Het flamkuchendeeg moest echt op deze zondag. Moeizaam uitgerold (duidelijk over de datum, plakte dus), besmeerd met ongeveer 130ml crème fraîche, belegd met 100g repen ontbijtspek en schijfjes van 3 kleine rode uien. Grote oven voorverwarmd op 230°, na 12 minuten zag het er goed uit. Een rommeltje dus, maar het smaakte prima. Zowel de radicchiosla als de stukjes rode paprika waren lekker met de sausjes van La Stancia.
Dan denk je, het is heet, doe iets gemakkelijks. Bruchetta met sardientjes. Maar eenmaal bezig toch nog wel even wat werk. Een grote tomaat en een kleine rode ui in snippers met een beetje citroensap en olijfolie. Een flinke eetlepel basilicum uit de diepvries gemengd met heerlijke olijfolie, niet gefilterd want heel erg fijn. Zeekraal een minuutje geblancheerd en koud afgespoeld. Italiaanse bollen afgebakken in de airfryerXL. Sardientjes uit een blikje. Alles apart in schaaltjes en kommetjes op tafel. Ook nog van vorige week wat appelmoes met sinaasappelsap en in de schaal radicchiosla de harten van de tomaat verwerkt en gemengd met cocktailsaus. Heerlijke maaltijd.
Ook het maken van een eenvoudige frittata vraagt nog aardig wat inspanning bij 35° buiten op dinsdag. Met 400g spinazie (moesten echt beiden op), 1 grote ui, 1 grote tomaat, 1 teen knoflook. Ui eerst en dan knoflook gefruit, spinazie erbij en dan tomaat en Italiaanse kruiden. Dan 4 kleine eieren geklopt met een flinke eetlepel kwark, geraspte kaas en zwarte peper. Spinaziemengsel in ingesmeerd bakpannetje van de airfryerXXL, eimengsel erover, nog wat geraspte kaas erop en 20 minuten op 160° laten bakken. Intussen de laatste bol brood even afgebakken en de rest van de friet van vrijdag in een paar minuten opgebakken in de airfryerXL.
Woensdag soep gemaakt door wat resten te mixen in de soepmachine zoals sla, zeekraal, stukje frittata, paar frietjes.
Voor 's avonds nog een beetje geïmproviseerd. De rode kool van zaterdag in de magnetron en de spaghettisaus met gehakt van donderdag in een pan goed doorgewarmd. Aardappels gekookt.
De volgende dag een bestelling van de viswinkel deels voor de komende dag, deels voor de diepvries en deels voor deze avond. Voor de ander een paar haringen, voor mezelf een broodje Hollandse garnalen.
Losse broodjes erbij uit de diepvries. Een salade van radicchiosla, tomaat, kappertjes, zilveruitjes en augurk. Een sausje gemaakt voor bij het garnaalbroodje van mayonaise en tomatenketchup. De haringen mochten niet op de foto, ha, ha.
Op vrijdag oudste zoon aan tafel. In de middag eerst ook nog haring met witte broodjes voor de heren en een broodje met forel-champagnesalade voor mezelf.
Voor 's avonds een ovenschotel kabeljauw. Een bloemkool in plakken gesneden en met de eerder gemaakte basilicumolie, peper en zout besprenkeld, 600g aardappel geschrapt in de machine en gekookt. Een grote bos verse basilicum fijngehakt en gemengd met de aardappels met melk en boter. Dan 650g kabeljauw met olijfolie besprenkeld en onderin de ovenschaal gelegd. De basilicumpuree erop en de schijven bloemkool daar weer op die moeilijk schijven wilden blijven. Beetje kaneel erover en omdat het eerder was klaargezet dus afgekoeld, 40 minuten in de op 180° voorverwarmde oven laten garen. Heerlijke combinatie van zacht en bloemkool met een bite. De best nog fris ogende salade van de dag ervoor op tafel met een kommetje zalmsalade. Lekker buiten gegeten, goed geslaagd recept. IJsje toe.
Op de laatste dag van deze blogweek rode kool uit de slowcooker. Ik had een halve rode kool liggen, 375g, 400g runderpoulet ontdooid. Verder 1 peer, 1 grote ui, laurier, kruidnagel, rode alcoholvrije wijn, bouillon, beetje zout, beetje suiker, beetje kaneel, beetje azijn, beetje boter. Alles in reepjes, stukjes en blokjes in de pan. Dat geheel 7½ uur op laag gezet. Lekker voor de volwassenen.
En vandaag, zondag, uitrusten van twee heerlijke dagen visite, ha, ha. En koelkastcontrole zal het wel worden. Daarover volgende week dan weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten