zondag 1 mei 2022

Pies en meiraapjes uit de airfryer; heerlijke gehaktballen; pastasalade en deze volgende dag opgewarmd in de magnetron; maaltijd van de zorgorganisatie; eten op safari en ook nog vinken uit de slowcooker.

De slowcookermaaltijd van zaterdag vóór het koken.

De eerste dag van deze week werd weer een echte zon dag. Heerlijk tuinweer dus jongste zoon met vrouw en kindjes hier en aan tafel. Ik had nog 5 pies in de diepvries. Lekker hapje voor in de middag. Ontdooid en ongeveer 14 minuten in de airfryers op 170°. Voor 's avonds maakte ik 6 gehaktballen van 250g runder- en 250g gemengd gehakt. Toevoegingen naar hoeveelheid gehakt. Uit de diepvries heerlijke tomatensaus apart geserveerd. Pasta gekookt. Schaal ijsbergsla, schaaltje dressing van mayonaise-crème fraîche-mosterd en zwarte peper, stukjes komkommer, blikje boterbonen. Voor elk wat wils. 

Het was weer een feestje van heerlijk buiten maar eten met z'n allen binnen vanwege iets teveel wind. De kinderen aten nog yoghurt met honing toe. En na het afruimen zag de keuken er zo uit:


Op maandag aten we een kom soep die ik had veranderd door er veel waterkers doorheen te doen en het fijner te maken met de soepmachine. Lekker hoor met wat kaas en tuinkers en ook weer op.


Verder aten we de overgebleven gehaktballen. Met een beetje pasta wat nog over was na het maken van de salade voor de volgende dag, langzaam opgewarmd met tomatensaus en kaas. 
De soep en saus moesten dienen als groente deze keer. Heerlijk, een bal gehakt met jus en brood!!


Voor de volgende dag pastasalade gemaakt van penne met een paar boterboontjes, klein stukje bloemkool uit de slowcooker, sla met dressing en een half potje paté campagnard. Scheutje olie en wat tuinkers erdoor. Gemakkelijk eten met de twee kleinzoons die een dagje in huis waren. Tomaatjes en worstjes extra want ‘altijd wat’ als ze hier eten want mama maakt het anders :-). Wel volgens afspraak een paar hapjes is de opdracht en deze keer een stukje volkorenbrood erbij. Wij vonden de salade lekker maar het was wel teveel.

De rest van de pastasalade opgewarmd in de magnetron op 600W, 10 minuten in een speciale pan en daarna bestrooid met kaas. Dat gaat eigenlijk beter dan een ovenhap van maken in de airfryer. Meiraapjes. Eerst 250g geschild en in reepjes gesneden. Dan geroosterde meiraap gemaakt met 1 lepel olie, scheutje citroensap, puntje nootmuskaat, puntje cayenne- en zwarte peper en 15g gemalen kaas in het bakaccessoire van de airfryerXXL. De plakjes geroosterd op 180°, na 10 minuten gekeken en doorgeroerd, dan nog 5 minuten. Heerlijk en prima in combinatie met de penne. 

Donderdag was het weer tijd voor de maandelijkse themamaaltijd van de plaatselijke zorgorganisatie. Natuurlijk nog in het kader van koningsdag. 


En het was weer een heerlijke maaltijd. Mijn salade en wat aardappeltjes nog bewaard om ergens in te verwerken.

De volgende dag waren we op bezoek bij zoon, schoondochter en kleinkindjes in het Safari Resort. Voor de lunch gekozen voor garnalenkroketten met wit brood. Met een lekker glas witte wijn.

Voor 's avonds werd er eten besteld wat deels in de eigen keuken moest worden klaar gemaakt en geserveerd. Als voorgerecht koos ik voor een salade met geitenkaas. Daarna maakte zoon van door mij gekozen ravioli met truffelsaus dit prachtige bord.

Op de laatste dag van deze blogweek kookte ik weer zelf en wel vinken met spitskool in de slowcooker. Een kleine spitskool en 1 ui klein gesneden. Met een beetje water in de pot gedaan. Saus gemaakt van 1 lepel mosterd, 3 lepels ketjap, 2 grote tenen knoflook geperst en 1 theelepel sambal. Ik had 2 sla- en 2 rundervinken. Gebakken in roomboter en hier de saus even in gewarmd. In de ochtend gemaakt, dus koud aangezet, daarom gekozen voor 4½ uur op laag. Op tafel met witte basmatirijst uit de rijstkoker, kroepoek, uitjes en seroendeng. 

Ik heb weer genoten van mijn en andermans keuken en eettafel. Vandaag, zondag, op dit moment nog niet echt een idee wat het gaat worden. Daarover volgende week dan maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten