Voor zondagavond wat groene asperges geroosterd in de airfryer. Ongeveer 20 minuten deels op 180° en deels op 165°. Lang getwijfeld over wat er bij te eten. Het werd stokbrood, een kommetje balsamico-crème met dadels en vijgen, plakjes rauwe ham, schaaltje hamblokjes, schaaltje gebakken spekjes en hard gekookte eieren. Een bijzonder lekkere combinatie van smaakjes. En een lekker drankje bij de koffie.
De uiteinden van de asperges, ook die van eerder bewaard, met wat water ongeveer 30 minuten laten trekken. Daarna de kontjes er uit en een flinke lepel fijngeknipte knoflookbieslook, een lepeltje bouillonpoeder en een aardige rest fijngesneden sla even laten meekoken. Vóór het eten om 17.00 uur, als de trek groot wordt, opgediend met een lepel Griekse yoghurt. Net genoeg voor ieder een kommetje. Heerlijk en gezond denk ik zo.Omdat ik erg trek had in lekkere frietjes hebben we voor dinsdagavond spareribs en sucuk/kebab besteld bij Fresco. Ook wel weer eens lekker na weken en weken zelf de mooiste dingen koken. En natuurlijk met een geweldige salade er bij, ha, ha. Wel veel over dus volgende dag nog een keer gebruik van gemaakt.
Dinsdag de bijzondere broccoli af laten koelen en de volgende dag, woensdag, aten we het op kamertemperatuur als hapje vooraf met crackers, de één met een whisky en de ander met een glas frisse witte Chardonnay. Heerlijk, maar niet te veel in één keer. Na dat hapje vooraf aten we woensdag wat later de in de airfryerXL in de bakpan opgewarmde rest van de spareribs, ongeveer 15 minuten op 140°. Ook een lapje kebab opgewarmd, in een pan met wat boter. De overgebleven sla er bij opgediend met de twee pitabroodjes. Was goed.
Ik heb voor 2 karbonades de saus gemaakt met 3 sjalotten, een beetje bouillonpoeder, peper en wat water en room naar smaak. Wat was het lekker...
De volgende dag de rest puree met nog wat amsoistamppot opgebakken in de pan van de sjalottensaus met wat extra boter. Daarbij gegrilde puntpaprika's met tomaatjes uit de airfryer. Twee paprika's en 3 doormidden gesneden tomaatjes, olie en verse oregano uit de kruidentuin. Op tafel feta en ricotta om op de paprika te doen. Een lekkere vleesloze maaltijd (zonder foto).
Na bijna 6 jaar heeft mijn airfryer XL besloten er mee te stoppen. Gewoon van de een op de andere dag ging hij niet meer aan. Ik heb naast de prachtige XXL met smart sensing technologie toch ook weer een XL van Philips gekocht. Ik gebruik heel graag de bakplaat die daarin past en die niet te gebruiken is in de grote XXL. Komt waarschijnlijk in het begin van volgende week. Dan kan ik als straks de corona-crisis voorbij is weer friet bakken voor meer mensen tegelijk :).
En vandaag, zondag, witte asperges. Hoe? Daarover later.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten