Zondag, restjesdag. De bloemkool in stukjes gesneden en samen met nog wat zoete aardappelballetjes gebakken met wat jus in de bakaccessoire van de airfryerXXL, 15 minuten op 180°. Lekker krokant werd het. De aardappeltjes van zaterdag in plakjes gesneden en opgebakken in een pan in de jus. Een rest tyrolienne gemengd met de sla van donderdag. De uitjes van de haring van vrijdag gegaard in een pan met een heel klein beetje pindasaus, nat van de bloemkool en nat van de worteltjes en tomaten van de woensdagmaaltijd. Nog 2 eitjes erbij gebakken die warempel spiegel bleven. Een leuke gevarieerde maaltijd en vrijwel alle restjes weer op. Nou ja, nog een doosje met van alles wat voor een soepje.
Maandag kaasfondue uit een pot. Een wit rustiekbrood afgebakken in de airfryer. En wat eet je daarbij? Beetje sla, stukjes rode paprika, tomaat en harde worst met truffel en een lekker glas rode wijn.
De volgende dag weer eens oppassen in de stad. Ik zette de zuurkool en aardappelpuree klaar in de potten van de duo-slowcooker die werden aangezet door de thuisblijver. Beiden 6 uur op laag. De 500g zuurkool niet gewassen, wel fijngesneden, ½ rode paprika, 1 appel, 2 sjalotten, 1 kleine rode ui, 2 tenen knoflook en 100g spekjes in de pot. Beetje witte wijn en klontjes boter erbij. Geen garam masala in huis. In een groot kruiden-ei: verse koriander,1 kruidnagel, stukje kaneelstok, stukje verse gember, beetje kurkumapoeder, beetje anijszaad, beetje komijnzaad en 1 kardemomzaadje. Dit goed tussen de zuurkool gestopt. Voor de aardappels is mijn standaard recept, 500g aardappel, 30g boter en 30ml water en een beetje peper. Een paar stukjes truffel-worst erdoor op het laatst. Bijzonder goed geslaagd beiden.
Ik drink 2 x per dag een kopje koffie. En een enkele keer vergezeld van een heerlijk taartje omdat ik toch naar de bakker moest...
Op 20 oktober '22 maakte ik een groenten-stoofschotel in de slowcooker. Deze voor woensdagavond ontdooit. Aardappelen gekookt, na 1 minuut nog 40 minuten in de ecostoof. Verse broodjes van de warme bakker ‘s morgens gehaald. Een rookworst in dikke plakjes mee opgewarmd met de stoof. Gemakkelijke en smakelijke maaltijd.
Op donderdag soep gemaakt van resten van de zondagmaaltijd, sla met stukjes tomaat, rest groentestoof, nat van de zuurkool. Natuurlijk aangevuld met water en alleen maar gemixt in de soepmachine vanwege aanbranden. Bij het opdienen even doorgekookt en stukjes rookworst erin gedaan. Heel licht zurig, lekker.
Op 3 december stoofde ik een grote gekregen rode kool in de slowcooker voor de diepvries. Eén doos ontdooid. Ik maakte een stamppot met 400g gekookte aardappel, 300g geroerbakte rode kool, 1 gebakken appel, een beetje peper, scheutje melk en lepel honing. In plaats van chipolatieworstjes een stuk varkenshaas van 220g gebakken in boter (maar 10 minuten na aanbraden aan beide kanten) en in die pan de rodewijnjus gemaakt met 25ml rode wijn en 50ml bouillon terwijl de haas aan het rusten was. Heerlijk!
- Gehele Foie Gras van Eendenlever IGP uit Zuid-West Frankrijk "Foie Gras Gourmet" 180 g
- Gehele Foie Gras van Ganzenlever uit Zuid-West Frankrijk "Foie Gras Gourmet" 120 g
- Bloc de Foie Gras van Eendenlever IGP uit Zuid-West Frankrijk "Foie Gras Gourmet" 200 g
- Bloc de Foie Gras van Ganzenlever uit Zuid-West Frankrijk « Foie Gras Gourmet » 100 g
Zo Sia, je hebt er die week wel werk van gemaakt! Mijn schoondochter is 21 december jarig, dus net geen Kerstmaal. Ze mag op mijn kosten smullen bij een goed Italiaans restaurant.
BeantwoordenVerwijderenJa, met veel plezier een mooi diner gemaakt, maar uitbesteden is natuurlijk ook een optie :-). In dit geval was de aanleiding de oude Sauternes.
Verwijderen