Deze zondag voorafgaand aan Podium Klassiek zuurkool, aardappels en frittata door elkaar gestampt en gehusseld en gebakken in oude jus. Het ziet er niet uit, maar raar maar waar, echt heel smakelijk.
Maandag was de 400g hutspotgroente eerst aan de beurt. Ik maakte wortelstamp met 500g aardappel en 2 tenen knoflook in stukjes. Erbij bouillonpoeder, peper en water en bovenop nog wat klontjes boter. Na 6½ uur op laag in de slowcooker een heerlijke maaltijd. Niet gestampt, zo op het bord. Een paar braadworsten in de airfryerXL op de bakplaat, 7 minuten op 170° en dan nog even op 195. Beetje jus van boter en olie.
Met een klein restje penne met wat frittataschraapsel, blauwe kaas, iets te harde avocado en 4 eieren, de volgende dag roerei gemaakt. Schaaltje little gemsla met iets rijpere avocado en tomaat. Schaaltje komkommer. Tomaat met heel erg zachte heerlijke geitenkaas. Volkoren toast op tafel. Heerlijke vleesloze maaltijd.
Met veel tomaat, sla, komkommer en roerei op woensdag soep gemaakt. Een flinke bos verse peterselie erbij en deze keer weer eens gladde soep van gemaakt met de staafmixer. Lekker met een scheutje ouderwetse maggi. Een rest hutspot opgebakken. Broodje erbij even paar minuten opgepiept in de airfryer. En als dessert gevulde kaki. De vulling niet gemaakt met honing maar met druivengelei. Door de rest van het potje slagroom een paar lepels druivengelei gemengd. Toetje voor de volgende dag.
Voor donderdag bloemkool met veel knoflook. De hele bloemkool in roosjes even gekookt. Een deel in de bakpan van de airfryerXXL met olie en 4 in plakjes gesneden knoflooktenen. Daarop de rest van de uitgelopen geitenkaas beetje geprakt. Dit voor 15 minuten op 180° gezet. Tussendoor gehusseld en flink wat geraspte oude geitenkaas erover gestrooid en aan het eind verse peterselie. Intussen aardappels gekookt, gestampt met de rest van de bloemkool, oude kaas en jus. De room met kaki en druivengelei opgediend met een klont crème fraîche was ook fijn. Wat een overheerlijke maaltijd hadden we weer.
Vrijdag maakte ik een beetje prei, 180g, in de airfryerXXL in het bakpannetje met wat olie, versgevijzelde zwarte peper en van een stuk geraspte Parmezaanse kaas. Ongeveer 6 minuten op 180°. De flinke rest van de bloemkool met aardappelpuree samen opgebakken in een pan. Dan apart in een pan met roomboter en olie 2 tournedos die eerder in de aanbieding waren vanwege verlopen van de invriestijd met alleen een beetje peper heel heel heel erg kort gebakken aan de ene kant en direct omgekeerd en uit de pan ingepakt laten rusten, perfect. Met de jus op tafel gezet. Met een heerlijk glas rode wijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten