zondag 25 februari 2024

Uit de airfryer(s): olijvenbroodjes afgebakken, pizzapunten opgebakken, pasta-ovenschotel; heerlijke colcannon; pasta met veel rauwkost; uit de slowcooker: vegetarische chili.

Pastaschotel met broccoli.

Geen idee had ik deze zondag. Ook niets ontdooit. De rookworst bleek aan de beurt en het werd colcannon, Ierse stamppot. Ik had 400g witte kool en 130g prei. Twee kleine uitjes en 2 cuisse de poulet sjalotten gesnipperd. Ui, sjalot, kool en prei aangebakken en daarna laten stoven. Er stond nog 225g pastinaakpuree. Dit gemengd met 300g gekookte aardappeltjes. Alles gemengd met een lepeltje crème fraîche, veel geknipte bieslook, zout en peper. Al met al voor 2 x eten dus een deel ingevroren. Rookworst geweld in heet water. Klontje zoute boter gesmolten. Een schepje mosterd. Met een goed glas rode wijn een lekkere zondagsmaaltijd. 

Bij de middagkoffie een versierd cakeje met het laatste restje van de slagroom. Met gekonfijte sinaasappel.

Maandag olijvenbroodjes afgebakken in de airfryerXXL, 20 minuten op 160°. Daarbij droge worst met zwijn en wijnZwitserse bergkaas, Fourme d' Ambert, een blauwe kaas uit Frankrijk, beetje ijsbergsla met komkommer en zilveruitjes, olijven en smeerkaas. De broodjes waren net over de datum, dus was een leuke en logische keuze. 

Op dinsdag de kleinzoons opgehaald. We aten sla, tomaat, komkommer, paprika, wortel, zilveruitjes, augurkjes, olijven, stukjes worst en stukjes omelet. Allemaal apart geserveerd, vinden ze leuk, zelf kiezen. Pasta gekookt. Gehaktballetjes gemaakt. Tomatensaus en appelmoes ontdooid. Oh ja en het 2e broodje van de dag ervoor weer even opgewarmd. En na de appelmoes nog een heerlijk ijsje.


De volgende dag, voorafgaand aan bestelde pizza's, aten de jongens, tomaat, komkommer, paprika, wortel, olijven. Natuurlijk eerder op de dag fruit, boterhammen, rozijnen en gedroogde mango etc. en na het avondeten nog appelmoes en kwark met honing. Leek me ondanks de bestelde pizza weer gezond genoeg.

En op donderdag aten we weer samen, stukken pizza, opgebakken in de airfryers, 6 minuten op 160°, en crackers met kaas.

Op vrijdag maakte ik een pasta ovenschotel. De al gekookte pasta van dinsdag, 250g. Een in mei '23 geblancheerde ingevroren broccoli in stukjes gesneden, 150g. In plaats van gedroogde tomaatjes heb ik de tomatensaus van dinsdag gebruikt. Een doosje roomkaas. Italiaanse kruiden. Alles in het airfryerXXL bakaccessoire, beetje geraspte kaas erover, 25 minuten op 160°. Apart nog een gehaktballetje opgewarmd voor de vleeseter. 

Op de laatste dag van deze blogweek vegetarische chili uit de slowcooker. Nou ja, dit recept was het uitgangspunt. En alles wat op de foto staat, werd onderweg weer bijgesteld, ha, ha. Wat er wel in zit: 1 courgette, 1 grote paarse wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 blikje uitgelekte adukibonen, 2 koffielepels tomatenpuree, 5 gedroogde tomaatjes, 2 koffielepels knoflookkorrels, 5 koffielepels zoete chilisaus, 1 koffielepel vers gevijzelde komijn, verse oregano uit de kruidentuin en wat extra vocht van de boontjes. De pot groenten vond ik achteraf teveel azijn bevatten, dus niet gedaan. De knoflookkorrels waren natuurlijk niet nodig want genoeg gedroogde knoflook in huis, maar ja, ooit gekocht en dan moet het toch ook wel worden gebruikt zo nu en dan. We aten er wit brood bij en opgebakken plakjes droge worst met parmezaan en rozemarijn.


Het was echt heerlijk. Leuk dat de niet zo vegetarisch ingestelde partner dat ook vond hoewel de gebakken stukjes worst wel ook erg lekker erbij waren :-).
Toch een foto van het resultaat hoewel de meeste slowcooker gerechten niet echt erg fotogeniek zijn.


En vandaag, zondag, zeker iets met het zakje postelein wat mee kwam met de boodschappen zaterdag. Daarover volgende week dan maar weer. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten