De zondag werd deels doorgebracht met het gezin met de kindjes die kwamen opruimen en gelijk lunchen met hun eigen resten soep en brood. Daarna visite van een vriendin/oud-collega, een contact wat zeker al ruim 40 jaar bestaat, samen met haar partner na een jaar weer in levende lijve.
Bij de hapjes waren taggiasche olijven en bella Cerignola. Verder stukjes droge worst en een schaaltje met olie met daarin balsamico-crème. Met natuurlijk lekker afgebakken brood en wat zoute boter.
Het visbordje was volledig aangepast. Verse garnalen, gerookte forelfilet en sardines uit blik. Met een schijfje citroen, een takje verse dille en niet zelfgemaakte cocktailsaus. En eerlijk gezegd de klaargezette radijs en komkommer gewoon vergeten.
Als hoofdgerecht kip uit de römertopf, helemaal volgens recept bereid. Was weer erg lekker. Daarbij een burratasalade met gemarineerde tomaatjes en puree uit de slowcooker. De tomaatjes, 300g, de avond tevoren in de marinade gezet. De puree deze keer gemaakt met geschilde aardappelen, 600g, 40g boter en 30ml water en zwarte peper. Toen het klaar was na 8 uur op laag, afgegoten en alleen licht gestampt en geen melk of room toegevoegd.
Tenslotte mascarpone-ijs gemaakt in de ijsmachine en opgediend met kroosjesmoes uit de diepvries. Het was een heerlijke en gezellige maaltijd, grotendeels buiten in de zon en onder het afdak uit de wind. Het laatste deel binnen aan de grote tafel. Na afloop nog een kopje koffie/thee met een klein gebakje over van de verjaardag van de kleine Boet.
De volgende dag alvast wat resten uit de koelkast. In de namiddag eerst een kom heerlijke soep van schoondochter. Eén drumstick uit de pakjes van 3 was niet meegenomen in de Rtopf want geen plaats meer. Even gebakken in een pannetje in oude jus voor de ander. Er was er 1 over met wat saus. Deze at ik met saus over de komkommer. Ook nog wat puree opgebakken in de afgegoten boter van de dag ervoor lekker met een korstje. Een paar stukjes kaas met een restje afgebakken brood toe.
Dinsdag nog een keer resten. De lekkere soep in de middag opgemaakt. Een rest macaroni uit de slowcooker. Dit bij het langzaam opbakken aangevuld met eerder geruld gehakt uit de diepvries. De insalata pomodori van vorige vrijdag en de rest gemarineerde tomaatjes er bij. Losse tomaatjes extra. Echt een lekker maal.
Dan weer gewoon koken op woensdag. Snijbonen gekookt. Een boerenomelet gemaakt van 3 eieren geklopt met de roomsaus van de drumsticks, 8 snoepworteltjes, ½ ui, 2 tenen knoflook en 1 prei. Het bakaccessoire van de airfryerXXL ingesmeerd met een klein beetje olie en even voorverwarmd. Dan het ei- groentemengsel erin, 12 minuten op 180°. Was genoeg tijd, maar viel wel uit elkaar, misschien door de roomsaus waar natuurlijk ook wat vet in zit. Cherrytomaatjes erbij en gekookte geschrapte aardappeltjes uit de magnetron met aan tafel een klontje boter. Het was 250g en in 6 minuten op 800W heerlijk gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten