Bloeiende oregano bezocht door veel zoemende insecten. |
Wateroverlast in de ochtend, Museum Voorlinden in de middag met het gezin met de kleine kindjes. Na een mooie wandeling door een prachtig museum in de tent buiten een broodje gegeten met koffie en later nog een glas wijn gedronken. Toen we thuis waren nog lang geen trek in eten en ik had ook niets voorbereid. Het werd uiteindelijk brood, crackers, kazen en vleeswaren.
Maandag kroosjes geplukt. Er zijn er overweldigend veel dit jaar. De meesten dus voor de vogels, ook prima. Schoon gespoeld van blaadjes en de aangetasten eruit gehaald en toen met pit en al in een grote pan gestort. Zonder toevoegingen lang laten smoren op heel erg lage temperatuur op een plaatje. Toen gedacht dat het pitjes achteraf verwijderen geen probleem was, maar dat was waarschijnlijk meer werk dan vooraf, ha, ha. Maar goed, alles door de vergiet geduwd, laten afkoelen en uitgesmeerd over grote platte schalen en met een lepeltje alle pitten eruit gevist en dit weer bij het sap gedaan. Vervolgens een flinke rest huisgemaakte (niet door mij) zoete banaan-sinaasappeljam, een restje dadelstroop en een restje pannenkoekstroop erdoor gemixt met de staafmixer. Een pan vol prachtige moes, zoet genoeg om zo in te vriezen. Natuurlijk eerst een hoeveelheid apart gehouden.
We aten pasta met de gehaktsaus met de stukjes bimi waarin extra stukjes harde worst en een klontje mascarpone. Sla met stukjes geitenkaas en op het bord wat mayonaise. De 2 burrito's die over waren van vrijdag opnieuw opgewarmd in de airfryerXL op 150° 8 minuten.
Dinsdag vissoep uit de diepvries. Heerlijk met een klont mascarpone. Met in de airfryer afgebakken brood. Vooraf meloen en als dessert pudding met kroosjesmoes.
Ook woensdag werd er weer gegeten. Een doosje saus ontdooid. De laatste voorgekookte Griekse verse worst uit de vriezer. Op de bakplaat in de airfryerXL, 6 minuten op 180°. Een beetje sla met een sjalotje en verse kruiden en frietblokjes gemaakt in de airfryerXXL met smart sensing.
In een pannetje nog wat gehakt, stukjes worst, stukjes Griekse worst en wat pasta. Burrito's gebakken in de airfryer. Een wortelsalade er nog bij. Gemaakt van 3 flinke wortels fijngemaakt in de Onionchef met het roze mes. Een dressing van rode wijnazijn, sesamolie, olijfolie, mosterd en honing naar smaak. Afgemaakt met Griekse anthotiro (die veel op feta lijkt en waar nog wat in de koelkast stond), knoflookbieslook en zwarte peper. Prima maaltijd. En nog een keer pudding met kroosjesmoes buiten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten