De apparatenkast |
Maandag witlof met ham en kaas uit de slowcooker. Gemaakt met 4 kleine struikjes witlof, even geroerbakt, een droge worst met pistache in plakjes gesneden en een stuk 30+ kaas wat op moest in kleine blokjes gesneden er door gehusseld. Dan 2 eieren geklutst met ¾ bekertje crème fraîche en verse zwarte peper en 1 kleine eetlepel mosterd en dit door de witlof geroerd. Na 3 uur op laag opgediend met een paar gekookte aardappels. Zag er niet echt aantrekkelijk uit, maar het smaakte wel goed.
Groenten en resten wegwerken kan ook anders dan er soep van maken. Ooit had ik een basisrecept voor aardappelpuree uit de slowcooker. Gelukkig opgeslagen want de sites waar dit op stond, zijn uit de lucht. Op 1 kilo aardappelen 60ml water en 60g boter. Na 7 uur op laag stampen en al dan niet met melk of room en zout en peper op smaak brengen. Ik heb nu 300g wortel in heel kleine stukjes, 200g bleekselderij in halve maantjes en 200g al gekookte en gebakken aardappelen in de pot gedaan. Daarbij 45ml water en samen 45g boter en saus van de babi ketjap. De slowcooker 7 uur op laag gezet en daarna de staafmixer erdoor gehaald. Even geproefd, heel smakelijk, ingevroren voor later.
Woensdag aten we bij een schoonzus. Buiten een drankje, crackertjes, kaasjes, nootjes. Daarna heerlijke lasagne met een tomatensalade en ijs toe. Was weer heel gezellig.
Vrijdag na 1½ dag ziekenhuis vóór het eten 's avonds weer thuis. Hartkatheterisatie met behoorlijk positieve uitslag :-). Geen voorbereidingen getroffen voor het eten, partner maakte brood met gebakken ei en tomaatjes.
Op de laatste dag van deze blogweek nog even rustig aan, wildstoof kant en klaar. Dat kocht ik bij Hofweb, die samen met Boerderij Landzicht heerlijke eerlijke biologische waar levert, mijn vaste biologische webwinkel. Langzaam opgewarmd op laag vuur. Een paar gekookte aardappels, 250g sperziebonen na paar minuten koken ¾ uur in de ecostoof en warme tomatensalade uit de airfryer maakten het een heerlijke maaltijd. Met ricotta in plaats van feta. En 8 minuten op 170° met na 4 minuten even husselen was net tekort, nog 2 minuutjes erbij op 185° en prima. En die stoof zal ik nog wel eens meer bestellen. Fijn om als gemakkelijke maaltijd in de diepvries te hebben.
En vandaag, zondag, ik denk iets met broccoli en waarschijnlijk rijst. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten