En daarvoor hadden we al garnalenkroketjes gegeten. Ze zijn niet gemaakt voor de airfryer dus met een beetje olie gespraid en 8 minuten op 180°. Erg lekker met een slokje whisky ook al worden ze niet echt heel bruin.
De rest van de pompoen/aardappelpuree opgebakken in een pan en de 2 worstjes van de dag ervoor ook in een pannetje opgewarmd in oude jus. Het was allemaal goed spul hoor, maar ik vond het geen succes. De combinatie broccoli-tomaat, mmmm, maar ook de op deze manier erg ver doorgekookte broccoli, mmmm.
Nou ja, niet elke maaltijd is een succes :).
Omdat ze niet langer konden blijven liggen eerst in de middag maar eens 2 stevige kromkommers gestoofd. In dit geval met eigen recept. Met 2 fijngesneden sjalotjes, even gefruit, dan de komkommers in halve maantjes gesneden daar bij. Niet de zaadlijsten verwijderd, want dat vond ik in dit geval niet nodig en verspilling. De komkommers met sjalot een tijdje laten sudderen. Dan wat citroensap en 2 lepels dadelstroop erbij en nog even laten gaan. Daarna op hoog vuur ver ingekookt. Ook koud erg lekker.
De 2 stengels rabarber die er nog lagen ook gekookt, met sap en rasp van een sinaasappel en wat suiker.
We aten een in de airfryer XL op de bakplaat gebakken omelet met 3 eieren, witte peper, knoflookbieslook, beetje geraspte verse gember en 1 ui, 1 tomaat en 3 tenen knoflook fijngemaakt in de Onionchef met het roze mes. Bovenop nog een paar stukjes smeerkaas. Er bij de gestoofde komkommer en naanbrood uit de magnetron.
We zijn heel voorzichtig een beetje uit de corona-isolatie aan het komen. Nog steeds doe ik geen boodschappen maar wel eters zo nu en dan. Deze vrijdag is dat een zwager.

Het hapje vooraf was besteld en gebracht op donderdag. Heerlijk verse vis.
De aardbeien-caprese 's morgen klaargezet tot aan noten en basilicum. Ik had 380g aardbeien en koos voor 10 lepels olie en 2½ lepel balsamicocrème met dadels en vijgen. Mespuntjes vanillepoeder en peper en zout er door geklopt. Vlak voor het serveren de eerder geroosterde walnoten en basilicum er op.

Eén dorade was in de diepvries, de andere meegekomen met de bestelling. Beiden gebakken in de airfryer XXL met de smart functie voor vis. Volgens het recept uit het boekje. De koppen zaten er nog aan en ze waren behoorlijk groot en het paste maar net. Spannend of het zou lukken. Nou geweldig hoor. De machine deed er 23 minuten over. Heerlijk.
Voor de risotto ben ik uitgegaan van dit recept omdat ik het in de rijstkoker wilde maken. De shiitake, sjalot en knoflook eerst gebakken. Maar de inspiratie voor de groene asperges kwam van een ander recept. En omdat ik meer asperges wilde dan in dat recept heb ik deze apart ook van tevoren gewokt. Toen de risotto klaar was de shiitake met knoflook, de gewokte groene asperges en een paar lepels crème fraiche er voorzichtig door geroerd en warm laten worden. Lekker maar wel echt veel te veel.

De aardbeien-caprese 's morgen klaargezet tot aan noten en basilicum. Ik had 380g aardbeien en koos voor 10 lepels olie en 2½ lepel balsamicocrème met dadels en vijgen. Mespuntjes vanillepoeder en peper en zout er door geklopt. Vlak voor het serveren de eerder geroosterde walnoten en basilicum er op.

Voor de risotto ben ik uitgegaan van dit recept omdat ik het in de rijstkoker wilde maken. De shiitake, sjalot en knoflook eerst gebakken. Maar de inspiratie voor de groene asperges kwam van een ander recept. En omdat ik meer asperges wilde dan in dat recept heb ik deze apart ook van tevoren gewokt. Toen de risotto klaar was de shiitake met knoflook, de gewokte groene asperges en een paar lepels crème fraiche er voorzichtig door geroerd en warm laten worden. Lekker maar wel echt veel te veel.
Van de graten, vellen, koppen en staarten van de dorades samen met een flinke ui, wat peterselie en dille de volgende dag bouillon gemaakt. Ik heb niet eerst een en ander aangebakken, maar direct met heet water op gezet.
Zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek was een rommeldag wat betreft eten. Een en ander in de vriezer gedaan. Een beetje hap-snap brood, tomaat, perzik, yoghurt, rabarber, crumble. En vandaag, zondag, waarschijnlijk gerookte vis die aan de beurt is. Daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten