zondag 15 augustus 2021

Uit de airfryer(s): frietblokjes, courgettegratin, Griekse worst; zalm met mascarpone; wortel met dadel en blauwe kaas; macaroni uit de slowcooker; eten laten brengen (en niet heel tevreden) en ook nog verjaardag van een 2-jarige in de tuin.

Griekse worst uit de airfryer voor maandag.

We hadden gasten voor een warme late-middaglunch. Eerst een hapje zalm met mascarpone. Op crackers in plaats van brood. Dan Griekse worsten, eerst even gekooktwortelsalade met dadels en blauwe kaascourgettegratin en frietblokjes. Voor de wortelsalade heb ik gekozen om het te mengen met wat er nog stond met feta en daar dan 2 wortels bij gemaakt in de Onionchef en het geheel gemengd met stukjes dadel en Danish blue. Geen extra dressing was nodig. 

Courgettegratin vóór het bakken

De frietblokjes gemaakt met het Magimix hulpstuk en gebakken in de airfryerXXL met de smartfunctie. Ik had maar 1 courgette. Deze in 4 stukken gesneden en bedekt met een laagje smeersel van broodkruim, kaas, peper en olie. In de airfryerXL gebakken op 180°, 15 minuten. Een heerlijk hapje. Omdat er maar (ha, ha) 2 airfryers zijn de worsten even afgebakken in een pan met wat boter. Het stukje Brandroodkaas is bijzonder maar gaat jammer genoeg verdwijnen. De fruitsalade bestond uit 2 peren, 2 nectarines en 1 appel gemengd met kroosjesmoes. Opgediend met wat crème fraîche.

De volgende dag de wel al gekookte maar niet gebakken worsten 6 minuten afgebakken in de airfryerXL op 160°. We aten de opgebakken rest van de bloemkool-aardappelpuree en de wortelsalade. Nog een stukje kaas en een schaaltje fruit met crème fraîche toe. 

Dinsdag in oude jus 1 flinke biefstuk gebakken, een klein stukje voor mezelf een groter deel voor de ander. Verder boontjes en gebakken aardappeltjes. 


Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb deze pan gekocht. Omdat de kast erg vol werd gekozen om de elektrische frituurpan te koop te zetten. En gelukkig daar iemand blij mee kunnen maken voor 0 €.


's Avonds nog een stukje kaas bij de koffie met een lekkere borrel.


Woensdag hapjes bij jarige oudste zoon. Heerlijke tomatensoep, lekkere salades en natuurlijk brood en crackertjes en smeerseltjes. Lekker en heel gezellig en uren buiten in de tuin.

Een macaronischotel uit de slowcooker werd het donderdag. Pot ingesmeerd met olijfolie. Volledig aangepast aan wat in huis was. Gekozen voor 160g macaroni. Verder 50g brandrood gemalen, 70g blauwe kaas in stukjes, 60g gewone geraspte oude kaas, 70g pancetta, 100g gerookte spekblokjes, 250ml kookroom, 150ml volle melk, 2 kleine eieren, druppeltje Worcester en zwarte peper. Ik gebruik zelden de hoge stand, maar dat nu wel gedaan. Dus eerst 3 kwartier op hoog en daarna zolang als nodig was op laag. Dat was nog een klein uurtje. Zo heerlijk plakkerig en romig. Natuurlijk wel zoutig, maar met een tomaat en wat sla een heerlijke maaltijd. Ruim genoeg, klein doosje over.


De vrijdag van deze week was weer oppasdag. Ik breng dan de kleinzoons naar Rotterdam aan het eind van de middag en dan komt er soms niet van om eten voorbereid te hebben. We bestelden eten bij Fresco Alexius. Een pizza marinara voor partner, hamburgermenu en pomodorisalade voor mezelf. Deze keer wel wat ontevreden. Men moet blijkbaar vaker heen en weer rijden want hamburger en friet te  koud, pizza te slap en bodem doordrenkt. Jammer. Blijkbaar geen goed idee om te bestellen op vrijdag.


Op de laatste dag van deze blogweek werd de 2e verjaardag van de jongste kleinzoon net als vorig jaar bij ons in de tuin gevierd. Alles werd verzorgd door de ouders dus was ik op visite in mijn eigen tuin en maakte toch geen tijd voor foto's van hapjes etc.. Heerlijk. Met fijne mensen, leuke kindjes, taart, allerlei lekkers, pannenkoeken en heerlijke soep. Plezier, zon, schaduw, genieten. En een geweldig, belachelijk, heerlijk, idioot cadeau van één van de gasten met partner wat natuurlijk in de tuin moet blijven want niet echt in een huiskamer past, ha, ha. 

En vandaag, zondag, eetvisite van oude vriendin met partner. Daarover volgende week meer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten