Geroosterde tomaatjes en bleekselderij. |
Zonnige zondag. Door iemand op het idee gebracht voor Captains Dinner. Natuurlijk zijn er dan weer vele varianten te vinden. Gekozen voor alleen maar spekjes en geen aardappelen en vlees, worst of gehakt extra. Dit recept, met 1 ui, 1 dikke prei en 2 tenen knoflook gefruit. Twee potten kapucijners afgespoeld en uitgelekt mee opgewarmd. Apart 100g spekjes gebakken en op het laatst toegevoegd in de pan. Een pot ingelegde uien uit de decemberbox van No Waste Army opengemaakt. Potten piccalilly en augurken op tafel. Nog 2 broodjes erbij. Met een glas 0.0 bier. Lekker gegeten en klaar vóór Podium klassiek.
Maandag wilde ik een paar stengels bleekselderij en een hand mini-tomaatjes roosteren in de airfryer. Het recept groente bereiden geeft een indicatie. Preciezere informatie vond ik door Ecosia AI Chat te gebruiken. Selderij in stukjes gesneden, tomaatjes gehalveerd. Samen in een kom met wat olie, peper, Italiaanse kruiden en een puntje zout. Alles in de mand van de airfryerXXL in één laag, 12 minuten op 180° en tussendoor geschud. Rest penne opgewarmd met een beetje oude jus, wat nat van de kapucijners en een restje van het captains dinner. Little gem sla gesneden, 1 ingelegde ui in kleine stukjes erdoor en aangemaakt met een dressing die nog in de koelkast stond. Lekker, vooral de geroosterde tomaatjes met bleekselderij.
In de airfryerXXL met het smart sensing programma 2 met olie en garam masala en knoflookpoeder ingesmeerde drumsticks gebakken. Ongeveer 15 minuten net als de rijst in de rijstkoker. Ik maakte van ongeveer 65ml crème fraîche nog een lekker extraatje met 3 geperste tenen knoflook en wat zwarte peper.
De volgende dag vleesloze maaltijd witlof met camembert. Twee flinke stronken witlof even gekookt en laten uitlekken. Doorgesneden en in de met olie ingesmeerde bakpan, met het hartje want dat vinden wij juist lekker. In de frisse buitenlucht walnoten gekraakt. Vijgenspread op de witlof, camembert in plakjes op de groenten, walnoten en nog wat amandelen erover. In de airfryerXXL gebakken op 180°, 10 minuten. Erbij in de ecostoof gekookte aardappels, een sausje van mosterd met een rest silsi voor de extra pit voor de ander en een restje camembert bij het lekkere glas rode wijn. Wat een heerlijke maaltijd.
Donderdag soep gemaakt van resten: sla, nat van de kapucijners, paar aardappels en de Indiase koolrabi. Extra nog een grote gele wortel. Maar na heen en weer rijden voor een reparatie van een iPad geen zin meer in wat daarna nog gemaakt moest worden, dus eten besteld. Deze keer Indonesisch bij LeToko.
Heerlijk gegeten.
Dan vrijdag een kom soep in de middag. Een beetje gado gado wat over was erbij in de soep gedaan. Gekozen om niet te pureren, heerlijk volle soep.
Op de laatste dag van deze blogweek kwamen de kleinzoons logeren. We aten hamburgers. Deze waren kant-en-klaar gekocht, zo ook de broodjes. Het vlees op de pizzaplaat in de airfryerXXL, 8 minuten op180° en de broodjes in de airfryerXL afgebakken. Verder op tafel plakjes tomaat, plakjes ui, schaal met stukjes sla, stukjes cheddar, losse kleine tomaatjes, stukjes komkommer en natuurlijk mayonaise en tomatenketchup. Dat laatste was jammer genoeg een beetje weinig dus een beetje andere saus op tafel. Het was allemaal weer lekker en de jongens aten goed.
En vandaag, zondag, eten de ouders mee. Ik denk dat het iets met pasta wordt. Daarover volgende week weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten