zondag 3 maart 2019

Savooiekool in de slowcooker, soep en appelmoes uit de soepmaker, heerlijke pasta, vlees op de grillpan, omelet en afbakbrood in de airfryer en ook altijd weer blij met de magnetron.

Omdat we een bezoek brachten aan een jarige zwager waar hapjes waren en geen echt diner, aten we voor vertrek een vrijdag gemaakte kom soep met brood. Na de hapjes en een broodje in Middelburg was eten thuis om 22.00 uur niet meer nodig.

Maandag in de magnetron opgewarmde biryani met een in de airfryer afgebakken stokbroodje en een schaaltje sla. Op tafel ook nog een potje abrikozenchutney, eerder door een broer en schoonzus gemaakt. Was er heel lekker bij. Nog wat appelcompote als dessert.


Dinsdag de slowcooker aan het werk. Deze keer savooiekool met verse worsten. Geen spitskool en slavinken, wel hetzelfde recept zo ongeveer. Ongeveer  savooiekool en 3 kleine uitjes gesneden. Een sausje gemaakt van 2 tenen geperste knoflook, 1 kleine eetlepel mosterd, 2 eetlepels ketjap en een flinke theelepel van mijn zelfgemaakte sambal. Worsten en saus gebakken en slowcooker met een scheutje water 4½ uur op laag. Een beetje witte basmatirijst er bij gemaakt in de rijstkoker. Deze keer 120g en dat is genoeg voor ons samen. Een ooit gekregen flesje Chinese pruimenwijn gekoeld en leeg gedronken. Zoetig, niet echt onze smaak. Op tafel verder kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes. Heerlijke maaltijd.

Soep gemaakt in de soepmachine van een flinke rest gesneden sla, bosje krulpeterselie en handvol knoflook-bieslook beiden vers uit de kruidentuin, beetje witte rijst, beetje gebakken kool en nog wat biryani en water tot onderste streep. Op de pureerstand.

We aten een kom van deze stevige soep met geraspte kaas en in de airfryer afgebakken stokbrood. Een klein puntje even in de airfryer opgewarmde bloemkoolquiche van vorige vrijdag ook opgemaakt.

Donderdag onverwacht een paar eters aan tafel. Alles in huis om pasta met ham, champignons en spinazie te maken. Net een pond grove spinazie binnen. Een doosje met 250g kastanjechampignons, 100g spekblokjes, 100g hamblokjes, 1 ui, 2 tenen knoflook, 150g roomkaas, zo'n 10 plakjes van de Vegan Cheddar die er nog lagen en 200cc room. Zonder paprika dus. En met cayennepeper en gewone zwarte peper lekker pittig. Spekblokjes eerst uitgebakken, daarna de rest er door. Precies genoeg saus, veel te veel pasta. Spaghetti en macaroni, bij elkaar ongeveer 400g. Apart geserveerd, want jammer van de saus als de pasta teveel is nietwaar.

Vrijdagmiddag uitgebreid geluncht met dochter, schoonzoon en kleindochter, dus pas laat gegeten.
Voor 's avonds een dikke entrecote in de marinade gezet. Wat is het toch fijn om een kruidentuin te hebben. Lekker veel verse tijm.
Appelmoes gemaakt van 5 appeltjes en 2 mandarijnen met wat water in de soepmachine op de compotestand.

Het vlees zo'n 8 minuten op hoog vuur geroosterd op de grillpan en de stukjes knoflook op tijd verwijderd voor ze aangebrand raakten. Met broodjes van de lunch en een tomatensalade en als toetje een schaaltje compote, lekker gegeten.

Zaterdag, al weer de laatste dag van deze blogweek, aten we een omelet in de airfryer gemaakt op deze manier. Ik heb de savooiekool, 130g, eerst met een beetje water even een minuut of 6 gekookt in de magnetron omdat bakken in de airfryer sneller gaat en ik bedacht dat de kool dan misschien niet gaar werd in het eimengsel. Verder 4 eieren, 200cc melk, beetje nootmuskaat en peper en 75g geraspte kaas in het met olie ingesmeerde bij de airfryer behorende bakvorm gedaan en voorverwarmd op 190°. Na 12 minuten werd de bovenkant te bruin, maar het ei nog niet genoeg gestold. Toen nog 5 minuten op 160°. Uiteindelijk, de aardappeltjes waren klaar, er maar roerei van gemaakt. Volgende keer iets minder melk denk ik. En meer geduld :-). Smaakte heerlijk. De biobaby-aardappeltjes waren al eerder voorgekookt in de magnetron en nu gebakken in een klontje boter. Een schaaltje cherrytomaatjes op tafel.


En vandaag, zondag, iets wat plaats moest maken in de diepvriezer vanwege een bestelling bij OKvlees deze week. Maar daarover later.

'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten