zondag 15 januari 2023

Uit de airfryer(s): wild pies, haaskarbonade, frietblokjes; uit de slowcooker: hutspot; verder deze week veel gerommel in de keuken waaronder heerlijke snert uit blik en een bijzonder lekker dessert van de buren.

Maaltijd van zaterdag.

Deze zondag de zuurkool opgebakken van vorige donderdag want er was geen plaats meer in de vriezer. Daar bakte ik 2 wild pies bij in de airfryerXL, want de worst was al eerder opgegeten. Op de grillplaat, 15 minuten op 180°. Heerlijke combinatie trouwens, zuurkool en wild.

Maandag de helft van een grote bloemkool gekookt, in de magnetron (7 minuten op 750W, lekker wel maar 1 minuut langer had ook gekund), aardappelen 1 minuut gekookt en in de ecostoof voor 35 minuten. Erbij verse worst, boudin blanc, gebraden in de pan in boter en olie i.v.m. de jus. Wel ook nog een doosje kaassaus ontdooit. Lekker!

Van de verjaardag waar we niet waren zondag bracht buurman Rob ons maandagavond deze heerlijke koekjestaart. Niemand die dat lekkerder kan maken dan onze buurvrouw Marijke. Heerlijk dessert.


Voor de volgende dag de meeste jus uit de pan gedaan, een half worstje klein gesneden, een rest bloemkool eveneens en dit in de pan gedaan. Na een oppasdag dinsdag pasta gekookt en met kaassaus en fijngesneden plakjes salami opgewarmd in de juspan. Sla en tomaat met een beetje mascarpone erbij. Balsamico-crème, mayonaise en geraspte Pecorino op tafel. 


Een blik snert met nog 2 oude stukjes olijfbrood en vers desem witbrood. Dat was wat ik 'kookte' op woensdag. Heerlijk pittige soep maar wel wat weinig voor 4 porties. Gelukkig waren we samen :).


Restje zuurkool gemengd met rest gekookte aardappelen en jus, lekker opgebakken als hapje vooraf. Maar dat was niet genoeg dus ongeveer ⅓ bloemkool in roosjes even gekookt. Daarna gebakken zoals Kenneth in de reacties aangeeft maar dan wel in een beetje jus. Lekker met geroosterd wit desembrood en plakjes serranoham en geitenkaas. En een potje piccantissima op tafel maakte het extra lekker.


Op vrijdag hutspot in de slowcooker. Ongeveer evenveel voorgesneden peen en uien als aardappel. Met verse blaadjes laurier uit de tuin, 2 kruidnagels, een heel bouillonblokje en 200ml water. Op 9 uur laag gezet want de vorige keer vonden we het na 8 uur net iets te kort om die echte hutspotsmaak te krijgen. Deze keer helemaal perfect. Vocht afgegoten en even bewaard. Gestampt in een pan. Geen rookworst maar haaskarbonade gebakken, 2 x 4 minuten, op de grillpan in de airfryerXL want er was nog genoeg jus.


En op de laatste dag van deze beetje rare blogweek wat koken betreft de helft van mijn karbonade opgewarmd in de jus voor de ander. IJsbergsla, komkommer, tomaat en wat sausjes op tafel. In de airfryerXXL met het smartsensing programma 400g frietblokjes gebakken. Deze eerst geschrapt in de schilmachine, dan in kleine stukjes en een uurtje in het water, droog gemaakt en een beetje olie en Italiaans kruiden erdoor. De machine geeft zelf aan hoe lang er gebakken en wanneer er even geschud moet worden. Heerlijke frietjes dat wel. Rare week zoals ik al zei.


En vandaag, zondag, nog steeds niet erg lekker dus ik zie nog wel wat het wordt. Altijd genoeg in huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten