Bij de viswinkel had ik fleur de camembert gekocht. Deze opgebakken in de airfryerXXL op de pizzaplaat. Voorverwarmd op 200°, daarna 12 minuten op 180°. Heerlijk! Erbij gemengde salade van verschillende eetmomenten met o.a. een paar stukjes geroosterde koolrabi. Het was een rustige zondag.
Maandag nog een rest tagliatelle met tomatensaus opgewarmd in de magnetron. Daarbij uit een potje pulled porc. En in de airfryerXL geroosterde bloemkool. De laatste in kleine roosjes met olie, knoflookpoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden gehusseld en moesten 20 minuten bakken op 180°. Tussendoor geschud/gehusseld. De voorgeschreven 20 minuten op die temperatuur waren veel te lang. Na 10 minuten gehusseld en terug naar 150°. En toch nog na weer 5 minuten eruit gehaald. Heerlijk krokant, maar te ver geroosterd waardoor het wat bitter werd. Niet zonder smaak.
De volgende dag voorafgaand aan een o zo belangrijke voetbalwedstrijd ( 🙂 )
schone sla, tomaten met een fijngesneden rood uitje, beetje zout, peper en druppel olie. In de
airfryerXXL met het smart sensing programma gebakken
aardappelblokjes. Een
ribeye van 250g ingesmeerd met peper en een beetje zout aan een kant 3 en de andere kant 2 minuten gebakken in boter, precies goed.
Woensdag heerlijk en gezellig gegeten met en bij vrienden. Wat een geweldig diner was er gemaakt. Plankje met voor ieder de eigen naam erop met wat vishapjes en tomaatjes, botertjes en brood op tafel. Prachtige soep van verschillende paprika's. Een heel erg lekker visstoofpotje met o.a. zalm en kabeljauw. Kaas. IJs met vers fruit. Geweldig!
Donderdag sla, tomaat, witte boterhammen en een stevige omelet van
4 eieren, restje van de tomatensalade, restje van de stukjes brood van de fleur de camembert, restje van de aardappelblokjes, beetje geraspte kaas en zwarte peper. Deze gebakken in het bakaccessoire van de
airfryerXXL, 12 minuten op 160° want erg dik. Precies goed met iets van fluffy binnenin.
De dag daarna
risotto met pompoen uit de
slowcooker. Hoeveelheden natuurlijk gehalveerd. Wel wat extra knoflook. Ik had geen zakjes, vind ik ook een rare omschrijving in een recept, maar ben uitgegaan van een zakje pompoen is 450g en een zakje kastanjechampignons is 250g. Daar dus de helft van zelf gesneden. Na 2¾ uur gekeken, de spekjes gebakken en met de risotto gemengd. Na nog een klein halfuurtje wat kaas en basilicum erop. Bord op schoot maaltijd want voetbal. De ware kok vindt dit natuurlijk niet de juist manier om risotto te maken, maar wel gemakkelijk en vooral ook erg lekker. De hoeveelheden klopten goed wat betreft de verhouding. Wel aan de zoute kant door het spek en de kaas, dus extra zout was niet nodig. In totaal wel wat teveel want een stevige maaltijd.
Op de laatste dag van deze blogweek aten schoondochter met de kleinzoons mee. Ik bakte
muffins in de pas gekochte
muffinvorm speciaal voor de
airfryer. Op 170°, iets langer dan 15 minuten. Met
40g zoute boter, 150g meel, 1 klein ei, 125ml melk, 50g geraspte kaas + een beetje op elke muffin en 7 plakken ontbijtspek. Toen er teveel beslag bleek voor de muffinvorm nog 2 extra vormpjes gevuld en daar het spek vergeten. Ze waren lekker. Verder weer
kleine frietblokjes uit de
airfryerXXL met het smart sensing programma. Gebakken kastanjechampignons, sla, tomaatjes, komkommer, paprika en een sausje van
mayonaise, mosterd, balsamicocrème en stukjes augurk. Leuke en gezellige maaltijd.
En vandaag, zondag, ik denk rommelen met restjes. Daarover volgende week weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten