![]() |
Voorbereiding jambalaya |
Tafel corona-proof |
![]() |
Menu |
Voor de jambalaya had ik de rijst al op zaterdag gekookt.
Zondag eerst de cajunkruiden gemixt. Ik had alles wel in huis. Verder ui, knoflook, chorizo (goede van de slager) en paprika gesneden. Hamblokjes en tomatenpuree er bij klaar gezet. Vlak voor het opdienen alles gebakken. Alles volgens recept maar zonder garnalen.
De drumsticks waren al een dag eerder bewerkt. Ik had 1650g wat 12 drumsticks was. De hoeveelheden aangepast en een behoorlijk dikke marinade gemaakt van olie, azijn, knoflook, rode peper, gerookte paprika, limoensap, snufje zout, cacaopoeder en tomatenpuree om de sticks mee in te smeren. Afgedekt in de koelkast. Tussen voor- en hoofdgerecht in de airfryer XXL 6 stuks gedaan en met het smart programma laten bakken. Eerder duurde het voor 2 grote sticks 17 minuten, nu waren het er 6 tegelijk. Tegelijk in de airfryer XL de andere 6 gebakken zoals in het recept staat. Het liep precies parallel. Wel erg vieze machines door dat dikke cacaomengsel.
Voor het aardbeientoetje ook de syllabub op zaterdag gemaakt. Er was maar 400g aardbeien en geen foelie en citroen in huis. Wel met limoenrasp, suiker, rosé en nootmuskaat weggezet. Met veel room een heerlijk dessert.
En toen, als klap op de vuurpijl, mocht iedereen bij de koffie een grote stroopwafel naar smaak kiezen en deze heb ik even opgewarmd in een koekenpan. Leuke verrassing. Met lekkere drankjes naar keuze.
En dinsdag, onverwacht eten van de afhaal-chinees samen met zoon, schoondochter en kleinkindjes. En de laatste heerlijke stroopwafels als dessert. Gezellig hoor.
In de jus met ui en knoflook van de gans heb ik de volgende dag 2 drumsticks die over waren van zondag opgewarmd in de magnetron. Verder daarbij een rest van de jambalaya en nog wat extra rijst. Eerst een stukje chorizo apart opgebakken en de beiden delen rijst daar door gedaan. Daar aten we een witlofsalade bij met stukjes sinaasappel.

In de ochtend een pompoen/aardappelpuree in de slowcooker gezet. Ik kies dan een basisrecept voor aardappelpuree in de slowcooker, op 1 kilo 60ml water en 60g boter en peper en zout naar wens. Dit staat dan 7 uur op laag. Juist dat recept kan ik niet naar linken want is niet meer te vinden op internet. Maar de combinatie was heerlijk. Geen extra melk of room toegevoegd, afgegoten en gestampt. Heerlijk.
De mango-komkommersalade van zondag opnieuw gemaakt want er lag nog een mango en genoeg komkommer en appels in huis en deze keer waren het andere kinderen :). Met 1 hele komkommer, 1 mango, 2 gladde perziken en 1 appel. Dressing gemaakt van een klein beetje olie met balsamico crème met sinaasappel en een scheutje witte wijnazijn door elkaar geroerd met wat zwarte peper. We dronken koffie met een drankje en alleen voor de 2-jarige yoghurt met wat honing als toetje. Een heerlijke dag in de tuin.
En dan toch weer ook resten op maken want weggooien doen we niet. Dus de laatste bakjes van de afhaal-chinees opgewarmd. Bami, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy. Ook nog een beetje rijst van de jambalaya gemengd met een rest pindasaus. Gebakken uitjes, seroendeng en kroepoek en een gemakkelijke maaltijd op zaterdag.
En vandaag, zondag, voor het eerst tuinmelde in huis. Ik maak er waarschijnlijk dit recept recept mee, hoewel de tuinmelde groen is. Volgende week verder hierover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten