lekker maar wel echt veel te veel.

Lekkere kazen en daarna de rabarber-crumble. Die had ik eerder ook gemaakt en beviel heel goed, dus opnieuw op het menu. Deze keer was het wat meer rabarber zowel gekocht als de laatste uit de tuin, dus wat meer sap en rasp van sinaasappel erin gedaan. Een heel klein beetje vanille-bourbonpoeder er in. Geen extra suiker, want zoet genoeg. De crumble gemaakt met 150g bloem, 100g boter en 75g suiker. In 4 kommetjes in de oven vanwege recept en toch nog rabarber over. 

Van de graten, vellen, koppen en staarten van de dorades samen met een flinke ui, wat peterselie en dille de volgende dag bouillon gemaakt. Ik heb niet eerst een en ander aangebakken, maar direct met heet water op gezet. 

Zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek was een rommeldag wat betreft eten. Een en ander in de vriezer gedaan. Een beetje hap-snap brood, tomaat, perzik, yoghurt, rabarber, crumble. En vandaag, zondag, waarschijnlijk gerookte vis die aan de beurt is. Daarover volgende week. 










zondag 14 juni 2020

In de airfryer: puntpaprika, 2 x drumsticks; heerlijke vismousse; in de slowcooker: gans, aardappel/selderijpuree, pompoen/aardappelpuree; 2 x een heerlijke salade met fruit en ook nog geweldig lekkere stroopwafels.


Voorbereiding jambalaya
Tafel corona-proof
Menu
Zondag eters in huis. Aan tafel binnen want geen mooi weer, maar wel afstand bewaard tussen ons en de anderen. In het abonnement wat woensdag weer was binnen gekomen zaten 2 heerlijke droge worsten, één met rozemarijn en rozenblaadjes en één met truffel. Samen met wat olijven, crackertjes en een stukje brood met olie en balsamicocrème een leuk hapje vooraf.

De vismousse heb ik gemaakt met 260g schelvis gekonfijt in heerlijke olijfolie. Een puntpaprika even geroosterd in de airfryer om het velletje er af te halen. Vis met aanhangende olie, paprika, rasp van de schil van een halve sinaasappel, 1 teen knoflook, sap van 1 limoen, een bosje koriander en 1 lepel eerst even geroosterde komijnzaad in de keukenmachine gepureerd tot een grove mousse. Intussen een lepeltje chilipoeder in de rest van de olie verwarmd. Dit scheutje voor scheutje bij de mousse gedaan en ook nog wat zeezout en citroensap. Tot er een aangename smaak en goed mondgevoel was.

Voor de jambalaya had ik de rijst al op zaterdag gekookt.
Zondag eerst de cajunkruiden gemixt. Ik had alles wel in huis. Verder ui, knoflook, chorizo (goede van de slager) en paprika gesneden. Hamblokjes en tomatenpuree er bij klaar gezet. Vlak voor het opdienen alles gebakken. Alles volgens recept maar zonder garnalen.

De drumsticks waren al een dag eerder bewerkt. Ik had 1650g wat 12 drumsticks was. De hoeveelheden aangepast en een behoorlijk dikke marinade gemaakt van olie, azijn, knoflook, rode peper, gerookte paprika, limoensap, snufje zout, cacaopoeder en tomatenpuree om de sticks mee in te smeren. Afgedekt in de koelkast. Tussen voor- en hoofdgerecht in de airfryer XXL 6 stuks gedaan en met het smart programma laten bakken. Eerder duurde het voor 2 grote sticks 17 minuten, nu waren het er 6 tegelijk. Tegelijk in de airfryer XL de andere 6 gebakken zoals in het recept staat. Het liep precies parallel. Wel erg vieze machines door dat dikke cacaomengsel.

 Een mooie mango-komkommersalade gemaakt met 1 komkommer, 2 appels, 1 mango en 1 gladde perzik. Een beetje dressing gemaakt van 1 lepel olie, 1 theelepel azijn, snufje zout en snufje cayennepeper. Voor de sier (en ook lekker natuurlijk) wat kersen bovenop.

Voor het aardbeientoetje ook de syllabub op zaterdag gemaakt. Er was maar 400g aardbeien en geen foelie en citroen in huis. Wel met limoenrasp, suiker, rosé en nootmuskaat weggezet. Met veel room een heerlijk dessert.

En toen, als klap op de vuurpijl, mocht iedereen bij de koffie een grote stroopwafel naar smaak kiezen en deze heb ik even opgewarmd in een koekenpan. Leuke verrassing. Met lekkere drankjes naar keuze.

Na de inspanning voor een mooie maaltijd op zondag, was de maandag een dag om de koelkast te inspecteren. Ik kwam nog wat al eerder gekookte penne tegen. Deze zachtjes opgewarmd in een pannetje in wat olie van gedroogde tomaatjes, samen met een paar olijven en lik mascarpone. Een stuk van de spitskool-ovenschotel opgewarmd in de magnetron. Een klein beetje rabarber en wat salade was niet genoeg groente, dus een schaal kropsla erbij gemaakt met gekookte eieren. Ik hou van zulke maaltijden.

En dinsdag, onverwacht eten van de afhaal-chinees samen met zoon, schoondochter en kleinkindjes. En de laatste heerlijke stroopwafels als dessert. Gezellig hoor.

Dan een slowcooker-recept met gans. Er was een flinke ganzenbout. Genoeg voor een iets grotere en veel kleinere vleeseter :). Die ingesmeerd met Ras-el-Hanout, knoflookpoeder en cayennepeper. In de pot. Eén grote ui en 3 tenen knoflook even gesmoord in olie. Op de bout gelegd. Dan genoeg heet water met groenten-bouillonpoeder in de pan met nog 4 verse kleine laurierblaadjes. In de andere pot van de duo-cooker een puree van 400g aardappel, 100g bleekselderij (voorgekookt want altijd te hard), 30ml kookwater van de selderij en 30g boter.  Beiden ongeveer 6 uur op laag. Aan tafel nog wat kropsla met 1 avocado in stukjes besprenkeld met wat citroensap en chilipoeder. Zo'n puree ziet er niet erg mooi uit, maar is echt heel smakelijk door de lange gaartijd.

In de jus met ui en knoflook van de gans heb ik de volgende dag 2 drumsticks die over waren van zondag opgewarmd in de magnetron. Verder daarbij een rest van de jambalaya en nog wat extra rijst. Eerst een stukje chorizo apart opgebakken en de beiden delen rijst daar door gedaan. Daar aten we een witlofsalade bij met stukjes sinaasappel.

Vrijdag waren de kinders met kleintjes weer hier om te genieten van de tuin en een hapje mee te eten. Ik bakte 3 drumsticks in de airfryer XXL met smart technologie die speciaal daarvoor beschikbaar is. Het receptje gebruikt uit het bijbehorende boekje. Ingesmeerd met een mengsel van uitgeperste teentjes knoflook, een likje mosterd, snufje chilipoeder en wat peper en een eetlepel olie. Na 20 minuten marineren in de mand gedaan en op programma gezet. Precies op tijd heerlijk en gaar. Ook een stuk varkensnek van 400g kant-en-klaar gemarineerd met piment d' Espelette en oregano, gekocht bij Brandt en Levie. Het moest langzaam garen. Eerst aangebakken in de pan en daarna nog 25 minuten op 170° in de voorverwarmde grote oven. Wat een heerlijk stuk vlees precies rosé zoals je wenst.

In de ochtend een pompoen/aardappelpuree in de slowcooker gezet. Ik kies dan een basisrecept voor aardappelpuree in de slowcooker, op 1 kilo 60ml water en 60g boter en peper en zout naar wens. Dit staat dan 7 uur op laag. Juist dat recept kan ik niet naar linken want is niet meer te vinden op internet. Maar de combinatie was heerlijk. Geen extra melk of room toegevoegd, afgegoten en gestampt. Heerlijk. 

De mango-komkommersalade van zondag opnieuw gemaakt want er lag nog een mango en genoeg komkommer en appels in huis en deze keer waren het andere kinderen :). Met 1 hele komkommer, 1 mango, 2 gladde perziken en 1 appel. Dressing gemaakt van een klein beetje olie met balsamico crème met sinaasappel en een scheutje witte wijnazijn door elkaar geroerd met wat zwarte peper.  We dronken koffie met een drankje en alleen voor de 2-jarige yoghurt met wat honing als toetje. Een heerlijke dag in de tuin.


En dan toch weer ook resten op maken want weggooien doen we niet. Dus de laatste bakjes van de afhaal-chinees opgewarmd. Bami, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy. Ook nog een beetje rijst van de jambalaya gemengd met een rest pindasaus. Gebakken uitjes, seroendeng en kroepoek en een gemakkelijke maaltijd op zaterdag. 

En vandaag, zondag, voor het eerst tuinmelde in huis. Ik maak er waarschijnlijk dit recept recept mee, hoewel de tuinmelde groen is. Volgende week verder hierover. 





zondag 7 juni 2020

Coquilles, karbonade, spitskool en roodbaarsfilet uit de airfryer; Italiaanse caponata uit de slowcooker; telor-eieren, paksoi, lekkere soep, leuke week.

Coquilles met spek.
Van de pasta-ovenschotel van zaterdag was genoeg over voor samen. Een stukje van de omelet van donderdag paste daar goed in. En de gesneden chorizo was ook een fijne verrijking. Met een lekker glas wijn er bij een best maal voor pinksterzondag.

We hadden op 2e pinksterdag de oudste van de twee kleinzoontjes een dagje in huis. Die werd opgehaald door ouders en broertje en we aten hier gezamenlijk een maaltijd van de toko in ons dorp.

De volgende dag nog genoeg rijst, twee soorten. Daarbij lamsoren even gesmoord in wat boter en ik had telor-eieren in chilisaus gemaakt. Met ook nog een paar restjes groenten van de toko een heerlijke maaltijd.


Woensdag een Italiaans slowcooker-recept, caponata. Met stukje schil van limoen, 100g linzen, lepeltje olie, ½ grote aubergine, 1 kleine rode ui, ½ rode paprika, 2 kleine stengels bleekselderij, 1 tomaat van 145g, 1 grote teen knoflook, 20g kappertjes, beetje suiker, beetje azijn, flink wat zwarte peper en 250ml water met bouillonpoeder. Het laatste uur een rest van de spitskool met 1 slavink en rijst van de vrijdag vorige week, in de pot er bij gedaan. Iets minder Italiaans, meer wel heel erg lekker. Doordat ik in de namiddag nog 2 stokjes met ieder 3 coquilles omwonden met spek had gegrild in de airfryer XL op de grillplaat, was de maaltijd wel iets te veel. Lekker voor later of in de soep.


De volgende dag geroerbakte paksoi met eveneens maar wel even apart geroerbakte aubergine. De halve aubergine die er lag wilde ik graag mengen met de paksoi, maar heb toch gekozen die eerst even apart te wokken en na het wokken van de paksoi daar bij te doen. Zo gedaan. Met gekookte aardappeltjes. En we aten er een gemarineerde karbonade bij. Ruim een uur tevoren ingesmeerd. Gebakken in de airfryer in een ovenschaal op 180°. Ze waren veel dunner dan in het recept staat, 9 minuten was genoeg. Na 4 minuten ze omgedraaid en de marinade er een beetje over geschept. De combinatie van paksoi met aubergine was heerlijk. De karbonades waren precies goed en erg lekker met de gekozen marinade.

Ik heb de soepmaker gebruikt om een soep te maken van een klein restje paksoi, een flinke rest caponata, een restje van de lamsoren en saus van de telor-eieren. Ik spoel altijd pannen en bakjes even om met een klein beetje heet water en gebruik dat dan in de soep als ik van plan ben die te maken. Met natuurlijk zonodig ook nog wat water, maar door alle smaakjes is bouillon dan niet meer nodig. Deze keer alleen maar 3 x handmatig gemixt omdat echt alles al gekookt of gebakken was en de machine dan snel aanbakt. Het mixen in de machine werkt nog fijner dan met de staafmixer en geeft minder gespetter. En bij het gebruiken van de soep laat ik het dan nog even doorkoken.

Vrijdag een spitskool-ovenschotel. Met iets minder kool, prei en aardappel, zonder spek. De roodbaarsfilet die we er bij aten verving het spek. Ik heb de groenten gewokt in een beetje olie en daarna de crème fraîche er door gedaan. De aardappelen gekookt met een snufje zout en puree van gemaakt. Alles zonder peper want de puree bij de vis was heel pittig. Die bestond uit ½ rode paprika, 1 rood pepertje uit de diepvries, 2 tenen knoflook, flink wat verse oregano, ½ theelepel komijn. Dit met de staafmixer gepureerd en vervolgens gebakken in wat olie. Twee filets doormidden gesneden, tussen de stukken de paprikapuree gedaan en ook bovenop. Samen ingepakt in ingevet folie. In het mandje van de ene airfryer 13 minuten gebakken op 180°. In de andere airfryer de spitskool bestrooid met geraspte kaas in een ovenschaal zo'n 12 minuten op 180° gebakken. Met een spatdeksel er op om rondvliegen van de kaas te voorkomen. De pittige vis met de zachte spitskoolschotel waren een goede combinatie.
Voor deze maaltijd heb ik mijn beide airfryers dus gelijk gebruikt. Ik vond dat wel erg leuk :-).

Zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek, aten we de heerlijke soep van resten met stokbrood en stukjes camembert die daar wonderwel bij paste. Met een lekker glas rosé van biologische wijnmaker Neleman. Zowel rood als wit als ook deze rosé smaken bijzonder goed.
Wel ook nog keukenwerk gedaan, want de volgende dag weer eters.


En vandaag, zondag, een etentje met oudste zoon en vriendin met dochter. Daarover volgende week meer.