Griekse worst uit de airfryer voor maandag. |
We hadden gasten voor een warme late-middaglunch. Eerst een hapje zalm met mascarpone. Op crackers in plaats van brood. Dan Griekse worsten, eerst even gekookt, wortelsalade met dadels en blauwe kaas, courgettegratin en frietblokjes. Voor de wortelsalade heb ik gekozen om het te mengen met wat er nog stond met feta en daar dan 2 wortels bij gemaakt in de Onionchef en het geheel gemengd met stukjes dadel en Danish blue. Geen extra dressing was nodig.
Courgettegratin vóór het bakken |
De frietblokjes gemaakt met het Magimix hulpstuk en gebakken in de airfryerXXL met de smartfunctie. Ik had maar 1 courgette. Deze in 4 stukken gesneden en bedekt met een laagje smeersel van broodkruim, kaas, peper en olie. In de airfryerXL gebakken op 180°, 15 minuten. Een heerlijk hapje. Omdat er maar (ha, ha) 2 airfryers zijn de worsten even afgebakken in een pan met wat boter. Het stukje Brandroodkaas is bijzonder maar gaat jammer genoeg verdwijnen. De fruitsalade bestond uit 2 peren, 2 nectarines en 1 appel gemengd met kroosjesmoes. Opgediend met wat crème fraîche.
De volgende dag de wel al gekookte maar niet gebakken worsten 6 minuten afgebakken in de airfryerXL op 160°. We aten de opgebakken rest van de bloemkool-aardappelpuree en de wortelsalade. Nog een stukje kaas en een schaaltje fruit met crème fraîche toe.
Dinsdag in oude jus 1 flinke biefstuk gebakken, een klein stukje voor mezelf een groter deel voor de ander. Verder boontjes en gebakken aardappeltjes.
Een macaronischotel uit de slowcooker werd het donderdag. Pot ingesmeerd met olijfolie. Volledig aangepast aan wat in huis was. Gekozen voor 160g macaroni. Verder 50g brandrood gemalen, 70g blauwe kaas in stukjes, 60g gewone geraspte oude kaas, 70g pancetta, 100g gerookte spekblokjes, 250ml kookroom, 150ml volle melk, 2 kleine eieren, druppeltje Worcester en zwarte peper. Ik gebruik zelden de hoge stand, maar dat nu wel gedaan. Dus eerst 3 kwartier op hoog en daarna zolang als nodig was op laag. Dat was nog een klein uurtje. Zo heerlijk plakkerig en romig. Natuurlijk wel zoutig, maar met een tomaat en wat sla een heerlijke maaltijd. Ruim genoeg, klein doosje over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten