Een beetje moe van de heerlijke wijnen van het zaterdags etentje, op zondag niet veel werk gemaakt van de maaltijd. Een kom tomatensoep, de rest van het rijstgerecht opgebakken en 200g gerookte makreelfilet. Eerst 2 kleine uitjes, 2 tenen knoflook en een klein stukje rode peper gefruit. Van het vuur af een scheutje limoensap en een scheutje ketjap er door geroerd. Hiermee de filets bedekt en in een schaal met magnetronfolie erover een paar minuten opgewarmd in de magnetron. Beetje sla er bij en weer tevreden.
De volgende dag een salade vroeg in de middag want partner moest voorbereiden voor onderzoek op woensdag en daarom heel licht eten en vanaf bepaalde tijd nuchter zijn. Bij Pauline een leuk overzicht van mogelijkheden.
Bij mij werd het Lollo Bionda, restje gekookte bloemkool en worteltjes, ½ blikje maïskorrels, ½ komkommer deels in slierten en deels in blokjes, 100g comté en 60g pecannoten. Dressing van 3 lepels olie, 1 lepel witte wijnazijn, 1 geperste teen knoflook, verse knoflookbieslook en witte peper. De maïs, kaas, noten en dressing er pas bijgedaan direct voor het opdienen. Een paar broodjes afgebakken in de airfryer. Heerlijk zomers maal.
Op donderdag een zwager op bezoek. We aten boeuf bourguignon uit de slowcooker. Met 700g sucadelappen, 100g spekjes, 250g sjalotten, 2 stengels bleekselderij, 2 gewone flinke wortels, 6 teentjes geconserveerde knoflook, een scheutje maggi aroma, 1 cocktailtomaatje, verse laurier en gedroogde tijm, bloem en 400cc water en rode wijn. De spekjes, het vlees en de sjalotten en bleekselderij van tevoren aangebakken. Na 7 uur op laag een prima resultaat. Met stokbrood en bindsla met een beetje olie en uitjes.
Vooraf kregen de mannen haring. Geserveerd met ui en augurk. Ik eet dat zelf niet. Zij vonden het lekker.
Vanaf vrijdag waren we op bezoek bij dochter en schoonzoon in Duitsland. Om mee te nemen cupcakes gebakken van amandelmeel met rietsuiker en kokosolie. Deze keer direct in het cupcake-bakblik om geknoei met de papieren vormpjes te voorkomen. Maar ja, altijd wat met mijn bakkunsten. Misschien niet genoeg spray gebruikt, want bijna de helft bleef net iets te vast zitten in de vormen. Met smeltsuiker figuurtjes gemaakt om mee te versieren. In de diepvries tot vertrek en dan mee in een vriestas. Was de bedoeling. maar na een half uurtje rijden kwamen we tot de ontdekking dat die tas nog steeds in de koelkast stond :-).
Verder waren het leuke dagen. Met een keer barbecue en een keer Tajine. Door anderen bereid. En vandaag, zondag, nog geen idee. Daarover later meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten