Maandag kwam er niet van koken. Eten besteld. Ook wel weer eens lekker. Wel erg veel.
Ik heb 1½ rode en 1 groene paprika gegrild in de airfryer, 15 minuten op 160°. Daarvan samen met 2 tenen knoflook, lepeltje paprikapoeder, ½ eetlepel Italiaanse kruiden, 3 lepels olie, 20g Parmigiano Reggiano en 100g Mascarpone een heerlijke saus gemaakt in de Onionchef met het zwarte mesje. Gebruik gemaakt van spaghetti uit de voorraad. De pasta gemengd met de saus en zwarte olijven. Dit recept was het uitgangspunt.
Op woensdag de rest van de Shoarma met knoflooksaus en pitabroodjes. Omdat er ook wat friet over was even gezocht naar een manier om die weer krokant te krijgen. Ik heb de oven manier gebruikt, maar dan in de bakpan in de airfryer. Klein beetje olie, klein beetje zout, paar minuten, even schudden tussendoor. Echt heerlijk krokant. Ook nog een paar stukken vispizza in de koelkast. Deze opgewarmd op de tussenweg manier, in de droge koekenpan. Voor het opwarmen van de pitabroodjes las ik vooral het advies, even klein beetje nat maken en in de broodrooster. Precies goed na een paar minuten. En het vlees natuurlijk gewoon in de braadpan met een klein beetje olie langzaam warm laten worden. Al met al dus een maaltij die al bestond, maar aardig wat gedoe vroeg om op tafel te krijgen. Met appelmoes uit een ooit gekregen potje.
Dan sliptong met nog steeds verse krulpeterselie uit de kruidentuin. Twee voor partner die voor het bakken opdraaide en één voor mij. Met in de airfryer gebakken schijfjes aardappel, 8 minuten op 180°. En gekookte spruitjes. Wat een leuk advies, eerst 3 minuten koken en dan opnieuw beginnen. Heerlijk. En de rest ook!
En vandaag, zondag, lunch-diner met de kinderen. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten