Het drama van zaterdagavond een eindje verderop op ons eiland, bleef hangen. Maar, het dagelijks leven ging toch ook gewoon door deze zondag. Ik maakte een salade met ijsbergsla, komkommer, stukjes gekookte aardappel, een beetje koude spinazie-rijst, blokjes emmenthaler en flink wat mosterdsaus. Apart nog tomaatjes met witte balsamico-azijn en reepjes verse basilicum. Een verse worst erbij gebakken op de grillpan in de airfryerXL, 180°, 7 minuten. Lekker eenvoudig gegeten.
Maandagochtend soep gemaakt in de soepmachine van de salade van de dag ervoor, 1 stronkje witlof, 1 aardappel en de rest van de spinazie-rijst. Op de pureerstand. Nog niet gegeten door omstandigheden.
Voor 's avonds maakte ik bloemkoolpuree in de slowcooker. Volgens recept met iets meer knoflook en met een lepel Provençaalse kruiden en water in plaats van bouillon. De bouillon hiervan bij de pan soep gedaan. Flink wat peper en een lepel boter erdoor geroerd. Heerlijk. Een entrecote ontdooit. Deze keer weer gebakken op de grillplaat in de airfryerXL omdat er geen jus nodig was, 2 x 2 minuten op 200°. In de airfryerXXL een rode paprika geroosterd in het mandje, 15 minuten en na een beetje afkoelen ontveld. Leuke combinatie van smaken.
Niet veel groenten meer in huis dinsdag, geen zin in weer een stuk vlees. Ineens dacht ik aan een recept wat ik vroeger wel eens maakte. Op zoek naar een heel oud kookboekje in een grote kast vol kookboeken en ook nog 2 planken en 3 stapels op andere plaatsen. Gevonden maar geen jaartal erin. Maar, google vindt vrijwel alles en ja hoor, dit boekje dus. En wat ik ineens weer 'proefde' was 'spaghetti met kerriesaus'. Mijn boekje valt echt uit elkaar. Het is van Honig dus voor de saus moet je een pakje kopen :).
Ik kookte 200g spaghetti. Maakte met flink wat kerriepoeder (2 eetlepels en dat had wel iets minder gemogen) van de rest van de bloemkoolpuree en een paar lepels Griekse yoghurt een warme kerriesaus. Een half worstje van zondag en een stuk kookworst door de pasta. Geen tomaten maar wel hard gekookte eieren. Beetje ijsbergsla erbij. Ik kan erg genieten van zulke improvisatie-maaltijden. Een beetje olie door de saus was achteraf wel lekker geweest, het voelde een beetje droog in de mond.
De volgende dag de soep van maandag met erbij rustiekbrood, opgebakken in de airfryerXL, en paprikadip uit de diepvries en smeerkaas. We vonden een klontje van de smeerkaas in de soep erg lekker.
Donderdag gestoofde snijbonen. Er was 230g bonen, daarbij 1 ui, 3 tenen knoflook, een flink stuk van een grote vleestomaat, piment, peper, bouillonpoeder en tomatenpuree naar smaak. Extra had ik een droge runderworst van wagyu-vlees, de enige runderworst die gemaakt wordt door Brandt en Levie. Deze stukjes eerst even apart gebakken in een droge pan en toen bij de ui en knoflook gedaan. We aten er de andere helft van het gebakken rustiekbrood bij. Geslaagd recept met de toegevoegde worst.
De volgende dag was ik oppassen in Rotterdam. Tevoren al besloten om dan maar weer eens 'op restaurant' te gaan zoals men in Vlaanderen zegt. Ons stekkie in eigen dorp, Restaurant Gewoon. Voor mij zalm en Hollandse garnalen vooraf, dan varkenshaas met brie en daarna een klassieke Irish coffee. Partner at een visbordje, varkenshaas met pindasaus en een glas armagnac bij de koffie. Buiten op het terras, lekker en gezellig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten