zondag 2 juni 2024

Uit de airfryer(s): bloemkool met saus van o.a. camembert, kipfilet; uit de slowcooker: witlof met ham en kaas; coleslaw; buiten de deur: hapjes op zondag, hapjes op donderdag en een heerlijke maaltijd op zaterdag.

Bloemkool met tweekazen-roomsaus.

We waren in de middag op visite. Natuurlijk te weinig foto's gemaakt van de heerlijke hapjes. Onder andere rolletjes gerookte zalm en overheerlijke pulled porc op brood-driehoekjes. 


Thuis nog een kop koffie en een broodje met ham. Verder tevreden.

Maandag een deel van de andere halve witte kool die er nog lag veranderd in coleslaw maar dan zonder wortel en jammer genoeg ook zonder rode ui (helemaal op en nog niet te koop bij de biologische Hofweb). Een gewone kleine ui erdoor. Gemengd met mayo, kwark, mosterd, witte wijnazijn en een beetje suiker en lang laten intrekken want in het begin van de middag klaar gezet. De laatste 2 kant en klaar gehaktballen uit de diepvries. Aardappels gekookt, 1 minuut en 60 minuten in de ecostoof. Heerlijk gegeten en de kool bijna op, dus niet echt voor 4 personen zoals het recept zegt.


Zes kleine stronkjes witlof ingerold in een plak jonge kaas, 3 in een plak schouderham en 3 in een plak prosciutto. In de slowcooker, 4 uur op laag. Dat maakte ik op dinsdag. Heerlijk, precies goed. Erbij penne gekookt en een restje jus aangelengd met wat nat uit de pot als een extra sausje. 


Woensdag bloemkool met camembert. Weer een maaltijd met kaas, deze keer zonder vlees of vleeswaren. Iets meer bloemkoolroosjes, even gekookt. Saus gemaakt van 75g camembert, 75g mascarpone (was in huis en toe aan gebruik), 50ml room, koffielepel mosterd, peper, snufje zout en verse bieslook. In de bakpan van de airfryerXXL. Ongeveer 15 minuten op 160°. Erbij stukjes tomaat en peer en in wat aangelengde jus de rest van de penne en wat stukje gekookte aardappel opgebakken. 


Door nogal plotseling te besluiten naar een jarige schoonzus te gaan, werd de geplande maaltijd uitgesteld tot de volgende dag. Op donderdag in de namiddag eerst een taartje, nog wat kaasstengels en zoetjes en daarna ook nog een broodje met vegetarische kroket. 


Later op de avond thuis nog een lekkere kom soep van zaterdag en wat crackertjes met camembert. 


De maaltijd vrijdag werd noedels met kipfilet. Er lag nog ¼ witte kool. Verder 1 prei en 2 kleine rode paprika's. De kipfilet bleek 360g en dat is teveel om in 1 x op te eten samen. Ik heb daarom de groenten en peterselie apart gebakken. De filet ingesmeerd met een klein beetje olie en wat gerookte paprika in de airfryerXXL op het smart sensing programma voor drumsticks gezet. Nooit eerder geprobeerd, maar had gezien dat ongeveer 18 minuten genoeg zou zijn. De machine leek te 'begrijpen' wat de bedoeling was, koos voor 18 minuten, het resultaat was mooi om te zien, maar de filets waren veel te droog. Omdat er een paar kleine dunne stukjes in het pakje zaten heb ik die meegebakken met de groenten. Ook iets te droog, maar wel beter. De saus gemaakt met de staafmixer van 4 theelepels pindakaas, flinke scheut sojasaus, teen knoflook, beetje honing en limoensap en wat chilisaus. Dan 75g zoute pinda's erbij. Toen nog een scheutje water. Noedels 5 minuten gekookt inkokend water. De groenten waren smakelijk en nog lekker met een bite. Toch wel een aardige maaltijd al met al. 


En als heerlijk toetje verse aardbeien, een flinke lepel kwark en een flinke lepel slagroom. Mmmm.


De rest van de groenten, de noedels en de saus samen met het afgietwater van de noedels in een pan klaargezet om een soepje van te maken. 

Op de laatste dag van deze blogweek aten we bij jongste zoon en gezin. Heerlijke (gekochte) hapjes, daarna bijzondere soep, Chinese uiensoep (wel zelf gemaakt), koffie met baklava toe. Lekker en natuurlijk weer heel gezellig. 



En vandaag, zondag, niet erg veel resten. Genoeg in huis voor een leuke maaltijd. Daarover volgende week weer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten