Lekker zondagmorgen-ontbijt. Met een zacht gekookt eitje, afgebakken croissants, lekker roggebrood en een geroosterde spelt-desem boterham. Op zaterdag was er veel vlees, deze zondag vleesloos avondeten.
Ik maakte een pasta roomtaart. Met 150g kaas, schapen, geit en gewoon belegen en 125g crème fraîche. Een flinke rest van de pasta met gegrilde paprika en burrata, beetje penne erbij gekookt. Met 2 grote eieren alles losgeklopt en in het met boter ingevette bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan. Vrijwel koud dus gekozen voor 30 minuten op 160° maar na 20 minuten naar 145° gezet. Perfect. Ik maakte er een salade bij met tomaat, geitenkaas bladpeterselie en gedroogde olijven van Fattoria La Vialla met een scheutje heerlijke olijfolie en balsamico-azijn. Natuurlijk met een zondags lekker glas rode wijn.
Ik had voor de 2e keer in vrij korte tijd een artrose-ontsteking in mijn voet. Pijnlijk en moeilijk staan en lopen. Partner zorgde dat er een en ander op tafel kwam. We aten soep, geroosterd brood, gemalen kaas voor mij zowel in de soep als op warm brood met boter. En gerookte makreel voor partner.
Het was echt weer heerlijk. Een kom erwtensoep met een klein stukje roggebrood met spek, een hap boeuf Bourguignon met 2 stamppotjes, aardappel en rode kool. Ook nog rabarbercompote maar die bewaard voor een andere keer. En een erg lekker toetje.
Vrijdag was het oppasdag. Maar de kabeljauw moest wel op dus op donderdag vast een en ander klaargezet. Gegratineerde visfilet, 200g kabeljauw ingesmeerd met peper, zout en citroensap weggezet. Saus vast gemaakt met een scheutje olie, 2 kleine uitjes, 100ml slagroom, flink wat verse dille uit de kruidentuin, peper en een snufje zout.
Ook een kleine komkommersalade vast in de koelkast. Een halve komkommer in plakjes geschaafd met de kaasschaaf, naar verhouding mayonaise, Griekse yoghurt, peper en citroensap. In plaats van dille wat verse bladpeterselie erdoor geknipt. Na thuiskomst de saus op de vis gedaan, wat kaas met paneermeel gemengd en bovenop gedaan. Na 20 minuten in de airfryerXXL in een passend ovenschaaltje, gaar en heerlijk. Intussen ook nog wat bloemkool en rijst gekookt. Lekkere maaltijd met een lekker glas rode wijn.
Op de laatste dag van deze blogweek zuurkool in de slowcooker. Heel pak zuurkool, beetje afgespoeld, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 appel. In plaats van spekblokjes een paar restjes rauwe en gekookte ham. Een glas Rieslinger, een theelepel zelf samengestelde garam masala en wat klontjes boter. Gekozen voor 6 uur op laag. Helemaal perfect. Er lagen nog 2 gehaktballen in jus. Een paar aardappels erbij gekookt. Een heerlijke variant op de klassieke zuurkoolmaaltijd. Met een glas Riesling erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten