Deze zondag voor het eerst het pak orzo open gemaakt. We aten het met spinazie, munt en feta. Geen venkelzaad in huis dus even gezocht naar de beste vervanger. Ik had ooit een pakje zoethout-stokjes gekocht. Geen idee waarom. Was dus ook al erg oud. Van een stokje wat geraspt. Omdat er maar weinig nodig was, zelfs minder dan ½ theelepel was dat te doen. Het rook en smaakte nog prima. Ook nog 2 verse blaadjes dragon fijngeknipt. Verder 150g orzo, 250g spinazie, 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 150g feta, 5g dille en 4g munt (gewogen op een speciale lepel voor kleine hoeveelheden). Veel minder munt toegepast. Verder een redelijk smakelijke maaltijd hoewel we beiden niet echt heel erg enthousiast waren.
Ik bakte er 2 braadworsten bij met de smaak dragon/mosterd. Met dragon als een goede vervanger van venkelzaad wel een leuke keuze. Even tevoren geweld in heet water om barsten te voorkomen, in de airfryerXL op de bakplaat, 8 minuten op 180°.
De volgende dag een kopje soep in de namiddag. Kropsla, tomaat, komkommer, een half worstje voor de ander. Gekookte aardappels, 1 minuut en 60 minuten in de ecostoof. Met de onionchef met het zwarte mes een paar stukken oude geitenkaas gemalen. Daarvan een kaaskoek gemaakt in de magnetron. Vinaigrette die er nog stond, klein beetje zoute boter (voor op de warme aardappeltjes) en zoetige, eerder gekregen, door dochter gemaakte chutney op tafel. Lekker hoor.
Dinsdag werd het een prei rösti schotel. Ik had 200g prei daarom geen ui gebruikt. De 200g pancetta helemaal gebruikt. Er was maar 240g rösti. Daarom wat eerder gekookte aardappeltjes meegebakken. Verder 125g crème fraîche, een scheut room en 2 eieren met 50g oude geitenkaas geklopt. Wel peper geen kerrie. Ik heb eerst de pancetta een beetje uitgebakken en wat vet afgegoten, daarna de prei, rösti en aardappel erbij in de pan. Na ongeveer 15 minuten overgedaan in de bakpan van de airfryerXXL en op 180° 15 minuten laten bakken. Overheerlijk! Beetje sla, tomaat en komkommer op tafel voor erbij.
Deze maand eerder dan gewoonlijk en op woensdag de themamaaltijd van de zorgorganisatie. Indisch was het thema (hoewel het denk ik toch eigenlijk meer Indonesisch, Indiaas, Vietnamees was, maar ach).
De soep was heerlijk en ook goed warm net als de loempiaatjes. De rendang smoor was precies wat je ervan mag verwachten met heerlijk pittige boontjes. Het spekkoek-dessert, tja altijd verrukkelijk.
Op de laatste dag van deze blogweek gevulde paprika's in de airfryerXXL. Twee grote gele paprika's. Ik had 300g half om half gehakt. Dit gemengd met 1 ui, 2 lepels gebakken uitjes, 2 tenen knoflook, 2 lepels garam masala, 2 gedroogde pepertjes, 2 eetlepels ketjap en wat zout. Ik dacht wat ik overhou maar los te bakken, maar de 4 helften zijn ermee tot de nok toe gevuld. Er zijn recepten waarbij eerst de vulling wordt gebakken, of eerst de paprika's worden geroosterd. In dit recept ging alles rauw in het mandje. Daarom toch gekozen voor lagere temperatuur, 160°, en langer bakken. Na ongeveer 10 minuten geraspte kaas op de paprika's gestrooid, dan smelt het gelijk en gaat niet meer wapperen. Daarna nog 20 minuten en tussendoor gecontroleerd. Was helemaal perfect gaar en erg lekker en helemaal op. Erbij een tomatensalade met een drupje olie, peterselie en gemalen geitenkaas.