We lunchten deze zondag vrij laat bij Villa Augustus. Met partner, zwager en schoonzus. Heerlijke gerechten en erg gezellig zo samen. De zalm was 2 x gekozen. Ook nog vooraf een schaal vol hapjes en brood om te delen en allemaal een dessert, maar daarvan geen foto's. Avondeten hoefde dus niet meer.
We kregen maandag van onze wekelijkse hulp rasgulla, heerlijk zoet bij een drankje in de namiddag.
De maandag werd verder een echte ovenschotel-restjesdag. Pasta, maïskorrels, preischotel met gehakt, paar kleine worstjes, paar stukjes groene asperge en 2 mini-aardappeltjes gemengd met wat gesmolten jus. Daar ook de ovenschaal mee ingesmeerd en nog wat kleine stukjes bovenop met wat paneermeel. Dit op de bakplaat gezet in de airfryerXL, op 160°, 30 minuten. Beetje sla en tomaatjes ernaast. Prima maandag-maaltijd.
Met een restje nog goed smakende slagroom, yoghurt/mascarpone, rabarbermoes en de zoete siroop van de rasgulla een heerlijk toetje gemaakt. Geen foto.
De volgende dag omdat uitproberen altijd fijn is witte asperges in de slowcooker. Ik had 350g asperge, dat met 45g deels boter en deels boterjus die er nog stond, in de pan gedaan. Snufje bouillonpoeder en wat gedroogde basilicum erover en 3 uur op laag gezet. Direct na afloop nog wat verse bieslook geknipt. Wat een heerlijke manier om deze zalige groente klaar te maken. Nieuwe aardappels gewassen en gekookt in het kookwater van de aspergeschillen en kontjes. In het bakaccessoire voor muffins 4 geklutste eieren met een scheutje melk, verse peterselie en wat peper verdeeld over 6 holtes. In de airfyerXL op de bakplaat gezet en 10 minuten gebakken op 180°. Plakjes ham erbij, leuke maaltijd.
Woensdag 2 stronkjes witlof in z'n geheel 15 minuten gekookt en daarna in de ingevette ovenschaal. Met 150g roomkaas en een scheut melk, peper en Italiaanse kruiden saus gemaakt en dit erover gegoten. Op de bakplaat gezet in de airfryerXL, 180° in 8 minuten beetje bruin en warm laten worden. Inmiddels wortelpasta gekookt. In olie en boter 2 minute steaks gebakken. De saus was heerlijk op de witlof, goed idee en ook lekker veel.
Een paar pitabroodjes 3 minuten op 180° in de airfryerXL gedaan en daarbij dit ansjovismengsel geserveerd. Gemaakt met 6 visjes, 5 gedroogde tomaten, 3 tenen knoflook en een klont boter. Nog wat sla met tomaat ernaast.
Crème fraîche gemixt met wat lichte advocaat. Onderin een kommetje een laagje rabarber, daarop de mix, een lange vinger erin en je hebt iets wat lijkt op tiramisu toch. Was lekker in ieder geval. Tevreden gast.
Dan al weer vrijdag. Een puntparika in stukken gebakken met een paar kleine uien in wat oude jus. Daarbij een rest pasta opgearmd met ½ steak in stukjes en de rest van het ansjovismengsel. Witte bolletjes ontdooid. Een schaal 'schone' salanova sla, een kommetje met fijngesneden rode ui en bosuitjes en een bordje tomaat bestrooid met tuinkers op tafel met de fles heerlijke olijfolie. Het was een lekker gemengd hapje van oud en nieuw. En voor zo'n broodje is ook een beetje olie met de fijngesneden uitjes een heerlijk hapje.
Als toetje rabarber met aardbeien. De rabarber was al klaar. Laagje rabarber, laagje aardbei geweekt in een scheut sambuca, beetje verkruimelde lange vingers erover. Heerlijk!
Verder een blik Senegalese pindastoof open gemaakt en verwarmd. Couscous gemaakt. Twee tomaten in vieren gesneden, de uitjes van vrijdag in de met olie ingesmeerde bakpan gestrooid, de tomaten erin en deze met een kwastje voorzien van olie gemengd met Italiaanse kruiden en olijvenjam. Dit 10 minuten op 180° in de airfryerXXL gebakken. Wat een heerlijk hapje.
En vandaag, zondag, iets met portobello's denk ik want die zijn wel aan de beurt. Daarover volgende week dan weer.