zondag 13 februari 2022

Uit de airfryer(s): camembert met kastanjechampignons en prei, gevulde portobello, drumsticks; uit de slowcooker: boerenkool met verse worst; heerlijk eten uit India; snijbonen in witte wijn gestoofd, penne met een zelfgemaakte groente-pasta.

Maaltijd maandag, zo begon het.

Maaltijd van resten deze zondag? Er stond nog een goed ruikende en smakende rest zuurkool. Aardappelen erbij gekookt. Alles door elkaar gestampt en opgebakken in jus met stukjes worst en biefstuk. De rest van het ui-brood opnieuw opgewarmd, op de grillpan van de airfryerXL 5 minuten op 180°. We waren in de middag al begonnen met een glaasje wijn samen met jongste zoon die er was met de kleintjes. Lekker crackertjes gegeten, dus het avondmaal was ruim genoeg voor samen. En de combinatie van dat brood met zo'n zuurkoolstamppotje was echt uitmuntend. 


Maandag werd het een vleesloze maaltijd, camembert uit de oven. In dit geval met 12 kastanjechampignons, steeltjes verwijderd en met olie en peper gedresseerd. Een stuk kaas van 200g in de bakaccessoire van de airfryerXXL. De champignons er omheen. Eén grote prei gesneden en samen met de steeltjes en 25g hazelnoten gebakken. Druppeltje honing en 20 minuten op 160°. Salade van ijsbergsla met gedroogde tomaatjes uit olie, kappertjes en gedroogde olijven. Apart nog wat stukjes komkommer. Bij de ingekochte broden camembert en hazelnoten. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Even opgewarmd in de airfryerXL, 6 minuten op 180° want het was een bol brood. Een heerlijke combinatie en de salade was vrijwel overbodig.
En zo zag het eruit na het bakken.

Dinsdag was een korte oppasdag, maar die werd verlengd doordat we bleven eten bij schoondochter en de kleintjes. Heerlijk Indiaas eten werd besteld. 


We kregen de rest mee als 'doggie bag' dus de volgende dag opnieuw. Rijst gebakken met een rest ui en paprika met een soort gehaktrol. Pittige spinazie voorzichtig opgewarmd in een pannetje. De roze kokossaus smaakte koud heerlijk bij een schaaltje komkommer. Salade erbij met nog een pittig groen sausje. 

De gesneden boerenkool moest dus wachten tot donderdag. Ik had een recept voor de slowcooker wat niet meer te vinden is op internet, maar heb een stukje uit mijn eigen blog gekopieerd. 

"Van boerenkool met gedroogde tomaat een slowcookermaaltijd gemaakt. Eén ui en 3 tomaatjes gebakken. Onderin de pot. Dan 200g boerenkool en 400g aardappel er bij. Ook 2 verse worstjes bruin gebakken. Bovenop. Een mespuntje bouillonpoeder en een scheutje weekwater. Na 7 uur op laag worst apart gelegd, vocht afgegoten en alles door elkaar gehusseld. Lekker."

Ik had 2 braadworsten met o.a. wild zwijnvlees en rode wijn. Eerst even in heet water, daarna kort aangebakken en bovenop de aardappels en kool. Met 2 kleine rode uitjes en 3 gedroogde tomaatjes uit de olie ook even gebakken voor de extra smaak. Ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar het smaakte prima. 


Vrijdag geen oppas deze week. Ik maakte gevulde portobello. Er zijn vele mogelijkheden, maar je kunt altijd kiezen voor wat je in huis hebt. Deze zijn gevuld met ½ gele paprika, 1 klein rode ui en 1 grote teen knoflook samen even gebakken en daar ½ doosje smeerkaas in meegewarmd. Eerst de paddestoelen uitgehold en met olie ingesmeerd, dit binnenste gemengd met een doosje rijst van woensdag en ¾ geprakte verse worst van donderdag. De gebakken groenten met kaas erdoor gelepeld. Bovenop wat gemalen kaas en in de ook nog met wat olie ingesmeerde bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan. Op 180°, 15 minuten. Met salade en nog een half in de andere airfryer opnieuw gewarmd camembert-brood een heerlijke maaltijd. Brood niet helemaal op, één kleine portobello over. 


Op de laatste dag van deze blogweek met 200g snijbonen het recept 4 (bonen gestoofd in 40ml witte wijn) gemaakt van deze site. Echt heel erg lekker. Met de staafmixer een soort groente pasta gemaakt van resten spruitjes uit de slowcooker, flower sprouts uit de magnetron en gebakken camembert met champignons van maandag. Penne gekookt en gemengd met de groentepasta en weer goed opgewarmd. Prima smaak. Drumsticks alleen ingesmeerd met peper, zout en olie gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Lekker weer.


En vandaag, zondag, eerlijk gezegd nog geen idee. Er liggen verschillende groenten dus het komt wel goed. Daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten