We aten zondag een ovenschotel Chinese kool. Er lag nog ½ Chinese kool die eerst aan de beurt was. Aardappels gekookt en puree van gemaakt met boter en nootmuskaat. Eén ui, 2 tenen knoflook en een stukje gember (het best te schillen en snijden als het is diepgevroren, bij mij ligt de gember dus altijd in de diepvries) gefruit met 4 theelepels nasikruiden en een stukje kerrieplant, dan de kool erbij met een scheut sojasaus en 10 minuten laten sudderen. Koolmengsel in het bakaccessoire van de airfryerXXL, puree erop, beetje paneermeel en een paar klontjes boter en 20 minuten op 180° gebakken. Erbij 4 stokjes kipsaté, losgemaakt van de stokjes 10 minuten in de op 190° voorverwarmde airfryerXL op de grillplaat. Er lag een pakketje met 5 kleine potjes pindakaas. Het potje met chilipeper/citroengras, 40ml, leeggemaakt en verwarmd in een restje jus. Een erg goed idee en lekker bij de heerlijke ovenschotel en de sappige kipstukjes.
Maandag een groentestoofpot gemaakt in de slowcooker. Met 2 wortels, 2 stengels bleekselderij, ½ spitskool, ½ rode paprika, 1 ui, 3 tenen knoflook en veel verse kruiden in een bundeltje zoals blad van de selderij, peterselie, tijm, bonenkruid, oregano en een beetje peper en zout. Water en bouillonpoeder erbij en 8 uur op laag gezet. De echt wel goed gelukte stoofpot niet gegeten. Geen moed om er iets bij te verzinnen. Gemengd met het sausje gemaakt van het spritskoolgerecht. Op dinsdag maar ingevroren.
Een ernstige onstelking in mijn gezicht met daarbij behorende last en antibioticum, maakte de dag niet echt tot een feestje. Maar omdat ik wel wat moest eten pizza's besteld, Napolitano en Quatro Formaggi direct bij Pizzeria Bellano en nooit meer via thuisbezorgd. Na ½ pizza maar naar bed.
De volgende dag nog steeds zorgelijk en toen kwamen onverwacht zoon en schoondochter hier koken en eten met de kleinzoons waarvan de oudste zwemdiploma B had gehaald terwijl oma niet kon komen kijken. Heerlijk gegeten. Heel gezellig en met wat extra pijnstillers ook voor oma een fijne maaltijd. Asperges met garnalen is een erg lekkere combinatie. Aardbeien met slagroom natuurlijk ook.
Woensdag nog wel gammel, beetje gerommeld met eten. Eerst als voorafje 2 stukken pizza opgebakken in de airfryerXL, 5 minuten op 180° op de grillplaat.
De volgende dag een pakje al gekookte maïskolven in de voorraad wat op moest. Een paar gaatjes in de verpakking en 3 minuten in de magnetron op 600W. Aardappeltjes geschrapt in de machine en gekookt. Erbij tomatensalade. Er stond een potje gedroogde kappertjes over de datum en erg droog. Deze in een scheut olijfolie en balsamicocrème geweekt. Heerlijk over de 2 tomaten en een kleine rode ui. Verse worstjes met cheddar en jalapeño, volledig van groente dus, 10 minuten gebakken in licht gezoute boter die gelijk ook heerlijk was over de maïs en aardappel. De worstjes hadden een goede smaak, maar waren wat consistentie betreft wel erg zacht. Lekker maaltje al met al.
Op vrijdag een preischotel met gehakt. Ook een beetje inspiratie van dit recept met bleekselderij. Ik had 1 flinke stengel prei en wat kleine stengels bleekselderij. Ook een rode ui en 3 tenen knoflook gebruikt. Dat alles fijngesneden, aangebakken in de boterjus van de dag ervoor en daarna 250g rundergehakt erbij. Dan 130ml Griekse yogurt gemengd met 1 ei, verse peterselie, zwarte peper en paprikapoeder. Het geheel in het bakpannetje van de airfryerXXL, beetje paneermeel en klontjes boter erop en zo'n 25 minuten op 180°. Op het laatste nog 2 plakken jonge kaas erop. Erbij kaastosti's.
Verse aardbeien bij de biologische vrijdag-boodschappen. Daarom als hapje vooraf balsamico-aardbei. Met balsamico-crème en een paar schilfers Parmezaan. Heerlijk.
Op de laatste dag van deze blogweek aten schoondochter en kleinzoons mee. Beetje riskant want andere smaakjes maar ik maakte de bananenpasta en de broccolisaus uit de No Waste Army septemberbox. Wel apart op tafel want .... De pasta werd door de jonkies goed gegeten, de saus vond niemand echt lekker ook ik niet, jammer. Ook verse worsten met rozemarijn en eekhoorntjesbrood gebakken in de boterjus en opgewarmde worstjes. Groene asperges en verder natuurlijk sla met mayonaise, tomaatjes, puntpaprika, geraspte kaas. Een tafel vol heerlijkheden waar flink van werd gegeten, maar natuurlijk geen aandacht voor een foto (de resten van een losbandig leven, dat is een deel van wat er over is van de heerlijke maaltijd 😉)
Als toetje voor de jongens Griekse yoghurt gemengd met mascarpone, moesten beiden op, en erbij aardbeien en slagroom, voor de volwassenen advocaat met slagroom.
En vandaag, zondag, lunch voor de verjaardag van schoonzus, uitgenodigd in Villa Augustus. Daarover volgende week dan weer.
Een ernstige onstelking in mijn gezicht met daarbij behorende last en antibioticum, maakte de dag niet echt tot een feestje. Maar omdat ik wel wat moest eten pizza's besteld, Napolitano en Quatro Formaggi direct bij Pizzeria Bellano en nooit meer via thuisbezorgd. Na ½ pizza maar naar bed.
De volgende dag nog steeds zorgelijk en toen kwamen onverwacht zoon en schoondochter hier koken en eten met de kleinzoons waarvan de oudste zwemdiploma B had gehaald terwijl oma niet kon komen kijken. Heerlijk gegeten. Heel gezellig en met wat extra pijnstillers ook voor oma een fijne maaltijd. Asperges met garnalen is een erg lekkere combinatie. Aardbeien met slagroom natuurlijk ook.
Woensdag nog wel gammel, beetje gerommeld met eten. Eerst als voorafje 2 stukken pizza opgebakken in de airfryerXL, 5 minuten op 180° op de grillplaat.
Voor daarna een restje Chinese kool met saus opgewarmd in een pannetje. Met een restje bietjes en ijsbergsla en een beetje mascarpone/yoghurtsaus een salade gemaakt. En een omelet gemaakt met 4 eieren geklopt met 75g mascarpone, zwarte peper en veel verse tuinkruiden, selderie, peterselie, bieslook, koriander en basilicum gebakken in de aifryerXL op de bakplaat, 10 minuten op 190°. Recept wat als inspiratie gold.
De volgende dag een pakje al gekookte maïskolven in de voorraad wat op moest. Een paar gaatjes in de verpakking en 3 minuten in de magnetron op 600W. Aardappeltjes geschrapt in de machine en gekookt. Erbij tomatensalade. Er stond een potje gedroogde kappertjes over de datum en erg droog. Deze in een scheut olijfolie en balsamicocrème geweekt. Heerlijk over de 2 tomaten en een kleine rode ui. Verse worstjes met cheddar en jalapeño, volledig van groente dus, 10 minuten gebakken in licht gezoute boter die gelijk ook heerlijk was over de maïs en aardappel. De worstjes hadden een goede smaak, maar waren wat consistentie betreft wel erg zacht. Lekker maaltje al met al.
Op vrijdag een preischotel met gehakt. Ook een beetje inspiratie van dit recept met bleekselderij. Ik had 1 flinke stengel prei en wat kleine stengels bleekselderij. Ook een rode ui en 3 tenen knoflook gebruikt. Dat alles fijngesneden, aangebakken in de boterjus van de dag ervoor en daarna 250g rundergehakt erbij. Dan 130ml Griekse yogurt gemengd met 1 ei, verse peterselie, zwarte peper en paprikapoeder. Het geheel in het bakpannetje van de airfryerXXL, beetje paneermeel en klontjes boter erop en zo'n 25 minuten op 180°. Op het laatste nog 2 plakken jonge kaas erop. Erbij kaastosti's.
Verse aardbeien bij de biologische vrijdag-boodschappen. Daarom als hapje vooraf balsamico-aardbei. Met balsamico-crème en een paar schilfers Parmezaan. Heerlijk.
Op de laatste dag van deze blogweek aten schoondochter en kleinzoons mee. Beetje riskant want andere smaakjes maar ik maakte de bananenpasta en de broccolisaus uit de No Waste Army septemberbox. Wel apart op tafel want .... De pasta werd door de jonkies goed gegeten, de saus vond niemand echt lekker ook ik niet, jammer. Ook verse worsten met rozemarijn en eekhoorntjesbrood gebakken in de boterjus en opgewarmde worstjes. Groene asperges en verder natuurlijk sla met mayonaise, tomaatjes, puntpaprika, geraspte kaas. Een tafel vol heerlijkheden waar flink van werd gegeten, maar natuurlijk geen aandacht voor een foto (de resten van een losbandig leven, dat is een deel van wat er over is van de heerlijke maaltijd 😉)
In de middag had ik met de jongens rabarber geoogst, 4 grote stengels, deze laten garen in een heel klein scheutje water. De jongens maakten vooral plezier met de gigantisch grote bladeren. Een deel van de oogst met de staafmixer tot moes gemaakt omdat de kleinzoons dat lekkerder vinden. En afgekoeld werd dat als 2e dessert opgevat en omdat er slagroom was, dat door de kleinzoons ook nog toegevoegd aan de moes. Nou ja. Zeer geslaagde en gezellige maaltijd dus al met al.
En vandaag, zondag, lunch voor de verjaardag van schoonzus, uitgenodigd in Villa Augustus. Daarover volgende week dan weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten