zondag 16 december 2018

Nasi goreng, pasta met in de airfryer geroosterde paprika, friet opgewarmd in de airfryer en aardappelschijfjes gebakken, stoofvlees met bier uit de slowcooker.

Een druilerige zondag. Ik maakte eenvoudige nasi goreng. Maar 70g basmatirijst gekookt in de rijstkoker. Eerst 100g gerookte spekjes en een paar stukjes droge worst gebakken in eigen vet. Dan een theelepeltje van de op 6 oktober gemaakte nasi kruidenmix mee gebakken. Extra een teentje knoflook. Dan 170g wokgroenten en 80g erwten uit de diepvries er bij en laten bakken tot het vocht weg was en alles gaar. Vervolgens de rijst nog even meegebakken. Apart 2 spiegeleieren gemaakt. Op tafel de zelfgemaakte sambal, sojasaus, seroendeng en gebakken uitjes. Precies genoeg voor samen.

Maandag kwam er niet van koken. Eten besteld. Ook wel weer eens lekker. Wel erg veel.

Ik heb 1½  rode en 1 groene paprika gegrild in de airfryer, 15 minuten op 160°. Daarvan samen met 2 tenen knoflook, lepeltje paprikapoeder, ½ eetlepel Italiaanse kruiden, 3 lepels olie, 20g Parmigiano Reggiano en 100g Mascarpone een heerlijke saus gemaakt in de Onionchef met het zwarte mesje. Gebruik gemaakt van spaghetti uit de voorraad. De pasta gemengd met de saus en zwarte olijven. Dit recept was het uitgangspunt.

Op woensdag de rest van de Shoarma met knoflooksaus en pitabroodjes. Omdat er ook wat friet over was even gezocht naar een manier om die weer krokant te krijgen. Ik heb de oven manier gebruikt, maar dan in de bakpan in de airfryer. Klein beetje olie, klein beetje zout, paar minuten, even schudden tussendoor. Echt heerlijk krokant. Ook nog een paar stukken vispizza in de koelkast. Deze opgewarmd op de tussenweg manier, in de droge koekenpan. Voor het opwarmen van de pitabroodjes las ik vooral het advies, even klein beetje nat maken en in de broodrooster. Precies goed na een paar minuten. En het vlees natuurlijk gewoon in de braadpan met een klein beetje olie langzaam warm laten worden. Al met al dus een maaltij die al bestond, maar aardig wat gedoe vroeg om op tafel te krijgen. Met appelmoes uit een ooit gekregen potje.

De volgende dag witlofsalade met biobaby aardappeltjes uit de magnetron en gekookte eieren. Bij de koffie een gekocht zoetje van AH omdat het bij de 30% afgeprijsd stond.

Dan sliptong met nog steeds verse krulpeterselie uit de kruidentuin. Twee voor partner die voor het bakken opdraaide en één voor mij. Met in de airfryer gebakken schijfjes aardappel, 8 minuten op 180°. En gekookte spruitjes. Wat een leuk advies, eerst 3 minuten koken en dan opnieuw beginnen. Heerlijk. En de rest ook!


En op de laatste dag van deze blogweek stoofvlees met bier uit de slowcooker. Op deze zaterdag moest ik al veel werk doen voor het "kerstetentje" met de kinderen op zondag. Vanwege wat jonger grut aten we vanaf 14.00 uur, dus niet veel tijd voorafgaand op zondag. Vandaar maar de slowcooker in werking gezet, zodat ik aan het gewone eten niet veel werk had. Gemaakt met 300g riblap, zelf samengestelde Euromakruiden, 1 ui, een flesje Leffe blond, 1 eetlepel stroop, flink blaadje verse laurier, takjes tijm en 1 witte boterham met mosterd. In de kleine pot dus een heel klein beetje water erbij was genoeg. Na 8 uur op laag het vlees eruit gehaald en de saus met wat room met de staafmixer bewerkt. Gegeten met wit desembrood en witte bonen uit een potje. Veel saus dus de rest ingevroren. Heerlijk maal.

En vandaag, zondag, lunch-diner met de kinderen. Maar daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten