zondag 8 augustus 2021

Bloeiende oregano; kroosjesmoes; uit de airfryer(s): burrito's, frietblokjes, verse worst; vissoep met mascarpone; wortelsalade met witte kaas; aardappel-bloemkoolpuree uit de slowcooker; broodjes met ei.

Bloeiende oregano bezocht door veel zoemende insecten.

Wateroverlast in de ochtend, Museum Voorlinden in de middag met het gezin met de kleine kindjes. Na een mooie wandeling door een prachtig museum in de tent buiten een broodje gegeten met koffie en later nog een glas wijn gedronken. Toen we thuis waren nog lang geen trek in eten en ik had ook niets voorbereid. Het werd uiteindelijk brood, crackers, kazen en vleeswaren

Maandag kroosjes geplukt. Er zijn er overweldigend veel dit jaar. De meesten dus voor de vogels, ook prima. Schoon gespoeld van blaadjes en de aangetasten eruit gehaald en toen met pit en al in een grote pan gestort. Zonder toevoegingen lang laten smoren op heel erg lage temperatuur op een plaatje. Toen gedacht dat het pitjes achteraf verwijderen geen probleem was, maar dat was waarschijnlijk meer werk dan vooraf, ha, ha. Maar goed, alles door de vergiet geduwd, laten afkoelen en uitgesmeerd over grote platte schalen en met een lepeltje alle pitten eruit gevist en dit weer bij het sap gedaan. Vervolgens een flinke rest huisgemaakte (niet door mij) zoete banaan-sinaasappeljam, een restje dadelstroop en een restje pannenkoekstroop erdoor gemixt met de staafmixer. Een pan vol prachtige moes, zoet genoeg om zo in te vriezen. Natuurlijk eerst een hoeveelheid apart gehouden.

We aten pasta met de gehaktsaus met de stukjes bimi waarin extra stukjes harde worst en een klontje mascarpone. Sla met stukjes geitenkaas en op het bord wat mayonaise. De 2 burrito's die over waren van vrijdag opnieuw opgewarmd in de airfryerXL op 150° 8 minuten.

Dinsdag vissoep uit de diepvries. Heerlijk met een klont mascarpone. Met in de airfryer afgebakken brood. Vooraf meloen en als dessert pudding met kroosjesmoes. 

Ook woensdag werd er weer gegeten. Een doosje saus ontdooid. De laatste voorgekookte Griekse verse worst uit de vriezer. Op de bakplaat in de airfryerXL, 6 minuten op 180°. Een beetje sla met een sjalotje en verse kruiden en frietblokjes gemaakt in de airfryerXXL met smart sensing.

In een pannetje nog wat gehakt, stukjes worst, stukjes Griekse worst en wat pasta. Burrito's gebakken in de airfryer. Een wortelsalade er nog bij. Gemaakt van 3 flinke wortels fijngemaakt in de Onionchef met het roze mes. Een dressing van rode wijnazijn, sesamolie, olijfolie, mosterd en honing naar smaak. Afgemaakt met Griekse anthotiro (die veel op feta lijkt en waar nog wat in de koelkast stond), knoflookbieslook en zwarte peper. Prima maaltijd. En nog een keer pudding met kroosjesmoes buiten. 


Op vrijdag waren de kleine jongetjes weer een paar uur hier en ik bracht ze naar Rotterdam terug aan het eind van de middag. Het is dan erg fijn als ik bij thuiskomst niet veel aan het eten hoef te doen. Daarom gekozen voor de slowcooker. Ik heb er niet een recept voor gevonden maar zelf gekozen voor 500g aardappel in stukjes, 340g bloemkool in kleine roosjes, 50ml water en 60g zoute boter erbij en bestrooid met zwarte peper. Na ongeveer 7 uur op laag het vocht afgegoten en alles door elkaar gehusseld dus een soort aardappel-groentepuree van gemaakt. Voor ieder een Angusburger gebakken in wat boter voor een lekkere jus. Het afgegoten vocht bij de jus gedaan. Zo eenvoudig en zo heerlijk. 


Nog buiten een drankje gedronken, de koffie kwam eraan. Lekker met een stukje chocola met noten.


Op de laatste dag van deze blogweek een bericht van onverwachte gasten voor de volgende dag. Wat er nog aan groenten lag deels nodig dus. En vast wat voorwerk gedaan. We aten daarom broodjes met gebakken ei en een beetje sla en tomaatjes. 

En vandaag, zondag, gasten dus. Daarover volgende week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten