Ik had de pekel van het roken van de kipfilet bewaard om opnieuw te gebruiken en dat kan niet al te lang blijven staan dacht ik. Deze dag werd dat pasta ovenschotel met gerookte kip. Eerst de kip 2 uur gepekeld, 10 minuten gerookt in de rookpan en afgebakken in de airfryer, eerst 8 minuten op 140° en daarna nog 4 minuten op 180°. Gekookte pasta en een klein restje saus van vorige donderdag stond nog in de koelkast. In plaats van courgette en paprika 250g Italiaanse roerbakgroente gebruikt uit de diepvries samen met 1 ui en een ½ rode peper en 1 teen knoflook in schijfjes even gebakken. Dan 4 eetlepels smeerkaas en wat fijngesneden verse peterselie en bieslook samen met de pasta erdoor geroerd. In de pan even goed warm laten worden. In de airfryer 10 minuten op 180° en nog 5 minuten op 170° om verbranden van de kaas te voorkomen.
Dinsdag: Surinaamse bloemkool. Een kleine bloemkool, 1 kleine ui, 2 tenen knoflook, ½ rood pepertje, 1 tomaat in blokjes, ⅔ eetlepel kerrie, 250cc water (op de gok). Die hoeveelheid klopte prima, voor de roosjes pap werden even flink ingekookt zonder deksel. Met witte basmatirijst, 120g in de rijstkoker. De andere helft van de dubbele gerookte kipfilet in plakjes er bij. En een rijpe mango in stukjes geserveerd. Een heerlijke combinatie van smaken.
De volgende dag witlofsalade gemengd met de rest van het vorige zaterdag gemaakte roerei uit de airfryer en een lepeltje mayonaise. Verder van 1½ grote gepofte aardappels van zondag samen met 2 in de magnetron 3 minuten op 700W gestoofde uien, zwarte peper en wat gesmolten boter puree gemaakt. Een dunne laag in een vierkantje in een ovenschaal gedaan met een paar plakjes Parmigiano. Samen met een hamburger voor ieder op het rekje gebakken in de airfryer, 8 minuten op 180°. Precies goed allebei hoewel de hamburger een minuutje korte kan.
Donderdag was onze leuke kleine kleinzoon weer eens een dag in huis. Na die naar huis te hebben gebracht een makkelijke maaltijd. Het laatste restje Bourguignon, in de airfryer afgebakken stokbrood en tomatensalade. Een stukje comté met de laatste stukjes brood.
We hadden visite van vrijdag voor de lunch tot zaterdag na de lunch. De eerste lunch in huis met een kopje soep met een gekochte kaasstengel, verse broodjes en beleg.
Het diner |
Als voorgerecht een tartaartje van gerookte zalm. Lekker met kappertjes en potjes hard-gekookt ei.
Daarna een bijzonder gerecht uit de Römertopf namelijk kip met bananen en maïs. Uit het boek: Koken met de Römertopf en andere aardewerk potten door Kathryn Hawkins 1998. Met 4 kippenpoten in pancetta gewikkeld en 3½ maïskolven in stukken. Daar bleef bij elkaar een hele kolf van over. .
Daarbij een groene salade van fijne spinazie en veldsla. Met bieslook en pompoenpitten, zonder avocado. Een dressing van witte wijnazijn en goede olijfolie. En in de slowcooker gemaakte eenvoudige aardappelpuree.
Lekkere kazen, deels Nederlands, deels Frans.
Zaterdag na het ontbijt, gezelligheid en een wandeling een heerlijke lunch in ons dorp bij De Verleiding. Laat op de avond weer samen nog een stukje brood met kaas. Genoeg tot het volgende ontbijt. Het waren heerlijke gezellige fijne dagen.
En vandaag, een rustige zondag. Met eten wat over was van diner en eerder denk ik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten