zondag 29 januari 2023

Uit de airfryer(s): spruitjes met kipfilet, boerenomelet, schnitzels, aardappelballetjes en gehaktballen; soep van resten gemixt in de soepmachine; leuke themamaaltijd van de zorgorganisatie; bloemkool uit de slowcooker.

De week begon met een rustige binnenzondag. Als hapje vooraf de heerlijke gemarineerde tomaatjes met een dot burrata. 

Een stuk of 5 aardappelkroketjes fijngemaakt en door een flinke rest hutspot gehusseld. Ook een rest stuk rookworst in stukjes erdoor. Een klont boter in de pan en lekker laten bakken. En dat vinden we dan ook echt lekker en genoeg na zo'n stevig voorgerecht. 

De volgende dag geroosterde spruitjes met stukjes kipfilet uit de airfryerXXL. Ik had 480g spruit gemengd met 1 lepel zonnebloemolie, 4 tenen knoflook, fijngesneden naaldjes rozemarijn en peper en zout. De 190g kipfilet even gemarineerd in sojasaus en zonnebloemolie. Omdat ik geen zin had in rijst heb ik er sneden wit desembrood bij geroosterd. En lekkere pindakaas op tafel. De spruitjes waren naar ons idee tekort knapperig, daarna snel een beetje taai. Niet echt een groot succes. De kip was wel heerlijk. 


De rest van de burrata gemengd met een rest Griekse yoghurt en daarin wat bevroren aardbeien en frambozen laten ontdooien. Heerlijk toetje. 

Dinsdag aten we eerst soep van rest andijviestamppot, paar stukjes tomaat, beetje macaroni en een rest geroosterde spruitjes. Met water in de soepmachine om alleen maar handmatig te mixen want alles al gaar en grote kans op aanbranden. Bij het opwarmen in een pan een bouillonblokje erbij en nog wat extra water. Heerlijke stevige soep.

Verder een beetje rauwe witlof en eikenbladsla, opnieuw geroosterd brood en een boerenomelet gebakken in het bakaccessoire van de airfryerXXL van 3 eieren, ¼ rode paprika, 3 kleine worteltjes, 3 grote kastanjechampignons, een sjalotje en 3 eetlepels geraspte kaas. Bakpannetje voorverwarmd en daarna 11 minuten op 180°.

De volgende dag bakte ik 2 ongepaneerde schnitzels ingesmeerd met een klein beetje olie en peper op de grillplaat van de airfryerXL, 8 minuten op 180° maar was iets te lang. Kastanjechampignons gebakken met 4 tenen knoflook in ketjap en honing. Heerlijk recept. Voor een restje worteltjes vond ik dit recept. Ik heb dat gemaakt in de magnetron, de honing en ketjap direct na het 6 minuten stomen erdoor geroerd. Nog 2 tomaten op Indonesische wijze klaar gezet met een scheutje ketjap, beetje sambal, beetje limoensap en wat knoflookpoeder. De bedoeling was witte basmatirijst te koken, maar gek genoeg ben ik dat vergeten. We aten er dus maar weer wat stukken wit desembrood bij. Met melk een beetje satésaus erbij gemaakt uit een potje. Sambal, kroepoek, uitjes en seroendeng op tafel. Lekkere maaltijd al met al.


                                    Donderdag was het weer themamaaltijd van de zorgorganisatie.


Weer een heerlijke maaltijd. De sla hebben we bewaard voor een andere keer. Zowel de goulashsoep als het hoofdgerecht met parikaschnitzel, bratkartoffeln en tyrolienne waren nog goed warm.


                                                        En weer een bijzonder smakelijk toetje.


Vrijdag kwamen dochter en schoonzoon lunchen en die lunch brachten ze zelf mee. Lekkere broodjes, haringen en 2 grote pasteien gevuld met een heerlijke vis-, groenten- en mie-vulling. Opgewarmd in de airfryerXXL.

We aten s'avonds verse spinazie, met aanhangend water even laten slinken. 
Er lag een pakje zoete aardappelballetjes. Deze moesten alleen opgewarmd, zo'n 8 minuten op 180° in de airfryerXXL samen met de halve pastei in het bakaccessoire. Gehaktballen gemaakt volgens het recept van de Librije. Het was 250g rundergehakt en dat vind ik net iets teveel voor 2 ballen dus er 3 van gemaakt. Geen jus nodig, daarom met spatdeksel in het mandje van de airfryerXL, eerst 5 minuten op 180°, daarna nog 10 minuten op 160°.  Ook nog 2 eieren gekookt in de magnetron in speciale 'kipjes' 5½ minuut op 800 watt voor een zacht ei. Heerlijke combinatie van smaakjes al met al.


Het laatste beetje soep op de zaterdagmiddag, lekker met verse koriander.


En we aten op de laatste dag van deze blogweek een niet zo grote hele bloemkool uit de slowcooker. Ingesmeerd met het mengsel uit het recept. Nog verse peterselie en rozemarijn in de kruidentuin. Gekozen voor 4 uur op laag, maar had toch nog iets langer gemogen. Wel een heerlijke kaas/knoflooksmaak trouwens maar erg stevig. Voor mij perfect, voor partner te rauw. De 2 gehaktballen van vrijdag opgewarmd in wat boter. Krielaardappeltjes geschild in de ooit gekochte schrapmachine, 1 minuut goed doorgekookt en 40 minuten in de ecostoof. En ook hier geldt, iets langer was beter geweest. Maar heerlijke stevige aardappeltjes om op te bakken zijn over nu.


En vandaag, zondag, zijn er wat resten, dus maar eens kijken wat we er van maken. Volgende week meer daarover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten