Ondanks wat last van de griepprik toch een mooi maal gemaakt zondag. We aten aubergine caponata. De saus gemaakt voor 2 personen, 1 ui, 1 aubergine, ½ stengel bleekselderij, 2 tomaten, 2 tenen knoflook, tomatensap, balsamico-azijn en chilivlokken. Volgens recept en aan het eind de mozzarella toegevoegd. Macaroni gekookt. Saus en pasta apart opgediend.
Erbij maakte ik minipannetjes met vis. Ik had vis roerbakstukjes. In de middag voor 2 personen de champignons en sjalot even gesmoord, daar de bloem bij. Dan de no fish bouillon erbij en even laten sudderen. Dan alle stukjes vis er in. Dit in met olie ingevette iets grotere pannetjes met paneermeel en mozzarella klaar gezet. De pannetjes koud op de pizzaplaat in de airfryerXXL, op 180°, 20 minuten laten garen. Helemaal perfect. En erg lekker bij de groenten en macaroni. Goed recept om te onthouden.
We aten de opgebakken rest van de stamppot andijvie/groenlof met een paar extra stukjes aardappel. Twee flinke entrecotes ieder 175g, in de pan gebakken in boter. Dat vet wegbakken was wel erg lastig met 2 stukken tegelijk. Uiteindelijk hebben we er ook maar één opgegeten samen. Tijdens het rusten van het vlees nog wat extra boter gesmolten en gesneden ui gegaard in de jus. Apart ongeveer 125g kastanjechampignons in plakjes met 3 tenen knoflook in stukjes gebakken in zonnebloemolie. Alles bij elkaar een lekkere maaltijd. Met wel een echt goed glas rode wijn.
Omdat 1 al gebakken entrecote was blijven liggen moest deze wel snel op. Dinsdag in hete olie de vetrand alsnog weg laten smelten en heel even aan beide kanten opgewarmd. Een bosje snijbiet verwerkt met 2 in een klontje boter gebakken rode uien. De macaroni die over was hierin opgewarmd. Geen mascarpone in huis maar wel roomkaas met knoflook en daslook. Zowel het vlees als de macaroni waren erg lekker. Die bijzondere kaas deed het hem wel...
Woensdag bloemkool met camembert. De bloemkoolroosjes, 400g , gekookt en in de ovenschaal geschikt voor de airfryerXL. Ik had even helemaal geen mosterd in huis maar wel mosterdzaad. Voor de hoeveelheid vervanging van 10ml mosterd het internet geraadpleegd maar daar was niet een erg eenduidig antwoord te vinden. Maar gekozen voor een koffielepel gele zaadjes. Dat in de vijzel fijngemaakt. Voor de (aangepaste) saus gebruikte ik 125g camembert, 60g roomkaas met knoflook- en daslook, 125g crème fraîche, beetje peper en het gevijzelde mosterdzaad. Langzaam gesmolten, even geproefd, heerlijk. Omdat het eerder in de middag was klaargezet gekozen voor 20 minuten op160°. Perfect.
Erbij zoete aardappel, 480g als blokjes gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. Gehusseld met olie en frietkruiden. Lekker maar niet knapperig. De machine deed er bijna 20 minuten over. Wel een heerlijke combinatie met de bloemkool.
Donderdag ratatouille uit de slowcooker. Ik maakte een aangepast recept met 1 rode paprika, 1 aubergine, 1 rode ui, 1 gele ui, 4 stengels bleekselderij, 5 tenen knoflook, 3 tomaten, takje tijm, takje rozemarijn, takje oregano, ½ flesje tomatensap, peper en snufje zout. De uien niet tevoren gebakken. En dat 6 uur op laag. We aten het met spiegeleieren en in de airfryer afgebakken heerlijk brood. Perfecte spiegeleieren bakken geprobeerd door de eieren tevoren ieder in een kommetje klaar te zetten zodat ze snel achter elkaar in de pan konden zonder geknoei. De ratatouille was heerlijk. Het vocht in de cooker gelaten met de rest voor een heerlijke soep. De combinatie spiegelei - ratatouille vond ik een vondst. Lekker met het brood. Met de laatste stukjes brood en de wijn nog een paar stukjes camembert als 'toetje'.
De dag daarna Chinese kool met rijst. Ik heb hiervoor ¾ van de kool gesneden. Ongeveer ¼ apart heel fijn gesneden en even gekookt en er met de ratatouille en nog wat couscous een heerlijke soep van gemaakt voor een dag later.
Voor de kool verder 1 ui en 1 groene peper klein gemaakt. Ui in de pan, peper erbij, kool erbij en dan de soja en ketjap erbij. Rijst uit de rijstkoker. Apart opgediend.
Gedroogde walnoten gekraakt en in een heel klein beetje olie even geroosterd en met wat zout bestrooid. Op tafel verder kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng. Lekker weer allemaal.
Op de laatste dag van deze blogweek ook het laatste restje gewokte kool nog erbij in de soeppan en wat extra water want was erg dik. Heerlijk! En veel extra groenten!
We aten een eerder gemaakte macaronischotel. Ontdooid, geraspte kaas erop, in het bakpannetje van de airfryerXXL, 25 minuten op 160°. Goed warm, lekker krokant. Een tomaat door de helft en voor ieder een baby-avocado als extra groente. Prima maaltje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten