zondag 18 december 2022

Uit de airfryer(s): braadworsten 2 x, camembert, afbakbrood; uit de rijstkoker: witte basmatirijst; soep uit de soepmaker: eten besteld bij LeToko; uit de slowcooker: een heerlijke puree met pastinaak.

Voorbereiding maaltijd zaterdag (nog zonder puree).

We aten deze zondag weer samen nadat de twee kleine kleinzoons waren opgehaald door hun papa die dus niet bleven eten. Een eenvoudige maaltijd van pasta met tomatensaus uit de diepvries. Tomaatjes, komkommer en stukjes rode paprika en wortel even gebakken. Gehaktballetjes erbij, wel gemaakt volgens recept maar gebraden in boter en olie. Ik maakte 6 balletjes van 250g varkensgehakt deze keer. Er lagen nog een paar flessen bijzondere wijn: Saint-Emilion Grand Cru 2001. Om te testen voor de kerstmaaltijd met de hele familie, wilde ik nu een fles proeven. Dat beviel uitstekend :-). Zeker ook bij een crackertje met blauwe kaas na het eten.


Ik doe het eigenlijk nooit, maar deze keer heb ik de tomatensaus die over was toch opnieuw ingevroren. Omdat we maar samen aten zondag was het echt veel te veel en weggooien, nou nee, liever niet. We aten maandag de rest van de pasta met een paar lepels saus en de 2e maïskolf met kaas van vrijdag uit de verpakking en afgeschraapt. Ook de gehaktballetjes kwamen opnieuw op tafel. Een schaaltje sla, een paar stukjes komkommer en wat tomaatjes. Prima. 


De volgende morgen een soepje gemaakt in de soepmachine van de stronk van de broccoli, een klein beetje sla met een stukje komkommer, ½ rode paprika, 3 worteltjes, een paar stukjes gekookte aardappel, gedroogde salie, tijm en rozemarijn wat nog op het aanrecht lag en een beetje witte peper. Ik gebruikte water waarmee ik de pannen spoel ('s avonds vast gedaan natuurlijk), zowel de gehaktpan als de pastapan.
Lekker in de middag.

We aten witte basmatirijst uit de rijstkoker met curry-braadworsten na even wellen in heet water, 8 minuten gebakken in de airfryerXL op de bakplaat. Daar ging er maar 1 van op, want erg groot. Wel ook erg lekker. Van Italiaanse roerbakgroenten Aziatische gemaakt met komijn, koriander, kurkuma, gember. De geuren die vrijkomen als je de zaden fijnmaakt in de vijzel, heerlijk! Verder met scheuten sojasaus en ketjap bij het bakken. Uit een potje satésaus gemaakt met water. Zoute pinda's, gebakken uitjes, sambal, seroendeng en kroepoek op tafel.


Woensdag in de middag de rest van het soepje van de dag ervoor. Met kaas en maggi-aroma. Lekker!


's Avonds werd het een leuke maaltijd met camembert. Met heerlijk flute-brood van de Verleiding afgebakken in de airfryerXL. De camembert in het spanen doosje in de bakaccessoire van de airfryerXXL gezet en 20 minuten gebakken op 150°. Op tafel frambozenjam (niet gebruikt), gembersiroop, heerlijk!, crackers, peterselie en droge worst van wild zwijn. Verder komkommer met Griekse yoghurt en veel knoflook en een schaaltje gesneden little gem-sla. Een feestje zo midden in de week met een lekker glas rode wijn. De dekseltjes van de kaas vinden wij juist heerlijk. 


Op donderdag heb ik de 2e curryworst van dinsdag in stukjes gesneden en samen met een ui en 3 tenen knoflook gebakken in flink wat zoute boter zodat we jus hadden bij een paar gekookte aardappelen. Verder de sla van de dag ervoor aangevuld met een stronkje witlof en de komkommer verder opgemaakt.


Zin in even iets anders dus vrijdag eten besteld bij Le Toko. Lekker hoor. 


Op de laatste dag van deze blogweek maakte ik van 450g pastinaak en 500g aardappel een puree in de slowcooker. Met 60g licht gezouten boter, 60ml water en wat zwarte peper 7 uur op laag. Uit dit recept gebruikte ik het idee voor venkelzaad en salie. Zaad even gebakken, olie erbij en de salieblaadjes in de pan. Er stond nog een beetje rijst met roerbakgroenten. Dit samen met de rest boontjes van de toko opgebakken. Het restje saus van de saté apart even opgewarmd voor bij de worst. Ook nog een schaaltje met plakjes komkommer. De 2 braadworsten die klaarlagen voor vrijdag, toevallig met salie, nu gebakken in de airfryerXL op de bakplaat 7 minuten op 180°. De combinatie van de verschillende smaken was prima en de venkel en salie paste echt goed bij de pastinaak/aardappelpuree. Ik heb deze alleen wat gestampt en er verder niets door gedaan. De pastinaak duurt overigens toch iets langer om goed fijn te kunnen stampen, maar wij vinden kleine lekker zoetige stukjes geen bezwaar. En de rest is voor later. 


En vandaag, zondag, bloemkool of spruiten maar daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten