zondag 5 november 2023

Uit de airfryer(s): opgebakken pizza, snijbiet tasjes met pompoen, frietschijfjes; uit de slowcooker: stoofvlees met tomaat; verder... spaghetti met champignonsaus; erwtensoep met roggebrood; tomatensalade en heerlijke hapjes bij zoon en schoondochter.

Snijbiet tasjes met pompoen en tomaat.

Een kalfsschnitzel zonder paneer gebakken in boter, 3 minuten aan iedere kant. Daarbij champignonsaus  met 250g witte champignons, 1 ui, 4 kleine tenen knoflook, 2 eetlepels bloem, flinke snuf groente-bouillonpoeder, paar blaadjes verse dragon, 200ml slagroom en een scheutje water. Net voor opdienen nog flink was verse peterselie toegevoegd. Spaghetti gekookt. Wat een heerlijke maaltijd.

Maandag, restjesdag. Nog 3 punten vispizza opgebakken in de airfryerXL op de bakplaat, 6 minuten op 160°. Verder een restje friet samen met een rest gekookte aardappeltjes opgebakken in een rest boterjus. Een paar plakjes sucuk opgebakken samen met 100g plakjes salami. Beetje 'rommel'salade en wat komkommer. Doosjes met een beetje knoflooksaus en flink wat uiensaus. De 2 pitabroodjes 60sec. in de magnetron op 700W. Ook restjes kunnen prima smaken.

Ik had een pond kleine tomaatjes die echt op moesten. Heb besloten op maandag 240g stoofvlees, alle tomaatjes, 2 tenen knoflook, wat verse gember, 2 gedroogde rood pepertjes en een beetje bouillonpoeder te garen in de slowcooker. 

Het vlees even gebraden, 2 kleine uien in vieren op de bodem van de pot daarop het vlees. Dan de doorgesneden tomaatjes, knoflook en gember in het vet van het vlees 2 minuten gebakken. Ik gebruikte wat frietkruiden en peper. Dit geheel op het vlees. Een beetje warm water erbij (nooit koud water op gebraden vlees!!) en 8 uur op laag gezet. Na 8 uur de natte saus en het vlees gescheiden van elkaar. De saus gebonden met een restje champignonsaus en spaghetti.  En toen in de koelkast want het was eerst restjesdag.

Op dinsdag het vlees langzaam opgewarmd in een deel van de saus. Aardappeltje gekookt, sla met stukjes geitenkaas en wat olie. Heerlijk was het.


Veel saus had ik al ingevroren. Van de rest van de saus in het pannetje maakte ik een nieuwe saus voor de diepvries. De broccoli moest op en ook een rest sla. Dit gekookt en gemengd met de rode saus. Vast klaar voor een keer pasta eten :).

De volgende dag aten we snert met roggebrood, beenham en ontbijtspek. De kapster aan huis zou komen zo ongeveer op etenstijd. Een blik is dan wel erg handig. Een klein puntje gin in het glas, mmm.


We deden donderdag langer over een klus dan we dachten dus kwam ik er niet toe op tijd naar de keuken te gaan. Een tomatensalade gemaakt met wat stukjes geitenkaas en Italiaans kruiden. Partner bakte eieren. Lekker brood erbij. Ook prima. 


Vrijdag een iets ingewikkelder recept met snijbiet en Crown prince pompoen. Ik had 2 grote en 2 kleine bladeren snijbiet, samen met de stelen 210g. Verder gebruikt een flinke ⅓ van de pompoen, 2 tenen knoflook, 1 kleine rode ui, 200g kipgehakt, 1 hele grote vleestomaat (omdat ik geen blikje heb gebruikt, de hele tomaat gedaan) en een scheut witte wijn. En verder geen patatas bravas kruiden dus vers, 2 takjes oregano, 1 takje rozemarijn, 1 takje snijselderie en een snuf gerookte paprikapoeder. De stukjes steel wel laten meebakken in de 10 minuten want anders te hard. Nog wat vers gemalen zwarte peper en een snufje zout. Laten afkoelen want in de middag gemaakt. Best veel werk al met al. De pakjes 15 minuten op 160° op de bakplaat in de airfryerXL, intussen verse aardappelschijfjes gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Erg lekker maar de kleine tasjes bleven over samen met nog een doosje extra vulling. 


Op de laatste dag van deze blogweek op verjaarsvisite bij kleinzoon van 6. Dat was behalve erg gezellig en vrolijk, ook erg lekker... 



En vandaag, zondag maak ik denk ik een soepje en verder weet ik het nog niet. Daarover volgende week. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten