zondag 22 januari 2023

Uit de airfryer(s): aardappelkroketjes uit de diepvries, braadworst, stuk pizza opgebakken; uit de slowcooker: witlof met ham en kaas; waterkers/veldslasoep uit de soepmachine.

Maaltijd met 2 x airfryer.

De nieuwe week moeizaam begonnen. Zondagochtend nog geen koorts maar wel begonnen met hooikoorts-medicijnen. Geeuwen en snotteren en rillerig, bah. 

Vanaf zondagavond ziek, hoge koorts en geen trek in eten. Partner maakte een boterhammetje. Maandag nog zo'n dag. Een lekkere erwtensoep uit blik voor de ander kwam goed gelegen. Een geroosterd boterhammetje met suiker voor mij.

Dinsdagochtend koorts goed gedaald en weer ontbeten. In de loop van de dag wisselend en geen moed om te koken dus pizza's besteld. Smaakte goed.

Op woensdag in de middag een kop erwtensoep. Daarna de halve vispizza van dinsdag opgebakken in een grote pan. Omdat deze pan altijd ingeolied is, was het niet goed mogelijk stoom op te wekken. Bovendien net te snel een behoorlijk zwarte onderkant. Jammer, maar met afschrapen van de bodem toch nog redelijk gegeten. De kwart quattro formaggi op de bakplaat 4 minuten op 180° in de airfryerXL. Een restje aardappeltjes opgebakken, een reepje komkommer op het bord.

Als je vrijwel alle boodschappen via bestellingen doet, en een gepland etentje kan niet door gaan, heb je ineens een probleem met de voorraad groenten. Daarom donderdag van 200g waterkers en 100g veldsla, beiden niet goed te bewaren, samen met 75g ui/sjalot en 75g aardappel met een groentebouillontablet soep gemaakt in de soepmachine. Omdat de groenten een dikke massa was gek genoeg eerst met de staafmixer in de pot alles fijn gemaakt voor de staaf van de machine erdoor kwam. Daarna ging het prima op de pureerstand. Peperig pittige soep. Met een klontje Griekse yoghurt een zeer gezond hapje.

Gelukkig weer behoorlijk op de been. We aten andijviestamppot van 300g voorgesneden andijvie, 500g aardappel, 100g spekjes en een rookworst. Heerlijke oude jus gebruikt in plaats van het melk/boter mengsel. Prima 'prakje' met wat mosterd en/of piccalilly.

Omdat we wisten dat het diner van zaterdag niet door zou gaan hebben we de speciaal voor de kindjes gekochte boerenkwark maar opgegeten als dessert :(

Vrijdag een zak aardappelkroketjes gebakken in de airfryerXXL met het smartsensing-programma voor diepvriesfriet. Dat bleek maar ongeveer 8 minuten te duren. In de airfryerXL na even in heet water, 2 braadworsten met truffel 8 minuten op de bakplaat op 180°. Sla, komkommerreepjes, een dipsaus van yoghurt, mayonaise en wat paprikapoeder en plakjes tomaat met een druppeltje balsamicocrème.

En op de laatste dag van deze blogweek maakte ik witlof in de slowcooker. Er lagen 2 dikke stronkjes. Kontje eraf en beetje uitgehold. In plakken jonge kaas gewikkeld en daaromheen flinke plakken schouderham. Ik koos voor 4 uur op laag en het was heerlijk gaar. Overigens heb ik de pot wel ingesmeerd met wat boter. Ik kookte er wat macaroni bij. De braadworst die over was van vrijdag in stukjes even gebakken in een klontje boter en daar de macaroni doorgeroerd. Lekker met geraspte kaas.

Witlof met ham en kaas kan ook prima in de airfryer, maar hoe heerlijk de smaken doortrekken in de slowcooker vind ik soms toch echt de voorkeur hebben.

Voor de volgende dag vast 230g tomaatjes gemarineerd in 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico-azijn, 2 uitgeperste tenen knoflook en wat vers-geknipte oregano. De pagina waar dit recept stond werd aangegeven als gevaarlijk i.v.m. verspreiden van malware, dus geen linkje.

En vandaag, zondag, de tomaatjes met burrata en waarschijnlijk wat resten. Daarover volgende keer. Het was een nare week, ik had netelroos over het hele hoofd en gezicht. Heel pijnlijk en lastig etc. maar nu vrijwel helemaal voorbij dus vrolijk op naar de komende week.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten