zondag 2 oktober 2022

Uit de airfryer: eerder bestelde friet opnieuw gebakken, heerlijk!; bbq worsten; 2 x ecostoof; kabeljauwburgers mer rode paprika; themamaaltijd van de zorgorganisatie; pannenkoeken; leuke maaltijd met heerlijke gehaktballen.

Prachtige tafel nietwaar? 

Voor de zondagavond de friet die over was van mijn maaltijd op vrijdag opnieuw gebakken in de airfryerXL in het mandje op 175°. Een paar minuten en even opschudden tussendoor. Verder de sausjes en een beetje sla van die zelfde maaltijd, een beetje wortelsalade, tomaatjes, radijsjes, fijngesneden rode paprika en voor ieder een gebakken ei. Ook nog 2 pitabroodjes. Opgewarmd in de broodrooster. Heerlijk met een plakje salieboter. En zondagavond dus een heerlijk glas rode wijn erbij. En daarna ook nog koffie met een glas cognac. Genieten.

Maandag snijbonen in de ecostoof. Aardappelen 2 minuten in de schilmachine en daarna gekookt. Twee kabeljauwburgers gebakken in boter. In de pan eerst fijngesneden rode paprika, daarna de burgers 8 minuten op hoog vuur en paar keer keren. Bij de laatste minuten de paprika er weer bij gedaan en dat ging iets te hard, maar wel erg lekker. 

De volgende dag bbq-worsten met cheddar en jalapeño, heel pittig. Even in heet water en daarna 8 minuten op de grillplaat in de airfryerXL. Macaroni met daarin een rest wortelsalade (zonder de zoete rozijnen) en een klontje salieboter. Kropsla met een sausje van mayonaise en uiensaus van de maaltijd van vorige vrijdag.

Een vleesloze maaltijd woensdag, stamppot ijsbergsla. Ruim 400g aardappel, aan de kook en in de ecostoof voor 40 minuten. Ook ruim 400g ijsbergsla in kleine stukjes. Eén rode ui fijngesneden en even gebakken in boter en hier gelijk de jus van gemaakt. Partner houdt niet van kaas in stamppot dus die apart voor mezelf aan tafel erdoor gedaan, 50g oude Goudse kaas. Al met al, lekker stamppotje.

Donderdag was het weer themamaaltijd van de zorgorganisatie Alerimus

Een lekkere warme kleine quiche. Best wel al veel voorafgaand aan de maaltijd. 

Daarna een stamppotje van verschillende groenten, 2 van zulke bollen, echt teveel dus, met een heerlijk vlees-stoofpotje. 

En dan nog een zalig speculaastoetje. Het was weer helemaal af en erg lekker allemaal. De stamppot natuurlijk bewaard voor een andere keer. 

Op vrijdag kwamen de twee kleinzoontjes mee om te blijven slapen. Opa bakte pannenkoeken. Extra een kommetje appelmoes en stukjes kaas.

Op de laatste dag van deze blogweek kwamen de ouders de kindjes weer ophalen en aten natuurlijk mee. Ik maakte gehaktballen op de manier van De Librije. Schoondochter lust graag spruitjes, haar man en kindjes niet, wij wel dus spruitjes gekookt. Penne erbij en schaaltjes met tomaat, komkommer, paprika, potten augurk en mayonaise, schaaltjes met gemengd Griekse yoghurt met veel knoflook en wat peper, en mayonaise met bbq-saus. Ook nog een schaal kleingesneden ijsbergsla. En opnieuw wat appelmoes als toetje voor de jongetjes. Heerlijke puur natuur appelsap voor de kindjes, lekker glas wijn voor de grote mensen. Zo gezellig en fijn om zo met elkaar eenvoudig te eten en te rommelen.

En vandaag, zondag, controle van de koelkast. En alvast soep maken voor dinsdag met gasten want de waterkers kan niet langer wachten. Daarover verder in de volgende blogpost.

2 opmerkingen: