zondag 1 september 2024

Uit de airfryer(s): zelfgemaakte pizza opgebakken, gebakken courgette; uit de slowcooker: babi ketjap; uit de grote oven: pizza met artisjok en courgette; uit eten en eten thuis van de zorgorganisatie en ook nog een heerlijke pasta met Chinese kool.

Ik had een paar potjes met artisjok. Datum dreigde te verlopen. Op zoek naar wat er mee te doen kwam ik dit recept tegen van een pizza. Daar speciaal pizzadeeg voor gekocht en natuurlijk courgette en citroen. Maar omdat de artisjok was ingelegd met o.a. azijn en citroen heb ik er geen plakjes citroen opgedaan. In de ochtend de pesto gemaakt helemaal volgens recept. Zowel salie als peterselie was er genoeg uit de kruidentuin. Het deeg paste aardig in een glazen ovenschaal. Ingesmeerd met de pesto. De topping bestond naast de stukjes artisjok, ongeveer 280g en de plakken courgette, er ging geen hele op dus iets minder, plakjes droge worst met knoflook. Bestrooid met een restje gevijzelde walnoten en parmezaanse kaas. Op de verpakking stond 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°. Daar dus maar voor gekozen. Uiteindelijk na 15 nog 5 minuten erbij. Net genoeg voor de bodem. Volgende keer iets minder topping. Bijzondere pizza. Met smaak gegeten. We waren wel blij met de keuze voor de plakjes worst anders toch wel een beetje saai, hoewel de pesto ook wel echt prima was. We aten de salade vooraf. En de pizza was teveel dus nog een paar stukken om later op te bakken.


Van 350g hamlap maandag babi ketjap gemaakt in de slowcooker. Van alles ongeveer ⅓ of iets meer van de voorgeschreven hoeveelheden. Ik heb altijd gemberwortel in de diepvries, dat maakt het snijden ervan erg gemakkelijk. Na 5 uur op stand laag perfect. Witte basmatirijst gekookt in de middag en af laten koelen. Met de rest van de spitskool met knoflook soort nasi gemaakt. Alle ingrediënten voor de rijst zaten al in de saus van het vlees, de rijst dus gebakken in deze saus. Twee in stukken gesneden tomaten eerst gebakken in de heerlijk bruine jus van de biefstuk en dan de spitskool erbij. En de seroendeng-eitjes vond ik te leuk om niet te maken dus 4 eieren gekookt. Het vlees was verrukkelijk net als de saus. De kool met tomaat een prima idee, erg lekker.

Dinsdag uit eten, uitgebreide warme lunch met broer en schoonzus als verlaat cadeau voor mijn verjaardag. Opgehaald en weer thuis gebracht. Een pittige currysoep vooraf, verschillende hoofdgerechten waaronder kip, verschillende nagerechten waaronder crème brûlée. Heerlijk buiten op het terras. 



De volgende (warme) dag een rest soep weer aangevuld met de rest spitskool/knoflook-nasi dus een kom gevulde soep in de namiddag. Voor de avond de rest van de pizza met een extra plak oude kaas op ieder stuk opgebakken op de pizzaplaat van de airfryerXXL, 8 minuten op 160°. Rode Romaanse sla gesneden, 1 tomaat en ½ komkommer. De dragon dressing en cottage cheese dip van vorige week zaterdag op tafel.


Donderdag was weer de maandelijkse themamaaltijd van de zorgorganisatie. Bijzonder want volledig plantaardig. 

De paprikasoep met cashewnoten was heerlijk. De mooie zoete aardappelsalade maar deels gegeten maar prima van smaak. De groentetajine met plantaardige kip met de couscous was O.K. maar de rode saus erbij vond ik iets te zuur. Daarna nog een heerlijk toetje van plantaardige yoghurt met stukjes koek en lemon curd, echt heerlijk! En ja, erbij een goed glas biologische wijn en in het kader van geen beter leven dan een goed leven was een kopje koffie met een glaasje calvados wel een leuke afsluiting. 



Vrijdag maakte ik gebakken courgette. Ik had van de pizza nog een schaal met stukjes en repen courgette over. Dit in het pannetje van de airfryerXXL gedaan met olie en Italiaanse kruiden. Op 160° ongeveer 12 minuten gebakken. Tussendoor gehusseld. Lekker hoor.

Verder de aardappelsalade die over was gemengd met stukjes tomaat, komkommer en een plukje sla. De couscous opgewarmd in een pan. En een paar stukjes hamlap in saus opgewarmd. Een heerlijke maaktijd. 

Op de laatste dag van deze blogweek pasta met Chinese kool. Het cottage cheese mengsel van vorige zaterdag gebruikt in plaats van ricotta. Geen pesto gemaakt. Een stuk Permigiano reggiano fijngemaakt met de Onionchef met het zwarte mes. Fusilli gekookt. De ui gebakken, dan 2 tenen knoflook en de kool erbij, kaasmengsel en room toegevoegd en warm laten worden. Groenten en pasta apart opgediend. De keuze voor het kaasmengsel was een hele goede. Wat een extra lekker smaakje! Weinig kleurrijk maar wel erg lekker. 

En vandaag, zondag, eters in huis. Ik ga de slowcooker en de römertopf gebruiken is de bedoeling. Daarover volgende week dan weer. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten