De stam van de broccoli heb ik in kleine stukjes gesneden en met de rest van de stamppot in de soepmachine gedaan. En om de vriezer weer een beetje leger te krijgen ook nog een ½ krop ooit geblancheerde andijvie en wat courgette-slierten na ontdooien erbij gedaan. Met water en een puntje bouillonpoeder op stand pureren. Lekker met wat room en een cracker.
Daarna Black Angus en Old Amsterdam bitterballen van Kwekkeboom in de airfryer 7 minuten op 200°. Niet goedkoop, maar omdat wij dat maar zelden eten, liever de lekkerste.
Een reep bladerdeeg die nog in de diepvries lag, heb ik besmeerd met een beetje boter en lichtbruine suiker. In tweeën gesneden en 10 minuten in de airfryer gebakken op 200°. Leuk hapje bij de koffie.
We aten sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes. Er was 400g boontjes. Even gekookt. In een andere pan 2 tenen uitgeknepen knoflook en 3 gedroogde tomaatjes uit de olie in een beetje jus aangebakken. Dan de bonen er bij en vervolgens een flinke eetlepel pesto en een lepel balsamicocrème met sinaasappel. Heerlijk. Krielaardappeltjes, 300g, in stukken gesneden, gekookt en gemengd met olie en nasikruiden, ooit zelf samengesteld, in het mandje gebakken in de airfryer, 10 minuten op 180°. En voor de ander was er nog een bal gehakt. Voor het eerst sinds weken weer eens een goed glas rode wijn bij het eten. Dat smaakte prima.
Ik had de bak-smaak te pakken en één peer en één banaan moesten hoognodig op. Heb voor 's avonds bij de koffie nog flappen gemaakt. Twee plakjes bladerdeeg ontdooid, 1 peer, 1 banaan en een paar rozijnen gemengd met suiker en kaneel. Bovenop nog een beetje suiker en het deeg ingesmeerd met koffiemelk. In de airfryer, 10 minuten op 200°. Omdat ik terwijl met de slagroom bezig was even niet opgelet. Was heerlijk maar 1 minuut korter was beter geweest.
Garnalenkroketten |
Hoeksche schnitzel |
Donderdag na oppassen in Rotterdam stoofvlees in bier uit de diepvries, eerder gemaakt door schoondochter. Wat witte rijst uit de diepvries opgebakken met een beetje sojasaus en erwten uit de diepvries "gekookt" in de magnetron.
Al met al een beetje rare week wel. Bitterballen, bladerdeeg, restaurant. Maat toch zo gezond mogelijk. Volgende week een uitgebreid kerstetentje met de kinderen en verder maar weer wat sober denk ik. En vandaag, zondag, de scholfilet is aan de beurt maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten