Met het publiceren van de wekelijkse blogpost 's morgens had ik nog geen idee wat het moest worden voor de avond. Er stond nog een rest van de paksoi-stamppot. In de magnetron 2 aardappelen even gepoft. Nog een paar schijfjes aardappel van zaterdag en het prakje en de gepofte aardappelen door elkaar gestampt. Beetje boter gesmolten, beetje melk warm gemaakt en goed door elkaar geprakt. Naar aanleiding van dit recept een paar plakjes parmaham en wat geraspte kaas erop met een paar extra klontjes boter en in het bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan. Koud erin dus 20 minuten gebakken op 180°. Ook was er een worst over van zaterdag. Die heb ik als geheel, bedoeld voor partner, de laatste 10 minuten mee gewarmd op de stamppot. Een schaaltje little gem-sla met de 3 geitenkaasbolletjes die nog in het potje zaten van de witlofsalade, een paar olijven en een paar gedroogde tomaatjes erbij. Ik was blij dat het toch weer een heerlijke maaltijd werd.
Op maandag haalde ik een doosje uit de diepvries met gebakken knolselderij etc. en heb de inhoud opgewarmd in de magnetron. Koken leek niet zo zinvol omdat partner erg beroerd was van verkoudheid. Een flink stuk stokbrood ook uit de diepvries 'vers' gemaakt door het een beetje nat te maken en 6 minuten te bakken op 200° in de airfryerXL. Het brood was weer heerlijk. De maaltijd smaakte wel maar was toch niet echt aantrekkelijk. De structuur was echt weg, te zompig. De dadels waren nog wel lekker :-). Gelukkig was het niet zoveel, dus toch maar gewoon gegeten.
De volgende dag weer eens een oppasdag. Daarom een geblancheerde maïskolf uit de diepvries in tweeën gesneden en ingesmeerd met knoflook-peterselieboter (zachte boter gemengd met 1 grote uitgeknepen teen en vers geknipte krulpeterselie uit de kruidentuin). Ingepakt in folie en 4 uur in de slowcooker op laag laten zetten door partner thuis. Erbij rösti rondjes gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma voor diepvriesfriet (duurde 9 minuten voor 8 rondjes). Ook nog een klein beetje rauwe witlof.
Voor woensdag de pompoen-prei-pastinaaksoep ontdooid. Ik dacht alvast aardig wat werk te moeten doen voor donderdag diner met gasten, dus had ik het me gemakkelijk gemaakt voor onze maaltijd, maar het diner ging niet door wegens beroerd voelen van partner.
Ook de verse bietjes uit de diepvries waren al ontdooid dus vast de bietensoep bedoeld voor de gasten gemaakt met 370g biet, 650ml groentebouillon en 65g ui op de pureerstand in de soepmachine. Daarna ingevroren.
Met de rest van de bietjes en een potje cottage cheese met wat peper een heerlijk hapje gemaakt (na de foto nog 2 stengeltjes bosui fijngesneden en erover gestrooid). Een paar ontdooide Surinaamse broodjes erbij. De bietjes en soep pasten prima bij elkaar. Na de maaltijd nog een stukje roquefort bij het laatste stukje brood en het laatste slokje rode wijn. Heerlijk maal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten