Ingrediënten maaltijd woensdag. |
We waren wat moe van de drukke zaterdag. In de namiddag crackertjes met de resten van de tapenade en de spinazie-pesto. Wat heerlijke olijven erbij. Voor 's avonds een stuk pizza en wat patat opgebakken in de airfryerXL.
Maandag pasta met snijbiet. Een ui en 3 tenen knoflook gesnipperd. De ongeveer 450g snijbiet grof gesneden. Spekjes, ui, knoflook en de steeltjes van de snijbiet gebakken daarna het blad erin laten slinken. Pasta gekookt. De heerlijke rest saus van de kip met venkel mee gewarmd. Pasta en saus apart opgediend. Geraspte kaas op tafel. Lekker maaltje buiten.
De volgende dag wortelstamp uit de slowcooker. Ongeveer 200g ui, 400g wortel en 2 tenen knoflook versneden. Eerst 500g aardappelen in de schrapmachine, dan in stukken onderin de pot. De groenten erop. Kruidnagel, verse laurier, 200ml water en ½ bouillonblokje erbij. Zonder kaas en walnoten. Het laatste van de 4 uur een rookworst mee gewarmd. De worteltjes zeker niet gaar na 4 uur. Nog ½ uur op hoog gezet. Nog wel stevig, maar wel lekker met een beet. Alles grofweg door elkaar gehusseld.
Woensdag een ei-maaltijd samengesteld. Een rode paprika, kleine rode ui, 2 tenen knoflook, klein tomaatje, groene en zwarte olijven in stukjes gesneden en gebakken in een beetje boter. Een rest penne en een restje knoflooksaus met een snuf nasikruiden erdoor en even mee gewarmd. Komkommer in stukjes en wat kruidenkaas erover verdeeld. Van 4 eieren met boter roerei gemaakt. Een heerlijke methode! Pitabroodjes natgemaakt en 2 minuten gebakken in de airfryerXL. Lekker zo bij elkaar.
Vrijdag de wortelstamp uit de slowcooker bedekt met kaas en een heel klein beetje olijven/paprika-rest opgebakken in de airfryerXXL in het bakpannetje. Komkommer erbij. Een prima keuze en de resten weer op.
Als dessert een Irish coffee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten