Broodtaart met spitskool. |
Jongste zoon was jarig deze zondag en dat kwam hij met het gezin op de elektrische fietsen bij ons vieren. Stom, stom, stom, foto vergeten. En de tafel zag er zo leuk uit. We aten heerlijke hotdogs met stokbrood, worsten van Brandt en Levie, van alles eromheen zoals salade, uitjes, zuurkool, sausen allemaal geregeld en klaargemaakt door schoondochter. En voor de kindjes duo-penotto-ijs toe. En dat allemaal heerlijk aan de buitentafel. Leuke verjaardag zei de jarige :).
Maandag in de middag een lekkere kom soep met wat geraspte kaas buiten.
's Avonds maar eerst een deel van de zuurkool en worsten die over waren opgegeten. De groente heel kort even verwarmd in de magnetron. De worsten waren nog in de verpakking dus in heet water verwarmd. Een groot stuk stokbrood in tweeën en heerlijk broodje zuurkool/hotdog gegeten met gebakken uitjes, mosterd, ketchup en mayonaise.
Dinsdag lunch met partner, schoonzus en een vriendin bij Proeflokaal de Kleine Schorre. Een plank vol heerlijks met veel fruits de mer voor de andere drie en garnalenkroketten voor mij. Een heerlijk glas wijn uit de eigen wijnhoeve erbij. Lekker en gezellig.
Op de laatste dag van deze blogweek nog een keer verse spinazie. Deze keer maakte ik er een spinazie-omelet mee. Het was 500g spinazie, dit een paar minuten laten slinken met aanhangend water en laten afkoelen in een vergiet. Nog wat vocht eruit gedrukt en toen fijngesneden. Gemengd met ongeveer 50g geraspte kaas. Dan 3 eieren geklopt met 50g crème fraîche. Het bakaccessoire van de airfryerXXL voorverwarmd op 200°, eimengsel erin en daarna 10 minuten op 180°, bleek niet genoeg dus nog 3 minuten erbij. Een paar aardappeltjes in 7 minuten gepoft in de magnetron. Rolletje salieboter erbij. Voor partner nog een stukje verse worst opgewarmd in een pannetje met jus. Heerlijk.
En vandaag, zondag, koelkast-controle. Restje hier, restje daar, wordt vast wel weer wat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten