zondag 9 december 2018

Fruitsoep uit de soepmaker, geroosterde paprika, gebakken aardappeltjes en bloemkool uit de airfryer, boerenkool uit de slowcooker.

Nog steeds veel peterselie in de kruidentuin.
Rust in de keuken. Na een heerlijk weekend met vrienden en uitgebreid eten, deze zondag een broodmaaltijd. Met lekkere vleeswaren, kazen, suikerbrood, roggebrood, muffin, mandarijn.

Maandag aten we stoofvlees, risotto en boontjes, allemaal over van zaterdag. Opnieuw erg lekker.

Dinsdagmorgen eerst van veel mandarijntjes en een banaan een fruitsoep gemaakt in de soepmachine. Een glaasje vermout erdoor en ingevroren. Omdat ik even zocht op invriezen kwam ik deze prachtige site tegen over compote.

Nog een paar heerlijke stukjes stoofvlees in saus. Daarbij maakte ik geroosterde paprika in de airfryer. Met 2 groene paprika's bedekt met olijfolie in de bakpan 18 minuten op 160°. Daarbij biobaby aardappeltjes gegaard in de magnetron. Goede maaltijd.


Dan al weer woensdag. Een omelet met paddestoelen werd het. Met 100g shiitake en 150g oesterzwam. Volgens recept gebakken in een pan. Na het erbij doen van het eimengsel 17 minuten op heel laag vuur. De rest van de biobaby aardappeltjes in schijfjes gesneden en met een klein restje saus van het stoofvlees ongeveer 8 minuten gebakken in de bakpan in de airfryer.

Van boerenkool met gedroogde tomaat een slowcookermaaltijd gemaakt. Eén ui en 3 tomaatjes gebakken. Onderin de pot. Dan 200g boerenkool en 400g aardappel er bij. Ook 2 verse worstjes bruin gebakken. Bovenop. Een mespuntje bouillonpoeder en een scheutje weekwater. Na 7 uur op laag worst apart gelegd, vocht afgegoten en alles door elkaar gehusseld. Lekker.

Vrijdag bloemkool met kaas. Ik vond nog wat geblancheerde bloemkool in de diepvries. Van halve hoeveelheden een kaassaus gemaakt. Deze werd iets te vast, dus als "deksel" bovenop de roosjes. Omdat die koud waren gekozen voor 20 minuten in de airfryer, voorverwarmd op 160° en na 10 minuten naar 140° om verbranden de voorkomen. Een paar gekookte aardappels er bij en een beetje jus van de afgegoten boerenkoolstamppot.

Zaterdag, alweer de laatste dag van deze week, aten we een stukje omelet, een hapje boerenkool, een heel klein hapje bloemkool met kaas. En daarvoor een soep gecombineerd uit verschillende doosjes in de vriezer. Een rest van de kip stroganoff en een rest van een samengestelde soep al van mei 2016. Beiden meer saus dan soep, dus aangelengd met water. Met een glas wijn, dat wel.
Lekkere wijn van de wijnbeurs
Het was een week met verkoudheid, hoesten en een daardoor wat zieke partner die gelukkig wel iedere dag een hapje mee at. Hopelijk komende week weer wat 'gezonder'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten