Wij zaten lekker even op de bank naast het huis uit de wind in de zon.
Eerst in de middag 3 flinke aardappelen in blokjes en 2 eieren hard gekookt. Verder klein gesneden, 1 rode ui, 1 sjalot, ½ komkommer. Een ⅓ krop sla in stukjes gescheurd, flinke eetlepel zilveruitjes en een koffielepel kappertjes klaar gezet. Een dressing gemaakt van mayonaise, crème fraîche, citroensap, zwarte peper en 1 uitgeknepen teen knoflook. Natuurlijk de gerookte makreel schoon gemaakt.
Dan pasta met bloemkool. Eerst 300g bloemkool gekookt. Tegelijk 100g gerookte spekjes gebakken. In plaats van room vooral melk gebruikt want de room was op. Na het volgens recept koken van de spaghetti in bouillon en room/melk heb ik er resten feta, smeerkaas en mascarponesaus met kruiden door gedaan samen met de spekjes en de bloemkool. Heerlijke smeuïge pasta. Precies helemaal op.
Kleine doosjes met restjes eten, van alles wat, van macaroni, tot aardappelpuree tot salade van de makreel en ovenschotel broccoli/kabeljauw... Van de broccoli de bewaarde stelen in heel kleine stukjes gesneden. Van de afgesneden asperge-onderkanten eerste even een beetje bouillon getrokken. Het afgegoten kookvocht van de bloemkool was bewaard. Zo maakte ik er in de soepmachine weer een heerlijke romige soep van met een licht vissmaakje.
Dinsdag een prei-courgetteschotel uit de airfryer. Aangepast, natuurlijk. Eén prei en ½ courgette gesneden en gebakken in de jus met een rest spekjes die over was van de gans. Een ½ bol mozzarella mee gesmolten. Aardappels gekookt, 400g en gestampt met nat van de mozzarella. Ovenschaaltje gevuld met de groenten, daarop de puree, daarop plakjes verse geitenkaas, dus niet verkruimeld. Dan 15 minuten in de airfryer op 170°. Na 8 minuten een stukje folie erop gelegd met het spatdekseltje omdat de kaas wel erg bruin werd. Ook op deze manier een heerlijk recept. Er bij in jus gebakken saucijzen van de Amsterdamse worstmakers.En na 8 uur op laag was het echt heerlijk. Iets minder vocht had gekund, dat heb ik afgegoten voor het stampen.
Vrijdag voor bij de middagkoffie bakte ik 2 van deze chocoladekoekjes in de magnetron. Een leuk receptje om even iets zoets tevoorschijn te toveren. Even laten afkoelen.
Op de laatste dag van deze blogweek Marokkaanse stoofschotel. Ongeveer de helft van alle ingrediënten. Een kleine rode ui, want de gele waren op. Wel een hele teen knoflook. En verse tijm.De groenten fijngemaakt in de magimix met de grove rasp. Er bij couscous, geroosterde amandelen en eieren.
En vandaag, zondag, de koelkast inspecteren en resten opmaken denk ik. Daarover volgende week.
En dan nog iets.
Ik wilde er liever over zwijgen, want ik weet dat er dan lezers zijn die gelijk Philips onderuit zullen halen, maar ik ga nu toch maar uitleggen waarom ik niets meer heb geschreven over het bijzondere van mijn nieuwe airfryer. Na een paar weken sloot hij niet goed meer. Na overleg ingeleverd voor reparatie. Het duurde een maand voor er een beslissing kwam, niet te repareren. En nu duurt het nog een maand voor er een nieuwe geleverd kan worden. Pech? Ja, jammer, want ik was er heel blij mee. Nu dus gewoon voort met mijn oude XL tot de nieuwe alsnog zal verschijnen. Zodra dat gebeurt kom ik natuurlijk weer met leuke aspecten van de Smart Sensing Technologie.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten