Maandag vast voor de volgende dag een vegetarische pastasaus gemaakt in de kleine slowcooker. Ik heb eerst 2 kleine witte en 2 kleine rode uien, ½ bol knoflook en een flinke sjalot even aangebakken in olijfolie. Daarna in de pan: 3 flinke wortels, 3 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, ½ courgette, 1 blik tomaten, 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten (ooit van iemand gekregen) en een bos bij elkaar gebonden verse kruiden: oregano - peterselie - tijm - rozemarijn. Geen verse tomaten in huis daarom heb ik er nog 4 eetlepels passata door geroerd. Na 2 uur op hoog gecontroleerd. Nat genoeg. Daarna de pot op laag gezet en na zo'n 4 uur even gekeken of het al klaar was. Heerlijke saus, even in een kan gedaan om de staafmixer er door te halen. Grotendeels ingevroren natuurlijk.
De volgende dag at onze kleine kleinzoon mee. Macaroni gekookt, kaas in blokjes gesneden en toegevoegd, hamblokjes toegevoegd, benodigde vegetarische saus opgewarmd. Prima eenvoudige maaltijd, de kleine man vond het heerlijk. Met als toetje nog een beetje vruchtenmoes.
Woensdag geroosterde bloemkool uit de airfryer. Ik had de helft van een flinke bloemkool gedaan, 225g. De 10 minuten op 185° was teveel, de laatste minuten op 165° gezet. Had nog iets minder gemogen, hoewel wel lekker knapperig met de kruidenolie. Met een in een pan gebakken verse worst en een in de magnetron gepofte aardappel. De andere helft van de bloemkool 4 minuten geblancheerd en ingevroren.
Voor de champignons wat zoute boter in een bakpan, 125g paddestoelen, 3 tenen knoflook en wat fijngesneden broodbeleg-resten er bij. Fijngeknipte peterselie er over. Heerlijk.
Op donderdag ook vast voor de volgende dag de babi ketjap gemaakt in de slowcooker. Met 300g hamlap, 100g gerookte spekblokjes en verder ongeveer volgens recept met aangepaste hoeveelheden. Extra 2 blokjes gekonfijte gember en in plaats van sambal een theelepel spicy curry gemaakt door een neef, waarvan ik dus niet weet wat er in zit. Na 6 uur op laag perfect van smaak en structuur. Vrijdag dus opgewarmd, opgediend met gekookte sperziebonen en noodles.
Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, aten we in Rotterdam in het theatercafé, voorafgaand aan een bezoek aan Oude Luxor theater voor de laatste voorstelling van dit seizoen van Het Groot Niet Te Vermijden.
Zalmtartaartje, hamburger en aardbeienmousse. Gezellig en lekker.
En vandaag, zondag, zoals wel vaker, de koelkast controleren op resten. Daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten