zondag 11 december 2022

Uit de airfryer(s): oude friet opnieuw, vispakketje, boerenkool-ovenschotel, entrecote, kaasnuggets; uit de slowcooker: maïskolven; en verder gebakken droge worst, pasta met champignons, rauwe witlof met burrata en een tafel vol hapjes.

Penne-schotel van dinsdag.

Deze zondag kwam Sinterklaas langs bij het gezin met de kleine jongetjes en daar mochten opa en oma bij zijn. En natuurlijk kregen we ook cadeautjes. En we kregen ook hapjes, drankjes en pizza. Heerlijke middag en stukje avond. 

Op maandag wat resten weggewerkt. Witlof- en Portofinosalade met 2 extra tomaatjes. Friet van vorige vrijdag opnieuw opgebakken in het mandje van de airfryerXL, 3 minuten op 175°, schudden tussendoor en even kijken of het krokant is. Pitabroodjes opgewarmd in de broodrooster, sausjes op tafel. Ook nog een droge worst met walnoot in stukjes gesneden en gebakken in een droge koekenpan. Een lekkere maaltijd, met de sla (ook nog ernaast later), worst en saus in het broodje en de echt heerlijk krokante friet erbij.


Dinsdag pasta met champignons. Een doosje kastanjechampignons, 250g, 1 ui en 3 tenen knoflook lekker gebakken. Verder 180g witte penne gekookt en dit gemengd met het paddenstoelmengsel en een flinke hand verse peterselie. Op tafel crème fraîche en geraspte jong-belegen kaas. Apart een schaaltje met wat sla van little gem en stukjes komkommer. Die 180g had toch 150 mogen zijn :-). Klein beetje over.

De volgende dag, omdat ik die vis nu eenmaal al had ontdooid voor een ander plan, een vispakketje. In plaats van kabeljauw 180g scholfilet gebruikt. Verder een volledig aangepast recept. Eerst een struik broccoli in roosjes even gekookt, 5 minuutjes. Een flink stuk aluminiumfolie bedekt met een scheut olie, dan de filet, vers gekookte broccoli, 2 tenen uitgeknepen knoflook, een sjalotje in flintertjes, 2 takjes verse rozemarijn en 2 takjes verse tijm. Nog een scheutje olie en mooi dichtgemaakt. Dit pakket 15 minuten gebakken in het mandje in de airfryerXL op 180°. 

Daarbij bakte ik een flinke rest boerenkoolstamppot met stukjes worst en shoarma en de rest van de gekookte broccoli erdoor gestampt, als ovenschotel in de airfryer XXL in het bakaccessoire. Afgedekt met geraspte jong-belegen kaas, ook 15 minuten op 180°. Een wonderwel bij elkaar passende combinatie.

Van tijd tot tijd moet er natuurlijk wel weer een en ander uit de diepvriezer in plaats van er in. Voor donderdag een doos soep ontdooid met o.a. spek, boontjes en veel peterselie. Heerlijk hapje in de middag. 

Voor ‘s avonds van een restje pasta met champignons samen met crème fraîche en mayonaise een echt heerlijk sausje gemaakt met de staafmixer. Eén stronk witlof fijngesneden. Besprenkeld met een beetje citroensap.  Hierop een hele burrata gelegd. Erbij 2 grote aardappelen gepoft in de magnetron. Ook nog 2 eieren gekookt. De geur van net geknipte peterselie, nat van de regen, heerlijk! Een leuke maaltijd.

Op vrijdag opgepast in Rotterdam. In de slowcooker 2 maïskolven ingepakt in folie met Italiaanse kruiden en smeerkaas. Partner de cooker laten aanzetten en na 4½ uur op laag gegeten. In de airfryerXL op de grillplaat een entrecote van 280g gebakken, 6 minuten op 180° en 1 x omgedraaid, perfect. De rest van de witlof met burrata er nog bij. Weer een lekkere en complete maaltijd. Vooraf nog een kommetje soep. Uiteindelijk was één kolf genoeg voor samen dus de andere maar ingepakt gelaten en in de koelkast. 


Zaterdagochtend zijn de kleine kleinzoons gebracht die bleven logeren tot zondag. Ik had kaasnuggets gekocht. Op de verpakking stond voor de oven 4 minuten op 180°. Ik heb ze op de bakplaat gelegd van de airfryerXL en 4 minuten gebakken op 160°. Dat was iets te kort en bovendien vonden we ze niet echt lekker. Maar ja, wel opgegeten natuurlijk. Verder tomaatjes, stukjes komkommer, stukjes rode paprika, snackworteltjes, stukjes geroosterde pitabroodjes en chips. Flinke kom yoghurt met een beetje honing als toetje. 

En vandaag, zondag, komt de papa de jongetjes ophalen en eet dan gelijk mee. Daarover volgende week. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten