zondag 5 september 2021

Uit de airfryer(s): schouderkarbonade, naanbrood; ingekochte kant-en-klaarmaaltijden; een apart spaghettirecept; koolhydraatarme kaassaus; maaltijdsalade; jambalaya uit de slowcooker; met de onionchef gemaakt kaassaus voor de diepvries.

Schouderkarbonade na het bakken in de airfryer.

De week is begonnen met een dag in bed voor mij. De aubergine uit de slowcooker maar ingevroren. Maag-darmgedoe dus geen eten. Partner bakte een eitje voor zichzelf. Ook op maandag nog erg weinig energie om tot iets te komen. Ik had een paar weken geleden een proefpakket gekocht bij Vers aan tafel. Dat bestond uit 6 verschillende maaltijden. Partner koos voor nasi met kip, verrijkt met hostie-sambal en kroepoek. Voor mezelf iets lichters, bloemkool / broccoli met gehaktbal. Gaatjes prikken en in de magnetron. Nadeel, er kan maar 1 doos tegelijk in dus even na elkaar eten :). Wel handig om voor 'noodsituaties' een paar in de diepvries te hebben staan. 

Dinsdag spaghetti met pesto, boontjes én aardappel. Zowel snijbonen als sperziebonen samen gekookt. Daarvan ruim 100g gebruikt. De pesto die nog in de koelkast stond aangevuld met rucolapesto uit de diepvries tot 80g en daarbij nog 50g avocadomousse ontdooit. Ongeveer 100g aardappel in stukjes gekookt. Verder gewerkt volgens recept. Wat een heerlijke maaltijd. Voor mij zou zonder vlees prima geweest zijn maar wel een klein stukje gegeten van de in de airfryerXL op de bakplaat gebakken schouderkarbonade van ruim 200g. De karbonade ingesmeerd met een heel klein beetje olie en peper en zout. Gekozen voor 2 x 6 minuten met keren. Goed stukje vlees naast de geslaagde spaghetti-maaltijd.

Gekookte broccoli met kaassaus zonder melk of bloem. Niet zozeer voor de koolhydraten, maar geen melk in huis, ha, ha. Dat aten we woensdag. Tenminste, dat was de bedoeling. Maar omdat de ander nu weer niet erg lekker was, werd het soep met naanbrood en room en geraspte kaas in de soep en op brood. Naanbrood vind ik lekkerder uit de airfryer dan uit de magnetron hoewel het laatste wel heel veel sneller gaat. In de airfryerXL in het mandje zo'n 4 minuten op 180°.

Soep met room en brood met kaas onder de lamp.

Dus donderdag dan toch de broccoli met gekookte aardappel. Inmiddels wel melk in huis, maar de saus toch gemaakt op de koolhydraatarme manier. Met 60g cheddar en 60g geitenkaas. En dus met room en boter. Hoeveelheden precies genoeg voor samen. Wel laat gegeten want ik moest toch echt als echte fan eerst naar de livestream van ABBA kijken. Eenvoudige maar lekkere maaltijd. 

Na het thuisbrengen van de oppas-kleinkindjes een eenvoudige Franse salade maar natuurlijk vooral afwijkend. Ik had de rest van de gekookte bonen van de spaghettimaaltijd expres bewaard. Maar ook de rest van de spaghettimaaltijd zelf. In een grote schaal: spaghetti fijngesneden, bonen in stukjes, taggiasche olijfjes met wat olie, aardig stukje geitenkaas en aardig stukje cheddar in stukjes, paar lepeltjes mayonaise, tomaat en ei. Pas laat terug uit Rotterdam. Een heerlijke maaltijdsalade was het gegeten terwijl we keken naar de Sven Hammond bigband bij Khalid en Sophie, heerlijke muziek.


Op de laatste dag van deze blogweek een soort jambalaya uit de slowcooker. Gemaakt met 230g kipfilet, 1 grote en 1 kleine gele paprika, 1 puntpaprika, 1 kleine paarse wortel, 1 grote sjalot, 2 tenen knoflook, 2 kleine stengels bleekselderij, 1 blik tomaten, 2 grote verse tomaten, ½ droge worst met zwarte peper, 1 gedroogd rood pepertje, verse tijm en laurier en vers gedroogde oregano. Halve theelepels gerookte paprika, komijn en zeezout. Geen aparte cajunkruiden dus gemaakt. Beetje rijst gekookt in de rijstkoker. Geen garnalen in huis, wel een ingelegd ansjovisje apart voor partner. Een echt overheerlijke maaltijd. 

Er was teveel kaas in de voorraad. Met de Onionchef met het zwarte mes bijna 500g kaas fijngemaakt. Deels om als strooikaas te bewaren, deels om deze kaassaus mee te maken. Ik gebruikte 300ml melk, 150ml slagroom en 300g kaas. De kaas was deels brandrood wat jammer genoeg niet meer wordt gemaakt, en deels comté. De saus wordt op deze manier niet echt dik, maar is gemakkelijk te maken en prima om in kleine doosjes in te vriezen. 

En vandaag, zondag, waarschijnlijk de patisson. Daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten