|
Twee airfryers tegelijk voor maandag. |
Van alles in de koelkast. Maar ook mini-tomaatjes die echt op moesten en burrata ook aan de opmaakdatum. Eerst op de zondagochtend als voorgerecht maar een heerlijke burrata-salade gemaakt dus.
Van resten hutspot, stamppotjes van Alerimus en gekookte aardappels een nieuwe stamppot gemaakt in een pannetje met jus van de gehaktballen. Omdat het stamppotje niet veel voorstelde nog wel een leuk dessert gemaakt van Griekse yoghurt, rabarber en koekjes. Ach ja, restjes moeten nu eenmaal ook op.
Maandag in de soepmachine een soepje gemaakt van een rest van de quiche met kool, vooral bodem, een paar stukjes gekookte aardappel, flink wat gekookte bloemkool en een half bosje platte peterselie. Een heerlijke crèmige soep.
We aten witlofsalade van twee stronkjes maar met apart een klein schaaltje komkommer en geen augurken in de dressing. Wel 2 eieren gekookt. Verder frietblokjes, 500g gemaakt met het speciale hulpmiddel van de Magimix. Gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. In de andere airfryerXL 2 hamburgers gebakken op de bakpan, 7 minuten op 180°.
Dinsdag was een extra oppasdag. Thuisgekomen eerst een kom soep. We aten biefstuk met brood. Een beetje salade met een sausje van mayonaise, yoghurt en vijgen-granaatappel-dressing en wat opgebakken frietblokjes.
Sinds kort een goede citruspers aangeschaft. Om de andere dag 2 uitgeperste sinaasappels, heerlijk.
Woensdag
spruitjes uit de
slowcooker. Ongeveer
450g spruit. Gemengd met 1 kleine ui, 2 grote tenen knoflook, 1 gele paprika, ongeveer 125g kastanjechampignons. Daarbij 50ml gewone room, 75g gewone smeerkaas, puntje sambal en lepeltje bouillonpoeder. Om de spruitjes goed gaar te krijgen heb ik de slowcooker op 6 uur laag gezet, na 5¼ was het klaar. Zonder spekjes, wel het laatste kwartier nog wat gemalen kaas in de pot gedaan. Had ik gemaakt met de
onionchef van oude stukjes kaas. Met gekookte aardappels een heerlijke vleesloze maaltijd.
De volgende dag
witlof met ham en kaas. Twee
grote stronken witlof vooraf gekookt. Ieder omwikkeld met
4 plakjes katenspek en afgedekt met 4 grote plakken jonge kaas.
Macaroni gekookt en een
doosje kaassaus ontdooid. De witlof in het met een beetje boter ingesmeerde bakaccessoire van de
airfryerXXL 9 minuten vanaf koud gebakken op 190°. Geen gemalen kaas erover gedaan.
Vrijdag was het weer oppasdag en ik wist dat ik waarschijnlijk pas laat thuis zou zijn dus op donderdag de maaltijd vast voorbereid. We aten
frittata met bloemkool met erbij verse worst met wildzwijn, citroen en meer van de
Amsterdamse worstmakers. Kool gekookt, ui en knoflook klaargezet, worsten voorgekookt. Ik had
bijzondere broden besteld die donderdagavond bezorgd zouden worden maar niet kwamen.
We aten de frittata met worst en zonder brood dus, maar wel met een waanzinnig goed glas wijn. Gemaakt met 2 eieren in plaats van 3 en zonder ham. Ongeveer 20 minuten in het bakaccessoire van de
airfryerXXL op 180°. De worst terwijl gebakken in de andere
airfryer, 7 minuten op 180°.
Op de laatste dag van deze blogweek
flower sprouts. Ik heb ze heel kort gekookt in de
magnetron. We aten er een
Gruyère-ui brood bij met zoute boter. De broden werden vrijdagavond alsnog bezorgd. Even lekker opgewarmd op de pizzaplaat in de
airfryerXXL. Op 180°, 5 minuten. En eerlijk waar, heel erg lekker. Op tafel ook een paar fijngesneden gedroogde tomaatjes uit de olie. Heerlijk bij de groente.
In de middag maakte ik van een restje bladerdeeg een soort
appelflappen. Stukjes appel, suiker, kaneel en 15 minuten in de
airfryerXXL in het mandje.
En vandaag, zondag, eerst eens kijken wat er nog in de koelkast is. Volgende week verder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten