zondag 29 september 2024

Uit de airfryer(s): spruitentaart met gemalen walnoot, hamburgers en broodjes; groentesoep uit de soepmachine; hapjes op een feest; Surinaams bij schoondochter; de maandelijkse themamaaltijd; aardappel/rode ui puree uit de slowcooker.

Spruitjestaart na bakken.

We waren in de middag en begin avond van zondag op het grote feest van oudste. Heerlijke hapjes zoet en hartig. Prima garnalenkroketjes. Heel veel fijne mensen en muziek en alles buiten want geen regen! 


Op maandag andijviestamppot met rookworst en spekjes. Ik sneed de krop andijvie zelf waardoor het lekker grof is. In een restje heel erg lekkere donkere jus de gebakken spekjes en wat extra zoute boter gewarmd. De rookworst gewoon in een pannetje heet water. 

Dinsdagochtend soep gemaakt in de soepmachine van 7 witte champignon, 1 ui, 2 tomaten, een handvol sla en een doosje rest gegratineerde knolselderij. Het laatste bovenop zodat de kans op aanbranden kleiner was. 

Omdat kleinzoon moest zwemmen voor A diploma (gehaald natuurlijk) aten we bij  schoondochter en zoon. Surinaams besteld. Voor mij wontonsoep, heerlijk, en een broodje 'weet ik niet meer', ook erg lekker. 

Woensdag een kom soep in de middag. Heerlijk met een flinke scheut spicy sweet sojasaus. Voor de avond spruitentaart maar dan anders. Een deegbodem gebakken van plakken diepvries bladerdeeg. Eerst met steunvulling 10 minuten, dan de steunvulling eruit en nog 5 munten voor de bodem. Beide keren op 180°. Ingesmeerd met zeewierpesto. Hier een laagje gemalen walnoot over (gekraakt en daarna gemalen met de Onionchef). Spruiten, 325g en 2 uien gebakken en voorzien van ahornsiroop en tijm op de pesto gedaan. Bestrooid met gemalen walnoot. In het airfryerXXL bakaccessoire 25 minuten gebakken op 160°. Kommetje appelmoes ernaast. Als ik de airfryer gebruik in plaats van de oven moet ik er aan denken dat op lagere temperatuur de groenten zoals spruiten al gaarder moeten zijn bij de start. Ze waren nu na 25 minuten nog steeds iets te hard vonden wij. Goed te eten maar de echte spruiten-smaak ontbreekt dan. Jammer. 


Donderdag weer de maandelijkse themamaaltijd van de zorgorganisatie.

Als eerste de bospaddenstoelensoep. Heel goed gevuld en erg lekker. Daarna 2 mini quiches, ook lekker. 

Vervolgens het vleesstoofpotje met een heerlijk aardappelgerecht en apart een potje appelcompote. Koken kunnen ze daar hoor! Als afsluiting een mousse met een bokkenpootje. Iets wat ik zelf nooit zou bedenken. Leuk en heerlijk. We dronken er een glas rode wijn bij. Prima maaltijd weer. 


Vrijdag werden de kleinzoons gebracht vóór het eten. Vroeg eten want de papa moest werken en opa ging mee naar het optreden en ze moesten wel nog tevoren eten. Ik had 's morgens in de slowcooker 500g aardappel, 2 rode uien en 4 tenen knoflook gedaan met 30ml water en 30g zoute boter en een beetje zwarte peper voor 7 uur op laag. Bleek daar dan te laat mee klaar en was ook te weinig door de veranderde afspraak. Gestampt en na afkoelen in de koelkast. 


Een doos saus ontdooit. Restje van het stoofpotje zonder vlees erdoor gemixt met de staafmixer. Daarna een rest spekjes, stukjes rookworst en uitgebakken harde worst met venkel erdoor. Sperziebonen en penne gekookt. Erbij hard gekookte eieren, tomaatjes, sla, komkommer, rode paprika, mayonaise, geraspte kaas. 


Op de laatste dag van deze blogweek waren de jongens nog hier. We aten hamburgers met alles erop en eraan en erbij. Tomaat, ijsbergsla, rode ui en cheddar. Natuurlijk ketchup en mayonaise. Extra kleine tomaatjes en stukjes paprika. Geen friet want de kinderen zijn er niet erg gek op en het is al snel teveel. De hamburgerbroodjes opgebakken in de airfryerXL. De hamburgers gebakken op de pizzaplaat in de airfryerXXL, 8 minuten op 180°.  Lekker hoor. Vinden de jongens ook. 


En vandaag, zondag, vertrekken de kinderen weer aan het eind van de ochtend. Een koelkast met van alles en nog wat. Eerst maar een opruimen dan. Volgende week over wat het is geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten