De slowcookermaaltijd van zaterdag vóór het koken. |
De eerste dag van deze week werd weer een echte zon dag. Heerlijk tuinweer dus jongste zoon met vrouw en kindjes hier en aan tafel. Ik had nog 5 pies in de diepvries. Lekker hapje voor in de middag. Ontdooid en ongeveer 14 minuten in de airfryers op 170°. Voor 's avonds maakte ik 6 gehaktballen van 250g runder- en 250g gemengd gehakt. Toevoegingen naar hoeveelheid gehakt. Uit de diepvries heerlijke tomatensaus apart geserveerd. Pasta gekookt. Schaal ijsbergsla, schaaltje dressing van mayonaise-crème fraîche-mosterd en zwarte peper, stukjes komkommer, blikje boterbonen. Voor elk wat wils.
Het was weer een feestje van heerlijk buiten maar eten met z'n allen binnen vanwege iets teveel wind. De kinderen aten nog yoghurt met honing toe. En na het afruimen zag de keuken er zo uit:
De rest van de pastasalade opgewarmd in de magnetron op 600W, 10 minuten in een speciale pan en daarna bestrooid met kaas. Dat gaat eigenlijk beter dan een ovenhap van maken in de airfryer. Meiraapjes. Eerst 250g geschild en in reepjes gesneden. Dan geroosterde meiraap gemaakt met 1 lepel olie, scheutje citroensap, puntje nootmuskaat, puntje cayenne- en zwarte peper en 15g gemalen kaas in het bakaccessoire van de airfryerXXL. De plakjes geroosterd op 180°, na 10 minuten gekeken en doorgeroerd, dan nog 5 minuten. Heerlijk en prima in combinatie met de penne.
Donderdag was het weer tijd voor de maandelijkse themamaaltijd van de plaatselijke zorgorganisatie. Natuurlijk nog in het kader van koningsdag.
Voor 's avonds werd er eten besteld wat deels in de eigen keuken moest worden klaar gemaakt en geserveerd. Als voorgerecht koos ik voor een salade met geitenkaas. Daarna maakte zoon van door mij gekozen ravioli met truffelsaus dit prachtige bord.
Op de laatste dag van deze blogweek kookte ik weer zelf en wel vinken met spitskool in de slowcooker. Een kleine spitskool en 1 ui klein gesneden. Met een beetje water in de pot gedaan. Saus gemaakt van 1 lepel mosterd, 3 lepels ketjap, 2 grote tenen knoflook geperst en 1 theelepel sambal. Ik had 2 sla- en 2 rundervinken. Gebakken in roomboter en hier de saus even in gewarmd. In de ochtend gemaakt, dus koud aangezet, daarom gekozen voor 4½ uur op laag. Op tafel met witte basmatirijst uit de rijstkoker, kroepoek, uitjes en seroendeng.
Ik heb weer genoten van mijn en andermans keuken en eettafel. Vandaag, zondag, op dit moment nog niet echt een idee wat het gaat worden. Daarover volgende week dan maar weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten