Slowcooker-maaltijd zaterdag net voor de start. |
De 3e verjaardag van onze kleinzoon werd gevierd in onze tuin. Met lieve mensen, heel veel hapjes (met dank aan de airfryer), drankjes, cadeautjes, plezier, warmte en zo nu en dan een briesje. A good life in France, zo leek het wel. Om 19.30 uur feestje voorbij maar samen nog even wat gedronken. Eten was verder echt niet aan de orde.
De volgende dag maakte ik een panzanella. Er zijn veel recepten voor. Ik dacht eraan omdat er nogal wat brood was overgebleven van het feestje. Eerst even hier en daar gekeken en toen bedacht dat ik het wilde maken met de rest van het pane-maire spelt brood (wat echt eerst op moest), de rest van de sperziebonensalade met rode ui en wat extra lupine, veel mini-tomaatjes, grote groene olijven (met pit), een rest crème fraîche en veel heerlijke olijfolie met rozemarijn, witte wijn-azijn, peper en zout. Voor hoeveelheden zoeken op recepten, maar ik maakte het uit de losse hand. Na uren in de koelkast heerlijk voor een toch nog warme dag met een glas echt Italiaanse rode wijn ook al was het maandag en gelukkig nat buiten van een beetje regen. Een pan vol en ontzettend lekker maar wel wat over natuurlijk. De mosterdsaus van vorige week was er heerlijk bij.
Nog steeds heel veel sla in huis dus op dinsdag slasoep. Ook nog wat resten weggewerkt in de soep. Veel sla, zakje waterkers, flink wat kiemen, rest schaal gemende sla, doosje met straganoff-paddestoel, doosje slowcooker-prei, potje sladressing, water en dat alles in een grote pan want echt teveel voor de soepmachine. Een heerlijke, stevige soep na flink de staafmixer erdoor gehaald te hebben. Samen met wat kaasstengels was een flinke kom ervan genoeg als avondmaaltijd op deze toch weer warme dag. Wel lekker buiten gegeten. Nog een pannetje over voor de vriezer.
Dan al weer woensdag. Ik ontdooide een haantje uit de diepvries en maakte deze gaar in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Eerst gewogen, 1.075 gram, dan de buikholte gevuld met rozemarijn, tijm en oregano uit de kruidentuin, ingesmeerd met olie, Italiaanse kruiden, snufje zout en peper, dan in het mandje en gekozen voor de stand kip en het gewicht ingegeven. Ik wist van eerder dat een kilo 46 minuten duurde. Deze keer was het 49 minuten. En echt heel erg goed gelukt en erg lekker met een heerlijk knisperend krokant vel. Rest panzanella en mosterdsaus op tafel.
Op vrijdag waren de kleinkinderen te logeren vanaf ongeveer 9.45u. Veel fruit, boterham met leverworst, natuurlijk limonade met een speculaasje. Voor 's avonds op tafel: sperziebonen, witte bonen uit een potje, een potje cocktailworstjes, kerstomaatjes, stukjes komkommer, stukjes wortel, gepofte aardappel, ½ gehaktbal voor partner en mosterdsaus. De witte bonen werden niet echt geapprecieerd, maar de rest ging er goed in. En de oudste zei dat wortel met mosterdsaus erg lekker was, dus de jongste vond dat ook, ha, ha. Als toetje een bakje Tartuffo, maar dat was wel wat zwaar vonden de jongens dus maar gedeeltelijk opgegeten. Al met al, een leuke maaltijd. Te druk voor een foto.
In de maak, tussenfoto. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten