zondag 19 februari 2023

Uit de airfryer(s): witlof met ham en kaas, aardappelschijfjes; uit de slowcooker: wintergroentenstoofpot en de ecostoof voor bloemkool en voor witlof; zowel eten besteld als uit eten deze week; ook nog een heerlijke soep uit de soepmachine.

Witlof met ham en kaas van zaterdag.

Theevisite en daarna geen zin meer in koken. De vrienden bleven heel gezellig wat langer hangen maar wilden echt naar huis en niet blijven eten. Toen maar een maaltijd besteld voor samen bij LeToko, ook wel weer eens lekker.

De volgende dag een 'fusie-maaltijd'. In de ene pan rest gestoofde bietjes gemengd met de boontjes van LeToko. In een bakpan eerst een stuk chorizo even uitgebakken, 10 in stukjes gesneden bosui daarbij, dan een rest gekookte aardappels + de stukjes kerrie-aardappel, dan nog de satésaus van LeToko. En ja, dat smaakte echt prima allemaal. 

Dinsdag de afgegoten bouillon van de pasta-roomtaart  gemengd met de soep van vorige vrijdag om het wat dunner te maken. Een heerlijke kop met de gemalen kaas die over was van de pasta-taart om een uur of 16.00 na een heerlijke middag buiten in de tuin. 

's Avonds bloemkool met blauwe kaas. De hele bloemkool met koud water aan de kook gebracht, 2 minuten laten doorkoken en daarna 50 minuten in de ecostoof gezet, perfect gaar. Een heel grote aardappel geschild en gekookt in de magnetron. De kaasdressing gemaakt helemaal precies volgens recept, met roquefort. Verder in de pan met een klontje boter en een scheut olie 2 verse worsten met dragon en mosterd van de Amsterdamse worstmannen gebraden omdat ik wat lekkere jus wilde. De bloemkool was niet helemaal afgekoeld, dat wilde ik zo. Heerlijke maaltijd. En in de magnetron gekookte aardappeltjes smaken heel erg lekker naar aardappel, meer dan in veel water gekookt.

Woensdag was de dag dat er met hout gesjouwd werd in de tuin, ik kwam er niet toe eten te maken dus gingen we uit eten bij ons plaatselijk restaurant. Dat was best een tijd geleden. Weer heel gezellig en lekker. Ik had een kroket van Hollandse garnalen en het vegetarische gerecht met camembert. De ander een visbordje en een ribeye. Een lekker glas wijn, koffie met armagnac en voor mij een Irish coffee toe.


De volgende dag aten we salade van winterpostelein. Er was 100g postelein. Er lag een zakje Mozzarella mini waar ik wat honing overheen het gedaan. Verder een zakje Rose Merry cashewmix om over de sla en bolletjes te verdelen. Een stukje roquefort wat er nog lag. Eieren gekookt. Een restje bloemkool wat bewaard was in een restje blauwe-kaassaus kwam ook op tafel. En nog een wit puntbroodje erbij.


De rest van de postelein, was natuurlijk teveel om samen als salade op te eten, met een groene paprika en een flinke aardappel met water tot het onderste streepje in de soepmachine gedaan op de pureerstand. Toen deze klaar was de bloemkool met saus, de rest van de bolletjes en een klein stukje roquefort in de pot gedaan en handmatig gemixt. Heerlijk kazig soepje voor later. 


Voor de vrijdag-oppasdag had ik een wintergroenten-stoofpot klaargezet voor de slowcooker maar dan anders natuurlijk. Met 530g knolselderij, 190g bataat, een klein stukje droge rode peper en 4 flinke tenen knoflook. Een scheutje citroensap in 50ml water erbij en 5 uur op laag. Kleine gehaktballetjes gemaakt van leeggedrukte verse worsten met eekhoorntjesbrood en rozemarijn. 
De groenten uit de slowcooker in een pan met de staafmixer fijngemaakt, klein beetje bouillonpoeder en een klontje boter erin, goed doorgewarmd. Op tafel met Zeeuws spek, roggebrood en de balletjes. Wat een heerlijke maaltijd op deze manier.


Op de laatste dag van deze blogweek in de middag een kom 'kazige' soep gegeten. Voor de avond dan toch de airfryers aan het werk gezet. Ik maakte witlof met ham en kaas. De 3 stronkjes witlof een minuutje gekookt en daarna in de ecostoof voor 35 minuten. Met ham en kaas in een ovenvaste schaal 8 minuten gebakken vanaf koud in de airfryerXL. In de airfryerXXL zelf gesneden aardappelschijfjes gebakken met het smart sensing programma voor friet. Ongeveer 600g, 23 minuten.

En vandaag, zondag, op bezoek bij een jarige zwager waar ook gegeten wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten