In de airfryer gebakken camembert met knoflook. |
Op zondag de stukken pizza van vrijdag opgebakken in de airfryerXXL op de pizzaplaat en in de airfryerXL op de grillpan. Beiden 6 minuten op 160°. Een schaaltje sla met wat tomaatjes erbij.
We aten maandag spruiten met blauwe kaas.Van 700g bleef 450g heel erg kleine spruitjes over. Verder 100g spekjes uitgebakken en even apart gezet. In die pan een klont boter en de spruiten 6 minuten gebakken. Dan 3 tenen knoflook in stukjes erdoor. Daarna 125ml crème fraîche erbij en dit een paar minuten laten sudderen tot de spruitjes lekker gaar waren. Spekjes er weer door en warm laten worden met 100g blauwe bunker. Restje penne en vlindertjes gekookt. Heerlijk.
De volgende dag kruidige kabeljauw. Het gewone recept was niet meer te vinden, wel deze video. De samenstelling van de viskruiden. Op basis van deze vergelijkingen-pagina heb ik kwark gebruikt. De 300g kabeljauw ontdooid. Een kleine struik paksoi versneden. Erwten, 150g, 6 minuten gekookt, 3 minuten de harde stukjes paksoi en 1 minuut het blad meegekookt. In de rijstkoker 100g basmatirijst. De stukken vis alleen ingesmeerd met olie, verse peper en een beetje zout 9 minuten gebakken op bakplaat van de voorverwarmde airfryerXL op 160°.
Voor de kruiderij bleek er nog verse peterselie onder de sneeuw, prachtig takje dille en al weer nieuwe stengeltjes knoflookbieslook in de kruidenbak. Ik heb dit samen met een scheutje mooie olie, droge sereh, zwarte peper, verse citroenschil, een kleine sjalot, een snufje zout (alles op gevoel) en 100mg kwark met de staafmixer fijngemaakt. Het kwarkmengsel op tafel gezet bij de vis, rijst en groenten. En wat was dat bijzonder. Echt heerlijk en perfect passend bij een voortreffelijke maaltijd.
Dan op de laatste dag van deze blogweek de slowcooker gebruikt voor een kool en prei gerecht. De rest van het witte kooltje, ongeveer de helft, 2 preien, 3 tenen knoflook in de pot met 4 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel boter. Dit 8 uur op laag. Voor het einde de roomsaus gemaakt met bloem, boter en slagroom en wat foelie, peper en zout, allemaal uit de vijzels. Alles gemengd en op tafel. Erbij 2 kalfsoesters met saliejus. Verse salie geknipt in een bevroren tuin. Geen marsala of droge sherry in huis, gekozen voor een beetje witte wijn met een scheutje whiskey. Fusilli gekookt. Voor het eerst sinds de start van januari weer eens een heerlijk glas rode wijn bij de maaltijd. Het was een helemaal te gekke maaltijd. De oesters helemaal perfect, de saliejus echt heerlijk, de kool met roomsaus natuurlijk te veel maar voortreffelijk van smaak. En het glas wijn beviel prima.
spruitjes met blauwe kaas, goed idee
BeantwoordenVerwijderenEn lekker als je er van houdt. Recept was eigenlijk met gewone kaas :).
Verwijderen