zondag 4 augustus 2024

Uit de airfryer(s): ovenschotel, aardappelblokjes; lekker buiten de deur; rijst met champignonragout; kip met venkel uit de slowcooker; verjaardag van kleinzoon.

Ovenschotel vóór het bakken.

Wat zullen we eten? Buiten op het prachtige terras van Restaurant Gewoon werd het deze zondag. Zalm en Hollandse garnalen voor mij en garnalenspiezen met knoflooksaus voor de ander als voorgerecht. 


Daarna schnitzel op z'n Italiaans met tomaten en mozzarella voor mij en sliptongetjes voor de ander.

Tenslotte samen een Dame Blanche gegeten en koffie met... gedronken. Een heerlijke maaltijd in een warme en vriendelijke omgeving. 

Maandag 1 prei, 4 bosuitjes, 1 kleine rode paprika en 1 flinke tomaat gebakken in een rest jus. Dit gemengd met 3 eerder gekookte aardappeltjes, ½ gare afgesneden maïskolf en 1 in stukjes gesneden venkelworstje. In het bakpannetje van de airfryerXXL. Overgoten door een mengsel van 2 eieren, een handje geraspte kaas, beetje peper, een scheut melk en 3 kleine lepels mosterd-dille dip, een gekregen potje wat al even open stond en op moest. Op 160° 20 minuten gebakken vanaf koud. Sla met restje dille-dip erbij. Lekker buiten. 

De volgende dag watermeloen met schouderham als voorafje. 


Daarna sperziebonen 1 minuut gekookt en dan 50 minuten in de ecostoof. Witte basmatirijst in de rijstkokerChampignonragout gemaakt van 250g kastanjechampignons. Met ui, paddenstoelen-bouillonblokje, verse tijm, zoute boter, bloem, peper en slagroom. Heerlijke ragout. De boontjes en rijst perfect. Lekker buiten gegeten. 

Aardappelen geschrapt in de machine (waar ik nog steeds heel erg blij mee ben), in blokjes gesneden, in water gezet, daarna gedroogd en met wat olie en Provençaalse kruiden gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. Een biefstukje gebakken in een klont zoute boter en een scheutje olie. IJsbergsla en tomaat met kappertjes en een scheutje balsamico crème als groenten. Dat was het op woensdag. 

Donderdag de rest ragout opgewarmd als voorgerecht met een stukje brood. Een lekker hapje gemaakt in de heerlijke jus van de biefstuk met rijst, een rest van de ovenschotel en een paar boontjes. Schaal sla op tafel. Ook de restjes moeten op nietwaar. 


En op vrijdag kip met venkel in de slowcooker. Ik had 2 flinke drumsticks. Deze gebakken met peper in extra zoute boter en met scheut wijn afgeblust. In de pan. Bovenop 1 venkel, 1 kleine verse rode ui, 2 tenen knoflook, 2 tomaten (alles klein gesneden), handje groene olijven met amandel, handje rozijnen, kleine eetlepel kappertjes, takje tijm. Gekozen voor 4 uur op laag. Perfect. En wat een geweldig recept. Partner houdt niet van venkel, maar vond dit een heerlijke maaltijd. Met brood om te soppen. 


Op de laatste dag van deze blogweek werd in het vooruit de verjaardag van de kleinzoon die 5 wordt vast gevierd. Taart, paté's, zoutjes, crackers, grillworst, spinazie-pesto, olijven-tapenade, olijven, aardbeien, blauwe bessen, tomaatjes. Beertjes en chips. Pannenkoeken gebakken door schoondochter. Kapsalon, Turkse pizza, vispizza en shoarma besteld. Heerlijke middag en begin avond buiten. 


En vandaag, zondag, nog niet vastgesteld wat het wordt. Volgende week daarover dan maar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten